شانزدهمین کنفرانس تخصصی حقوق کودک با گردهمایی ۴۰۰ تن از کنشگران حقوق کودک در اراک برگزار شد.
به گزارش ایسنا به نقل از وزارت دادگستری، شانزدهمین کنفرانس تخصصی حقوق کودک با حضور دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک و معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری، استاندار استان مرکزی، نماینده ولی فقیه و امام جمعه اراک، رئیس کل دادگستری، مدیران دستگاههای اجرایی و بیش از چهارصد تن از کنشگران عرصه حقوق کودک در روز چهارشنبه ۶/ ۹/ ۱۳۹۸ در سالن همایش های استانداری اراک برگزار شد.
قضات دادگاه و دادسرای اطفال و نوجوانان، وکلا، حقوقدانان، تشکل های مردم نهاد فعال در زمینه حقوق کودک، مدیران برخی مدارس و مهدکودک ها، مدیران و کارکنان بهزیستی و اورژانس اجتماعی و فعالان عرصه کودک بخشی از شرکت کنندگان در این کنفرانس بودند.
محمود عباسی دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک در جلسه افتتاحیه این کنفرانس، با اشاره به آلودگی شدید هوا و غلظت آلایندهها که مدارس این استان را به تعطیلی کشانیده بر حق بهره مندی کودکان و مردم از هوای پاک تأکید کرد و ذکاوت و هوشمندی مردم انقلابی اراک که با درک موقعیت حساس کنونی به اغتشاشگران در این استان اجازه جولان ندادند را ستود و از مسئولان و دست اندرکاران این استان که با مدیریت پیشگیرانه خود مانع از آسیب به زیرساخت ها و خسارت به مردم شدند تشکر و قدردانی نمود.
وی امنیت حاکم بر جامعه را نتیجه همدلی و همراهی مردم و مسئولان عنوان کرد و از نیروهای حافظ صلح و امنیت کشور تشکر و قدردانی کرد.
عباسی مهمتر از امنیت، احساس امنیت را برای کودکان و خانواده ها ضروری توصیف کرد که همه مکلف به برقراری و ایجاد آن هستیم.
دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک در بخش دیگری از سخنان خود تلاش های ارزشمند و پیشتازی استانداری بویژه مدیرکل بانوان و خانواده این استان در اجرای سند ملی و برنامه جامع عمل حقوق کودک با برش استانی را ستود و از استاندار، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی و مدیرکل بانوان، خانواده و کودک به عنوان مرجع متناظر استانی حقوق کودک تشکر و قدردانی کرد.
معاون وزیر دادگستری، حضور مقامات عالیه استان و مدیران اجرایی و کنشگران اصلی حوزه حقوق کودک در این کنفرانس را که با شناسایی و احصای چالش ها و آسیب های حوزه حقوق کودکان آن را به بحث گذاشته نشانه اهتمام جدی مردم و مسئولان این استان به مدیریت آسیب های حوزه کودکان عنوان کرد و ابراز امیدواری کرد که با همین انگیزه و قاطعیت اهداف بلند مرجع ملی در اجرای برنامه جامع عمل حقوق کودک را دنبال کنند و آینده بهتری را برای کودکان این استان رقم بزنند.
عباسی نگاه همدلانه مسئولان این استان را زمینه ساز تحول در حوزه حقوق کودک عنوان کرد و خواستار بهره گیری از همه ظرفیت های استان برای احقاق حقوق کودکان شد.
وی سفرهای استانی خود و هیأت همراه را در سی امین سالگرد تصویب کنوانسیون حقوق کودک و چهلمین سالگرد انقلاب در راستای بستر سازی مناسب برای حرکت در پرتو گام دوم انقلاب توصیف کرد و گفت کنشگران اصلی گام دوم انقلاب کودکان و نوجوانان هستند که باید محور توجه برنامه ها و تأمین سرمایه اجتماعی ما قرار گیرند.
معاون حقوق بشر وزیر دادگستری در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به مطالبه یکی از نوجوانان حاضر در جلسه مبنی بر انفکاک مکان رسیدگی به اتهام کودکان و نوجوانان در محاکم و دادسراها را سخن بحق و منطبق با موازین قانونی توصیف کرد که علیرغم تصریح قانونی در بسیاری از استان ها بر زمین مانده است.
وی تأکید کرد: دادرسی افتراقی، قاضی متخصص کودکان، مکان مستقل و بدون دغدغه، حضور مشاور و مددکار اجتماعی در کنار قاضی اطفال و نوجوانان می خواهد که متأسفانه ما از آن بی بهره ایم و تاکنون زمینه های تحقق کامل آن را فراهم نکرده ایم.
در این کنفرانس مهندس آقازاده استاندار استان مرکزی در زمینه حمایت اجتماعی کودکان، آیت الهه دری نجف آبادی در خصوص حقوق کودک از دیدگاه اسلام و حجت الاسلام عبدالهی در زمینه حمایت قضایی از کودکان به ایراد سخنرانی پرداختند.
قرجی، مدیرکل بانوان و خانواده، گزارش موردی چالشهای حقوق کودک استان مرکزی، مدیرکل آموزش و پرورش، مدیرکل بهزیستی استان، مدیرکل اتباع بیگانه استانداری، نماینده سازمان های مردم نهاد و جمعی دیگر از شرکت کنندگان به بیان چالش ها و آسیبهای حوزه کودکان استان و طرح و برنامههای خود برای مدیریت آن پرداختند.
در پایان عباسی با جمع بندی مباحث به تشریح مصوبات این کنفرانس که شورای هماهنگی مرجع متناظر استانی است پرداخت و تأکید کرد: انتظار داریم که با نظارت و مدیریت عالیه استاندار محترم، آسیبهای اساسی حوزه کودکان تا پایان سال مرتفع و در گزارش شش ماهه دوم مرجع متناظر استانی به شورای هماهنگی مرجع ملی وزارت دادگستری پاسخ قانع کنندهای به مسئولان و مردم داشته باشیم.