کمیته گردشگری و فضاهای ورزشی در ستاد مدیریت کرونا، برای تشویق مردم به سفر بعد از تعطیلات نوروز، اعیاد «فطر» و «قربان» را با عنوان «فرصت سفر همگانی» یا «مرخصی سفر» با لحاظ سهمیه بنزین سفر، به دولت پیشنهاد کرد.
به گزارش ایسنا، وزیر بهداشت برای تشویق مردم به سفر پس از تعطیلات نوروز قبلا گفته بود: بعد از تمام شدن بحران کرونا، کوپن تسهیلاتی به مردم داده شود تا سفر بروند. معاون گردشگری هم توضیح داده بود که منظور از کوپن سفر، ایجاد مرخصی و یا فرصت تعطیلات همگانی برای سفر است. اینک کمیته گردشگری و فضاهای ورزشی در ستاد مدیریت کرونا، درباره ایجاد «فرصت سفر همگانی» و «تخفیف هتلها و تاسیسات گردشگری» به توافق رسیده و این پیشنهاد را برای تصویب به همراه دیگر مصوبات کمیته، توسط وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به سعید نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رییس ستاد ملی مدیریت کرونا فرستاده است.
دومین نشست این کمیته که به میزبانی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و با حضور نمایندگان وزارتخانههای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ورزش و جوانان، راه و شهرسازی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (سازمان حج و زیارت) و پلیس اطلاعات و امنیت عمومی ناجا و معاونتهای این وزارتخانه برگزار شد، موضوعات مختلف مرتبط با حوزه گردشگری در شرایط شیوع بیماری کرونا را بررسی کرد.
اعضای این کمیته مصوب کردند: بهدنبال ابلاغ پروتکلهای مربوط به پیشگیری و کنترل ویروس کرونا نظارتهای لازم برای اجرایی شدن در واحدهای تابعه و تحت پوشش دستگاههای عضو کمیته انجام شود، همچنین ایجاد فرصت سفر همگانی بعد از دوره بحران کرونا و تشویق مردم به سفر در «اعیاد فطر» و «قربان» با لحاظ کردن بنزین سفر و تخفیف در هزینههای سفر مانند تور، اقامت، پذیرایی و... بهعنوان پیشنهاد این کمیته به هیأت دولت ارائه شود.
با توجه به اعلام آمادگی پلیس اماکن عمومی ناجا برای انجام امور مربوط به ضدعفونی تاسیسات گردشگری، مقرر شد جزئیات کار سریعاً بررسی و برای اجرا به دبیرخانه کمیته اعلام شود.
در این جلسه مصوب شد: تاسیسات گردشگری به دلیل کمبود اقلام بهداشتی و ضدعفونی، امکان رعایت پروتکلهای پیشگیری و کنترل کرونا را ندارند که تا عادی شدن شرایط، اقدامات لازم برای جبران آسیبهای مربوط به شیوع ویروس کرونا، در تاسیسات گردشگری و ورزشی و حملونقل و اماکن زیارتی تا حصول نتیجه، متوقف میشوند. لغو مراسم نوروزگاهها با توجه به ضرورت اتخاذ تدابیر احتیاطی لازم برای پیشگیری از شیوع بیماری کرونا نیز از دیگر مصوبات این کمیته بود.
همچنین دستگاههای عضو موظف شدند برنامههایی را برای پر کردن اوقات فراغت مردم، برنامهریزی و به اجرا درآورند که از آن جمله میتوان به گردشگری مجازی و ورزشهای خانگی در محیط منازل و همچنین لیگ بازیهای رایانهای و ادعیه و زیارتهای مجازی و... اشاره کرد.
اعضای این کمیته تصویب کردند که دستگاههای عضو، با اتخاذ تدابیر لازم مراجعات حضوری مردم را به حداقل ممکن کاهش دهند. در این راستا مقرر شد تمدید مجوزها و پروانههای فعالیت ذینفعان به پایان اردیبهشت ماه موکول شود و تا آن تاریخ مجوزهای موجود، معتبر قلمداد شود.
در این نشست، اقدامات سایر دستگاهها در زمینه پیشگیری و کنترل شیوع بیماری کرونا، همکاری پژوهشکدههای وزارتخانههای علوم و بهداشت برای سرعتبخشی به تولید مواد، اقلام و ملزومات ضدعفونی کننده محیطهای عمومی و اهتمام به آموزش از طریق فضاهای مجازی و نیز همکاری صدا و سیما در برگزاری گردشگری مجازی در موزهها و جاذبههای تاریخی با همکاری معاونت میراثفرهنگی کشور مورد بررسی قرار گرفت.
تشدید ایرانهراسی به بهانه ویروسکرونا
بنا بر این گزارش که روابط عمومی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی منتشر کرده، ولی تیموری ـ معاون گردشگری و دبیر کمیته گردشگری و فضاهای ورزشی ستاد ملی مدیریت کرونا ـ با اشاره به ضرورت اتخاذ تدابیر لازم برای کنترل و کاهش آسیبهای ویروس کرونا با همکاری دستگاههای مسؤول، بر ضرورت هوشیاری دستگاهها برای جلوگیری از سوءاستفاده برخی کشورها به منظور تشدید ایرانهراسی به بهانه ویروسکرونا و خدشهدار کردن خصلت مهماننوازی ایرانیها تاکید کرد و رعایت اصول اخلاقی و اخلاق حرفهای را در مواجهه با هموطنان و حتی مبتلایان احتمالی به بیماری کرونا لازم و ضروری دانست.
او اظهار کرد: پیشنهادهای اقتصادی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی برای جبران خسارات واحدها و اماکن عمومی که به معاونت اقتصادی ریاست جمهوری ارسال شده، در آن نهاد در دست بررسی قرار گرفته که امیدواریم منتج به تصمیمهای خوبی شود.