امروز هوش مصنوعی در بسیاری از دانشها و علوم ورود پیدا کرده است.بازار سرمایه یکی از حوزههایی است که توسعه هوش مصنوعی در آن، پیشرفتهای فراوانی به همراه خواهد داشت.
به گزارش ایسنا، هوش مصنوعی یا هوش ماشینی به هوشی که یک ماشین در شرایط مختلف از خود نشان میدهد، گفته میشود. به عبارت دیگر هوش مصنوعی به سیستمهایی گفته میشود که میتوانند واکنشهایی مشابه رفتارهای هوشمند انسانی از جمله درک شرایط پیچیده، شبیهسازی فرایندهای تفکری و شیوههای استدلالی انسانی و پاسخ موفق به آنها، یادگیری و توانایی کسب دانش و استدلال برای حل مسایل را داشته باشند.
یک شرکت دانشبنیان ایرانی توانسته با بهکارگیری متخصصین این حوزه اقدامات مؤثری در تولید و عرضه نرمافزارهای مالی بر پایه هوش مصنوعی انجام دهد.
علی رسولیزاده، مدیرعامل شرکت دانشبنیان مذکور معتقد است: در حالی که حجم و گستره مسائل اقتصادی که مردم با آن دست به گریبان هستند، بسیار بالاست، متأسفانه سواد مالی مردم برای مواجهه با این مسائل بالا نیست و همچنین دسترسی مردم به اطلاعات و راهنماییهای ساده و کاربردی وجود ندارد.
این فعال فناور ادامه داد: انجام این کار، مستلزم پرداختن و فراهم کردن دو رکن اساسی است؛ یک، ایفای نقش دستیاری و دو، انجام آن به صورت هوشمند، که جمع این موارد، ارائه سامانههای مالی است؛ هوش مصنوعی، اساس چنین کاری است.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان درباره فعالیت و سامانههای طراحی شده این شرکت گفت: یکی از این سامانه های اعتبارسنجی، سامانهای است که در مدت حدود دو سال، بیش از دو میلیون نفر را اعتبارسنجی کرده است. نیاز به اعتبارسنجی به آنجا برمیگردد که فروشندههایی که محصولات خودشان را به صورت قسطی میفروشند یا کسانی که ملکی را اجاره میدهند یا حتی بانکهایی که تسهیلات پرداخت میکنند، چطور میتوانند مطمئن شوند پولشان به موقع به دستشان میرسد؟ همه این افراد میخواهند از اعتبار طرف مقابلشان اطمینان پیدا کنند که آیا این فرد، پول را در موعد مقرر پرداخت میکند یا خیر؟ به عبارتی هر جا قرار است خدمتی به صورت اعتباری یا نسیه یا مدتدار ارائه شود، نیازمند اعتبارسنجی هستیم.
این فعال فناور ادامه داد: در حال حاضر بانکها و مؤسسات گوناگونی در حد محدودتری چنین کاری را انجام میدهند ولی سامانه مذکور قادر است همه مراحل اعتبارسنجی را با استفاده از سایت یا اپلیکیشن مربوطه به صورت غیر حضوری انجام دهد و بر اساس این اعتبارسنجیها تاکنون بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است.
به گفته رسولیزاده، انجام این حجم از اعتبارسنجی آن هم به صورت غیر حضوری باعث شده از چندین میلیون سفر شهری بیهوده و ایجاد آلودگی و ترافیک برای دریافت تسهیلات و ارائه وثیقههای سنگین جلوگیری شود؛ و این یعنی صرفهجویی ماهانه، ۷۰ هزار ساعت در زمان، ۴۰۰ هزار کیلومتر در جابجایی و ۱۴ تن در مصرف کاغذ. علاوه بر این، ریسک تأخیر یا عدم بازپرداخت برای بانکها و شرکتهایی که به صورت اعتباری یا مدتدار خدمات ارائه میکنند، هم کاهش پیدا میکند و با نگاهی کلانتر از حجم پروندههای حقوقی و درگیریهای اجتماعیِ ناشی از بدحسابیها هم کم میشود.
وی درباره یکی دیگر از سامانه های این شرکت گفت: در این سامانه امکان دسترسی سریع و آسان به اطلاعات صندوقهای سرمایهگذاری فراهم شده و با رتبهبندی صندوقها، کار برای سرمایهگذاری آسان میشود.
وی افزود: برای کسانی که قصد سرمایهگذاری سودآور و مطمئن را داشته باشند که رشد اقتصادی کشور را هم در پی داشته باشد، بورس بهترین گزینه است؛ کاری که البته به تخصص و زمان زیادی نیاز دارد. صندوقهای سرمایهگذاری، این کار را برای عموم افراد جامعه که دانش و وقت کافی در این زمینه را ندارند انجام میدهند.
رسولیزاده همچنین گفت: سامانه مربوطه اطلاعات همه این ۲۰۰ صندوق فعال در کشور را به صورت یکجا، بهروز و نموداری و با امکان مقایسه در اختیار سرمایهگذاران میگذارد و امکان سرمایهگذاری آنلاین برای برخی صندوقها هم فراهم شده است.
این فعال فناور در ادامه به ارائه توضیحاتی درباره دیگر محصولات این شرکت پرداخت و افزود: «آکادمی هوش مالی» که یکی دیگر از زیر مجموعههای شرکت ماست به دنبال ارتقاء سطح سواد مالی در جامعه است؛ کاری که با ارائه منابع علمی و آموزشی معتبر در حوزه سواد مالی آغاز شده است.
وی ادامه داد: تاکنون ۴۷ جلد کتاب در همین راستا تهیه و منتشر شده است. برخی از آنها برای مخاطب کودک و نوجوان، برخی برای سیاستگذاران و برخی برای بزرگسالان است. تعداد این کتابهای علمی و آموزشی تا سال آینده به بیش از ۱۰۰ کتاب خواهد رسید. سایت آکادمی هوش مالی نیز مطالب متنوعی را به صورت دستهبندیشده ارائه میکند.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان یکی دیگر از فعالیتهای این شرکت را ایجاد صندوقی دانست که به صورت تخصصی بر روی استارتآپهای هوش مصنوعی و فناوری اطلاعات سرمایهگذاری میکند؛ این سرمایهگذاری که تا ۵ میلیارد تومان میرسد و روی استارتآپهایی انجام میشود که در مراحل اولیه و میانی رشد هستند و آینده روشنی در حوزه هوش مصنوعی و فناوری اطلاعات دارند.
رسولیزاده همچنین از ایجاد مرکزی در زمینه تحقیقات هوش مصنوعی یاد کرد و توضیح داد: این مرکز، قلب همه فعالیتهای پارت دانشبنیان و ارائهکننده راهکارهای مختلف هوش مصنوعی است که در اپلیکیشنها و سامانههای مختلف ظهور و بروز پیدا میکند.
وی در عین حال آمادهسازی و نگهداری زیرساخت فناورانه سامانهها، پردازش اطلاعات مالی و سامانه ای برای انجام کارهای ثبتی به صورت غیرحضوری و سامانه اطلاعات سهام را از دیگر بخشهای ایجاد شده دانست و افزود: نوع فعالیتهای این شرکت دانشبنیان به صورتی است که در زمینههایی ورود پیدا میکند که خلائی وجود داشته باشد؛ بر همین اساس در اکثر موارد به عنوان پیشرو بازار تلقی میشود و هنوز رقبای جدی وارد عرصه نشدهاند. علاوه بر این، مخاطب این سامانهها، افراد داخل کشور هستند و صادرات و ارزآوری در مورد آنها مصداق پیدا نمیکند. هر چند به منظور توسعه و بهبود هر چه بهتر کارها، ارتباطات بینالمللی مختلفی در حال شکلگیری است.
وی گفت: ذات یک شرکت دانشبنیان و پیشرو در حوزه فینتک، طراحی و پیادهسازی سامانههای متنوع هوش مصنوعی به صورت مستمر است. از همین رو در بخش تحقیق و توسعه، پروژههای فراوانی در حال طراحی و ارزیابی است که به مرور عرضه خواهد شد.