رئیس قوه قضاییه گفت: جایی برای سخن نیست و حجت بر همه تمام است، امروز برای همه عرصه اقدام و عمل است.
به گزارش ایسنا، سید ابراهیم رئیسی امروز (پنجشنبه) در دیدار فعالان اقتصادی، کارآفرینان و صنعتگران استان اصفهان، اظهار کرد: توجه به منشوری که در رهنمودهای رهبر معظم بود، درسی برای تمام دولتمردان و مسئولان است و حضور اثر بخش مردم، حرکت دشمن را نقش بر آب کرد.
وی با بیان اینکه جنگ اقتصادی اقتضای خاص خود را دارد، تصریح کرد: ساز و کار جنگ اقتصادی خاص است و مقررات نمیتواند مانند زمان غیر از جنگ جریان داشته باشد، مقررات باید متناسب با زمان جنگ اقتصادی شود تا تولید کننده بتواند در عرصه حضور فعال داشته باشد.
رئیس قوه قضاییه تاکید کرد: باید تمام مشکلات را از پیش پای تولید کننده برداشت. شوراها میتوانند در این زمینه تاثیر داشته باشند و برای رفع موانع، لازم است تا مصوبات قابل اجرا تعیین شود تا کار آفرین در عمل احساس راحتی کند.
رئیسی حمایت از تولید در بخشیدن تسهیلات مالی، بانکی و ارزی را درجه بعدی اهمیت دانست و گفت: باید کمک کنیم تا این تشکیلات به جای اینکه در اختیار دلالان قرار بگیرد در اختیار تولید کننده باشد.
وی با تاکید بر اینکه بهترین ناظر خود تولیدکنندگان هستند که میتوانند امنیت را ایجاد کنند، خاطرنشان کرد: تولید کننده که در امر تولید قانونمند عمل میکنند موفق است. هیچ فعال اقتصادی و کاسبی آمادگی برای رشوه دادن ندارد، مگر با یک بروکراسی اداری مواجه شود که کار دو ماهه را دو ساله انجام دهد.
رئیس قوه قضاییه افزود: باید راه و روشها تسهیل شود و مهمترین کاری که باید دستور کار شوراها و اتاق و اصناف و دیگر مراکز ذیربط قرار بگیرد، همین تسهیلگری باید باشد. تولید کننده باید باور کند دیگر مشکلی پیش روی او نیست.
رئیسی با تاکید بر اینکه باید تلاش شود تا کوچکترین وقفهای در تولید ایجاد نشود، اظهار کرد: از مدیر دلیر و شجاعی که در این شرایط تحریم و سختی پیشروی می کند و اجازه بیکاری و خوابیدن تولید را نمی دهد باید تجلیل شود.
وی ادامه داد: اگر هرکس متناسب با مسئولیتی که دارد درست عمل کند، با حضور شما و همکاری همه ما این اتفاق خواهد افتاد.
رئیس قوه قضاییه استفاده از نظر متخصصان در بخشهای مختلف را ضروری دانست و گفت: شنیدن حرف مشاور به کشف حقیقت کمک می کند. استفاده از نظر کارشناسان امر، به کشف حقیقت برای تصمیمسازان کمک به سزایی خواهد کرد و این باید مورد توجه کارشناسان ما در حوزه قضاوت و تصمیمگیری باشد.
رئیسی اضافه کرد: استفاده از کمیته های دانش بنیان در بخش تصمیم سازی و تصمیمگیری بسیار موثر است و نظرات تخصصی آنها می تواند کمک کننده باشد.
وی با بیان اینکه بعضی از ترک فعلها خسارت بیشتری از فعل است، گفت: این موارد حتما قابل پیگیری است.
رئیس قوه قضاییه در خصوص بحث مالیات گفت: حتما با حضور وزارت اقتصاد و دارایی و سازمان مالیاتی کشور، سخنان شنیده شود و مورد بررسی قرار بگیرد، به نحوی که تعامل بین بخش مالیات و صنعتگران برقرار شود.
رئیسی افزود: بنا بر این است که فرمایشات مقام معظم رهبری اجرایی شود و به آینده موکول نشود.
لزوم تشکیل شورای حل اختلاف اقتصادی
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه پیشنهاد شورای حل اختلاف اقتصادی را قبول دار، اظهار کرد: الان می گویم که یک شورای حل اختلاف اقتصادی با اصحاب صاحب نظر تشکیل شود و با اختیارات قانونی، مانع رسیدن پروندهها به دادگاهها شوند.
رئیسی اضافه کرد: اگر پروندهای دچار اطاله بازرسی شود، تولید و حتی دهها و صدها کارگر با مخاطره مواجه میشوند. دادرسیها باید در زمان کوتاه تری انجام شود و تعداد شعب باید افزایش پیدا کند تا اطاله پروندهها کاهش پیدا یابد.
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: بخش تولید کننده کشور، بخش حکومتی کشور است و هرچه بتوانیم قاضی را تامین کنیم از فساد جلوگیری میشود.
وی خاطرنشان کرد: رونق تولید با قاچاق کالا، سازگاری ندارد. باید با قاچاق سازمان یافته کالا مقابله شود و این یک مسئله راهبردی است که در آن بر لزوم ممنوعیت واردات کالایی که تولید داخلی دارد، تاکید شده است.