سامانه حلال ایران صبح امروز رونمایی شد که هدف آن نظارت آنلاین بر ناظرین و کشتارگاهها است.
به گزارش ایسنا، محسن نژادفلاح، رییس هیات مدیره شرکت طراحی سامانه در نشستی که صبح امروز در وزارت کشاورزی برگزار شد و طی آن از سامانه حلال ایران رونمایی شد، اظهار کرد: با توجه به جمعیت بیش از یک میلیاردی مسلمانان، موضوع حلال اهمیت بسیاری دارد. کشور ما معتبرترین مجوزهای حلال دنیا را صادر میکند و اهل تسنن نیز به مجوز حلال ما اعتقاد دارد.
وی در ادامه به اهداف راهاندازی این سامانه اشاره کرد و گفت: از اهداف این سامانه مکانیزه کردن فرآیند دفتر هماهنگی ولی فقیه، شفافسازی فرآیند و آمارهای مرتبط با حلال، بالارفتن سرعت صدور مجوز حلال، افزایش نظارت و بالارفتن امنیت و کاهش هزینهها است.
او خاطرنشان کرد: اقدامات انجام شده در این پروژه شامل راهاندازی سیستم مانیتورینگ خط کشتارگاهها، راهاندازی سامانه برای گمرکها و عدم نیاز به مجوز کاغذی، راهاندازی سامانه بینالمللی دو زبانه و سامانه داخلی و اجرای پروژه در سه فاز است. همچنین از دستاوردهای این پروژه میتوان به صدور مجوزهای حلال در کمتر از ۲۴ ساعت، استاندارد شدن فرمتها و بالارفتن امنیت مجوزها، کنترل و نظارت دقیق روزانه بر تولید کشتارگاهها، تسریع عملیات ترخیص در گمرکها، عدم نیاز مراجعه حضوری شرکتهای خارجی و داخلی است.
کاهش قیمت گوشت برزیلی
در ادامه این نشست طاهایی، مدیرعامل مرکز حلال ایران در برزیل با تاکید بر اهمیت راهاندازی سامانه گفت: علاوه بر ناظران فیزیکی، از مرحله ذبح تا ارسال آن به کشورهای دیگر این فرآیندها از طریق این سامانه و دوربینهایی در برخی کشتارگاهها نصب شده است که نظارت را کنترل میکند. برای مثال در کشتارگاههای کشور برزیل که صادرکننده گوشت به ایران است این دوربینها نصب شده است.
وی ادامه داد: این نظارت باعث میشود که هزینههای خرد حذف شود و قیمت گوشت به تعادل برسد و بتواند گوشت منجمد برزیلی را از ۷۰ تا ۸۰ هزار تومان به ۴۰ تا ۵۰ هزار تومان برساند.
ضرورت تجمیع و مدیریت دستگاههای نظارتی
در ادامهی این نشست تقوی – نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی – نیز اظهار کرد: یکی از ارکان مدیریت نظارت است و این سامانه نیز اقدام نظارتی است، زیرا هرچه نظارت دقیقتر باشد فرآوردههای تولیدی در حوزه تغذیه بهتر و سالمتر در اختیار مردم قرار میگیرد.
نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: اقلام تغذیهای در بازارهای اسلامی باید متناسب با معیارهای اسلامی و شریعت اسلامی باشد و هدف این سامانه نیز رسیدن به غذای حلال است، زیرا اگر در این بخش کوتاهی کنیم و امکانات حرام اگر در سفره مردم وارد شود مسئولیت سنگینی به گردن ماست، بنابراین بایستی بر روی گوشتی که از نقاط مختلف به کشور آورده میشود نظارت شود.
وی اضافه کرد: دستگاههای مختلفی بر مسائل مربوط به حلال نظارت دارند که خواستار تجمیع و مدیریت واحد آن هستیم تا بتوانیم در کل دنیا نظارت یکپارچهای داشته باشیم. از طریق تجمیع این نظارتها نیز میتوانیم نقصها را کنترل کرده و آموزشهای لازم را به کشورهای مختلف در این بخش بدهیم.
به گفته نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی قرار است این سامانه به صورت فراگیر و جهانی شود و با کشورهایی نظیر قرقیزستان، مغولستان، رومانی، برزیل، استرالیا، هند و پاراگوئه این همکاریها صورت گیرد.
وجود ۲۵۰ نشان حلال در دنیا
در ادامه این نشست فلسفی – مدیرکل دفتر نماینده ولی فقیه وزارت جهاد کشاورزی – تصریح کرد: سهم ما از بازارهای جهانی حلال کمتر از یک درصد است ولی این امکان وجود دارد که این سهم را افزایش دهیم. در حقیقت تمام شرایط برای عرضه حلال در دنیا محیا است. همچنین در دنیا نیز ۲۵۰ نشان حلال در کشورهای مختلفی از جمله آمریکا، اروپا، مالزی، امارات و ترکیه و غیره وجود دارد.
گردش مالی حلال در دنیا ۴۰۰۰ میلیارد دلار
کلانتری مسئول حوزه نمایندگی ولیفقیه در سازمان دامپزشکی نیز در ادامه این نشست اظهار کرد: گردش مالی حلال در دنیا ۴۰۰۰ میلیارد دلار است که قسمت اعظم آن مربوط به تغذیه است. همچنین با وجود اینکه محصولات حلال ۲۰ درصد گرانتر از باقی محصولات است اما استقبال آن نیز در دنیا بیشتر است.