یکی از ۵ مجموعه ورزشی بزرگ ایران در اراک علیرغم مراجعه روزانه بیش از هزار نفر با مشکلات بهداشتی مواجه است.
مجموعه ورزشی شهدای پنج مرداد اراک شاید یکی از بزرگترین مجموعه های ورزشی استان مرکزی قلمداد شود که با وسعتی حدود ۸۰ هزار هکتار تمامی رشته های ورزشی را در خود جای داده و روزانه بیش از هزار ورزشکار را پذیراست.
این مجموعه ورزشی محل مراجعه بسیاری از علاقمندان به ورزش در اراک است و امکانات زیادی را در اختیار آنان قرار می دهد، اما گهگاه سرو صداهایی درخصوص نوع فعالیت و وضعیت بهداشتی آن به گوش می رسد.
حدود دو ماه پیش بود که وضعیت بهداشتی برخی از سالن های این مجموعه خبرساز شد و حتی خبر پلمب یکی از سالنهای ورزشی آن به گوش رسید.
رییس مرکز بهداشت اراک در خصوص وضعیت بهداشتی سالنهای مجموعه ورزشی شهدای ۵ مرداد به ایسنا گفت: مرکز بهداشت طبق رسالت خود در حوزه بهداشت محیط باید از اماکن عمومی(خصوصی و دولتی) بازدید داشته باشد.
دکتر سعید محمددوست با اشاره به بازدید از مجموعه ورزشی ۵ مرداد بیان کرد: از ابتدای سال درخصوص وضعیت سرویسهای بهداشتی این مجموعه اخطارهایی به مسئول مجموعه داده شد، اما این مسئول هر بار از پذیرش اخطار سر باز زد و اعلام میکرد که اخطارها باید به مسئولان هیئات ورزشی داده شود در حالی که مرکز بهداشت، مجموعه ۵ مرداد را یک مجموعه یکپارچه می بیند که دارای یک مسئول است.
محمد دوست با بیان اینکه موارد و مشکلات بهداشتی مجموعه به دادستانی و اداره کل ورزش و جوانان منعکس شد، افزود: یکی از جدیترین مشکلات این مجموعه وضعیت سرویس بهداشتی مجموعه بانوان با حدود سه تا چهار سالن ورزشی بود که باید به صورت کامل بهسازی میشد، اما به دلیل رفع نشدن مشکلات، مرکز بهداشت اراک این بخش از مجموعه ۵ مرداد را حدود دو ماه پیش پلمب کرد.
وی افزود: سالن ژیمناستیک این مجموعه نیز به دلیل فرسوده بودن و مشکلات بهداشتی تشکها، اخطار دریافت کرد که با ارائه تعهد توسط مجموعه، رفع مشکلات بهداشتی و تعویض تشکها انجام شد و در حال حاضر این سالن بدون مشکل در اختیار شهروندان است.
رییس مرکز بهداشت اراک با بیان اینکه معمولا پس از پلمب یک مجموعه، مسئول آن ظرف یک هفته با مراجعه به مرکز بهداشت و ارائه تعهد، نسبت به رفع مشکل اقدام می کند و در ادامه با رفع نقص موجود، پلمب برداشته میشود، گفت: پس از پلمب این بخش، هیچ مسئولی برای رفع مشکلات پیگیر نشد و حتی اخیرا در ورودی این سالنها علاوه بر پلمب مرکز بهداشت، میلگرد جوش داده شده است.
وی گفت: متاسفانه برخی افراد بدلیل پلمب این بخش از مجموعه پنج مرداد از مرکز بهداشت ناراضی هستند در حالی که وظیفه ما نظارت است تا امکاناتی که در اختیار مردم قرار دارد، فاقد مشکلات بهداشتی باشد.
محمد دوست تصریح کرد: به هر حال در شرایط کنونی تنگناهای مالی وجود دارد، اما اگر یک مسئول نظافت برای این مجموعه و سالنها به خدمت گرفته میشد به صورت موقت امکان استفاده از این سالنها وجود داشت تا منابع مالی برای بهسازی سرویسهای بهداشتی فراهم شود، اما مسئولان امر تصمیم گرفتند که کلا این مجموعه بسته و فعالیتهای ورزشی در این سالنها کاملا متوقف شود.
به گزارش ایسنا، با توجه به گفته های رییس مرکز بهداشت اراک وضعیت این سالن ها و روند رسیدگی به فک پلمب را از مسئول مجموعه ورزشی شهدای ۵ مرداد اراک جویا شدیم.
امید رجبی نیز در خصوص این وضعیت به ایسنا گفت: پلمب سرویس بهداشتی سالن پشت سالن ورزشی بانوان مجموعه انجام شده، اما این سالن در حال حاضر تعطیل نیست و برای رفع نیاز ورزشکاران به سرویس بهداشتی، سرویس های سالنهای اطراف همچون سالن شطرنج در اختیار مراجعهکنندگان قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه این سالن مختص رشته های تکواندو، تنیس روی میز و دارت است که صبحها تا ساعت ۱۶.۳۰ در اختیار بانوان و سپس در اختیار آقایان قرار دارد، افزود: در حال حاضر نقشه بهسازی این سرویسها تهیه شده است و با تامین و اختصاص اعتبار قطعا اقدامات بهسازی و نوسازی سرویس بهداشتی سالن انجام خواهد گرفت، اما مشکل فعلی این است که تخصیص به شکل اوراق انجام می شود و باید پیمانکار برای اجرای کار بکار گرفته شود که در حال حاضر قدری اینکار به مشکل برخورده است.
رجبی در خصوص جوش دادن میلگرد بر روی پلمب صورت گرفته توسط مرکز بهداشت گفت: این میلگرد را ما جوش ندادهایم ظاهرا برای اینکه برخی افراد یا کودکان اقدام به باز کردن پلمب نکنند این میلگرد جوش داده شده است.
به گزارش ایسنا، به گفته رجبی مجموعه ۵ مرداد اراک به لحاظ تنوع رشته های ورزشی جزو ۵ مجموعه برتر ورزش کشور است که به غیر از زمین های چمن دارای ۱۳ سالن ورزشی است که در ۵ تایم روزانه میزبان حدود ۱۳۰۰ ورزشکار است.
مسئولان امر بهداشت شهرستان اراک، طبق وظایف قانونی خود مبنی بر نظارت بر تحقق بهداشت در اماکن عمومی بازرسی لازم را انجام دادهاند، البته به گفته دکتر محمددوست، مرکز بهداشت برای حل شدن موقت مشکل به خدمت گرفتن یک نیروی خدماتی برای تامین بهداشت سرویس های بهداشتی سالن های ورزشی را ارائه کرده که قطعا به لحاظ مالی کمترین فشار مالی را به مجموعه و حتی اداره کل ورزش و جوانان وارد می کند اما چرا این راهکار سهل الوصول با کمترین هزینه مورد توجه قرار نگرفت جای تعجب دارد!
از طرفی، اینکه در فصل سرد سال ورزشکاران مجبور باشند برای استفاده از سرویس بهداشتی از یک سالن خارج و به سالن دیگری مراجعه کنند به هیچ عنوان توجیه پذیر نیست و این امر می تواند حتی به ضرر سلامت وزرشکاران تمام شود.
بهسازی چند سرویس بهداشتی اعداد و ارقام هنگفتی نیاز ندارد، از طرفی چنین مجموعه پرمخاطبی بهتر است با هزینه کرد مبالغ مورد نیاز به هر شکل ممکن، جلوی هزینه های بهداشتی درمانی ناشی از پلمب بودن طولانی مدت سرویس های بهداشتی برای مراجعه کنندگان را که عموما قشر کودک، نوجوان و جوان هستند بگیرد، بویژه اینکه این امکانات جزو ابتدایی ترین امکانات در هر مجموعه ای هستند.