اعضای شورای شهر تهران در بررسی تبصره ۲۱ بودجه سال ۱۳۹۹ شهرداری تهران به پیشنهادی در خصوص در اولویت جذب قرار گرفتن نیروهای شاغل در شهرداری رأی مثبت ندادند و تاکید داشتند که پروسه جذب باید براساس قوانین بالادستی و آزمون سراسری صورت گیرد.
به گزارش ایسنا، اعضای شورای شهر تهران صبح امروز در جلسه علنی به بررسی ماده واحده و تبصرههای بودجه سال ۱۳۹۹ شهرداری تهران پرداختند و در بررسی تبصره ۲۱ که پیرامون جذب، استخدام و ارتقای بهرهوری و اصلاح ساختار سازمانی بود حجت نظری پیشنهاد داد از آنجایی که در شهرداری تهران افراد متعددی با قراردادهای گوناگون فعال هستند این افراد در پروسه جذب و استخدام، در اولویت قرار گیرند.
وی با بیان اینکه در شهرداری افرادی با سابقه کار گوناگون وجود دارد که حتی فارغالتحصیل دانشگاههای معتبر هستند، اظهار کرد: پیشنهاد میشود این افراد به دلیل داشتن سابقه، تجربه و آشناییت با سیستم شهرداری در اولویت جذب قرار گیرند.
به گزارش ایسنا، میرلوحی در مخالفت با این پیشنهاد گفت: با اعضای شورای شهر در تدوین برنامه سوم به طور مفصل در خصوص فرآیند جذب در شهرداری به بحث و تبادل نظر پرداختیم و با کمال تاسف باید اعلام کنم بیش از آنچه که نیاز داریم، نسبت به جذب نیروی انسانی اقدام شده است به خصوص در سال آخر مدیریت شهری قبلی ۱۳ هزار نفر با یک سازوکار متفاوت وارد شهرداری شدند که متاسفانه ۶۰۰۰ نفر آنها دیپلم و زیر دیپلم بودند که این فاجعه است، چرا که به کیفیت نیروی انسانی در شهرداری لطمه وارد کرده است.
وی با بیان اینکه ما نباید با این پیشنهادات اینچنینی زیرآب برنامه سوم توسعه که خودمان تدوین کردهایم را بزنیم، اظهار کرد: ۱۳۰ هزار نفر با شهرداری کار میکنند و امسال ۱۲ هزار میلیارد تومان هزینه جاری این پرسنل است و اگر میخواهید جذب انجام دهید، پس بهتر است درها را باز کنید تا همه بیایند.
محمدجواد حقشناس در دفاع از این پیشنهاد، گفت: این پیشنهاد در راستای کاهش بار شهرداری بوده است، چرا که بالاخره جذب و استخدام در شهرداری جریان دارد و بهتر است از افرادی که تجربه دارند استفاده کنیم.
حسن رسولی در مخالفت با این پیشنهاد، اظهار کرد: ۱۳ هزار نفر در سال آخر دوره مدیریت شهری گذشته وارد شهرداری شدند و این نیروها به شهرداریها تحمیل شد و با اینکه این افراد در شهر شاغل شدند، اما شهرداری بیچاره شده است.
وی با بیان اینکه ما تبدیل وضعیت را در شهرداری بستهایم و استخدام در همهجا تابع قانون بالادستی است، ادامه داد: نیروهای جدید در یک آزمون سراسری شرکت میکنند و از آن طریق انتخاب میشوند اما میتوان به گزینه داشتن تجربه نیز امتیاز خاص داد، اما باید اعلام کنم که سازوکار نیروی انسانی در شهرداری معیوب است و باید آن را اصلاح کنیم.
به گزارش ایسنا، نهایتا این پیشنهاد مبنی بر در اولویت قرارگرفتن نیروهای باتجربه شهرداری در استخدام رأی نیاورد.
با این حال اعضای شورای شهر تهران به کلیات تبصره ۲۱ بودجه سال ۱۳۹۹ شهرداری رای مثبت دادند و برهمین اساس شهرداری تهران موظف است در جهت ارتقاء بهرهوری و اصلاح ساختار سازمانی، متناسبسازی سطوح و عناوین شغلی با عنوان پرداختهای انتقالی به کارکنان، پاداش پایان خدمت بازنشستگان و بازخرید کارکنان در چارچوب مقررات نسبت به بازنشستگی، بازنشستگی پیش از موعد یا بازخریدی سالانه در مجموع معادل شش درصد از نیروی انسانی شاغل واحدهای مختلف اعم از کارکنان رسمی، ثابت، قراردادی و کارگری اقدام کند.
همچنین در این تبصره به کمک بازخریدی و بازنشستگی انگیزشی کارکنان مازاد سایر سازمانها و شرکتهای تابعه اقدام خواهد شد.