رئیس سازمان برنامه و بودجه در صفحه اینستاگرام خود درباره چرایی پرداخت نشدن ۵۰ درصدی افزایش حقوق به بازنشستگان توضیح داد.
به گزارش ایسنا، محمد باقر نوبخت، در تشریح افزایش منابع تخصیص یافته به بازنشستگان کشوری و لشکری اظهار کرد: برقراری ارتباط بین مردم را از این پس بیش از پیش دنبال خواهم کرد. مطلبی که بسیاری زیاد این روزها از سازمان برنامه و بودجه پرسیده می شود در خصوص ۵۰ درصد افزایش حقوقی است که به بازنشستگان پرداخت نشد.
وی افزود: قانون پنجم برنامه توسعه، به دولت اجازه میدهد که در دوران برنامه که از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۵ به طول انجامید، از همه امتیازاتی که در فصل ۱۰ از ماده ۶۴ تا ۸۰ وجود دارد تا ۵۰ درصد امتیازات را استفاده کند.
نوبخت تاکید کرد: هیئت وزیران برای تعدادی از دستگاهها این ۵۰ درصد را تصویب کرد و این افراد از امتیاز این ۵۰ درصد برخوردار شدند. سازمان اداری و استخدامی پیشنهادی را به دولت آورد مبنی بر این که این حق وجود داشته باشد که منابع مالی برای انجام آن وجود داشته باشد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه تاکید کرد: به همین جهت دستگاهها به سازمان برنامه و بودجه مراجعه کردند تا با منابع مالی خود این ۵۰ درصد را اعمال کنند و ما نیز این مطالعات را انجام دادیم و منجر به آن شد که بهمن ماه بخشنامهای ابلاغ شد تا این تعداد از دستگاهها به شرط طلب نکردن منابع بیشتر، این روند را انجام دهند.
نوبخت گفت: قانون مدیریت خدمات کشور که در سال ۱۳۸۶ به صورت آزمایشی به تصویب رسید دارای ۱۵ فصل است و در هر فصل به مبانی مختلفی میپردازد و در فصل دهم به نظام پرداخت به کارمندان، بازنشستگان و مستمری بگیران پرداخته است. این نظام پرداخت بر اساس امتیاز و بررسی است که با در نظرگیری این امتیاز و ضرب در ریال، رقمی به حقوق افراد اضافه میشود. ضریب ریالی در این قانون چیزی حدود ۵۰۰ ریال است که تبصره ذیل ماده ۶۴ این رقم سالانه بر اساس هزینه زندگی درصدی افزایش پیدا میکند.
وی افزود: این ضریب ریالی برای مستمری بگیران، بازنشستگان و کارمندان یکسان است، اما آن چه اختلاف بین این سه گروه ایجاد میکند امتیاز برای این سه رسته است. امتیازات برای این سه گروه با فرمولهای مختلف محاسبه میشود؛ یعنی بر اساس سختی کار امتیازات متفاوت است. امتیازی از ۱ تا ۲۰۰۰ برای شغل آنها، به شاغلان از ۱۵۰۰ تا ۴۵۰۰ داده میشود که در درجمع به آنها حقوق ثابت میشود. این امتیازات به علاوه فوق العادهها میشود. جمع این امتیازات را حقوق کارمندان دولتی میگویند.
نوبخت تاکید کرد: قانون برنامه ششم به دولت این اجازه را میدهد که پرداخت شاغلان با بازنشستگان را متناسب سازی کند. درصدی برای افزایش این حقوق برای متناسب سازی بیان نشده و تنها راه برای متناسب سازی را به دست دولت سپرده است.
وی افزود: دولت این لایحه را به مجلس ارائه کرد و در نهایت شورای نگهبان آن را رد و مجمع تشخیص مصلحت نظام آن را تصویب کرد. حالا از همین طریق هر سال مبلغی را برای بازنشستگان کنار گذاشته ایم، سال گذشته چیزی حدود ۳۰۰۰ میلیارد تومان دربودجه قید شد که دولت این رقم را به ۴۰۰۰ میلیارد تومان رساند.
افزایش حقوق بازنشستگان تا سقف ۷۰۰ هزار تومان
رئیس سازمان برنامه و بودجه بیان کرد: این رقم با تلاشهای دولت به ۵۰۰۰ میلیارد تومان رسید. برای سال ۱۳۹۹ این رقم را ۱۰۰ درصد افزایش داده و به ۱۰ هزار میلیارد تومان رساندیم تا به حقوق این افراد اضافه کنیم. در این افزایش حقوقها برخی از بازنشستگان بیش از ۷۰۰ هزار تومان به حقوقشان افزوده خواهد شد.
وی با بیان اینکه روز دوشنبه از تشکل های بازنشستگی و نمایندگانشان خواستیم تا به جلسه مشترک با سازمان برنامه و بودجه کشور بیایند افزود: در ادامه مسیر افزایش ۱۵ درصدی حقوق بازنشستگان کشوری و همچنین تزریق ۱۰ هزار میلیارد تومان منابع همسان سازی حقوق آنها، دستور پرداخت پاداش بازنشستگانی که تا سال ۱۳۹۸ بازنشسته شده اند را نیز صادر کرده ایم.
افزایش حقوق بازنشستگان تا ۲.۸ میلیون تومان
این مقام مسئول با اشاره به اینکه حقوق بازنشستگان تا سقف دو میلیون و ۸۰۰ هزار تومان افزایش خواهد یافت، بیان کرد: سال گذشته رقم پاداش بالغ بر ۸۰۰۰ میلیارد تومان بود که رقم آن هنوز مشخص نیست.
تکلیف پرداختی ها به زنان سرپرستان خانوار مشخص می شود
وی افزود: امسال برای زنان سرپرستان خانوار نیز حدود ۱۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته ایم. مستمری این افراد سه تا پنج برابر هم افزایش پیدا کرد و امیدواریم بتوانیم منابع مالی جدیدترین برای افزایش این دریافتی را داشته باشیم.
رییس سازمان برنامه و بودجه همچنین اعلام کرد: تا پایان فروردین برای افزایش متناسب سازی حقوق بازنشستگان اقدام می شود.