۰
يکشنبه ۳ تير ۱۳۹۷ ساعت ۱۵:۰۸
سکه ۲ میلیون و ۸۵۰ هزار تومانی شد!

نفع سیاست‌های دولت در بازار سکه را سودجویان بردند

التهاب در بازار سکه تمامی ندارد؛ سکه تمام بهار آزادی طرح جدید امروز قیمت نجومی دو میلیون و هشت‌صد هزار تومانی را نیز پشت سر گذاشت. قیمت سکه در سه ماه گذشته، بیش از هفتاد و پنج درصد افزایش یافته است!
مردم سالاری آنلاین التهابات در بازار سکه و تبعات سیاست‌ سکه‌ای دولت را بررسی می‌کند.
مردم سالاری آنلاین التهابات در بازار سکه و تبعات سیاست‌ سکه‌ای دولت را بررسی می‌کند.
التهاب در بازار سکه تمامی ندارد؛ سکه تمام بهار آزادی طرح جدید امروز قیمت نجومی دو میلیون و هشت‌صد هزار تومانی را نیز پشت سر گذاشت. قیمت سکه در سه ماه گذشته، بیش از هفتاد و پنج درصد افزایش یافته است!
به گزارش مردم سالاری آنلاین، قیمت تمام سکه بهار آزادی طرح جدید امروز (یک‌شنبه سوم خرداد) با افزایش 95 هزار تومانی به 2 میلیون و 851 هزار تومان رسید. در روزهای گذشته، عملاً سکه در هر روز کانال‌های روان‌شناختی 100 هزار تومانی جدیدی را پشت سر گذاشته و این بدان معناست که بازار سکه دچار فروپاشی اساسی شده است.
در واقع، افزایش نجومی قیمت سکه نشان دهنده نگرانی عمومی نسبت به وضعیت اقتصاد ایران است. در بازار سکه و همچنین در بازارهای حاشیه‌ای که در آن دلار و یورو به قیمت‌های آزاد مبادله می‌شود، هیچ منطقی بر قیمت‌ها حکم‌فرما نیست. قیمت سکه بهار آزادی طرح جدید (که در بازار به‌عنوان سکه امامی شناخته می‌شود)، کار خود را در سال جاری در کانال یک میلیون و 600 هزار تومانی آغاز کرد. اما حالا قیمت سکه وارد کانال 2 میلیون و 800 هزار تومانی شده و این بدان معناست که تنها در عرض سه ماه، قیمت سکه بیش از 75 درصد افزایش یافته است.
 
تشکیک در نرخ تورم
این میزان از افزایش قیمت سکه در حالی صورت می‌گیرد که مرکز آمار ایران در آخرین گزارش خود نرخ تورم 12 ماهه منتهی به خرداد 97 را 8.2 درصد اعلام کرده است. التهاب در بازار ارز، خودرو، طلا، مسکن، لوازم خانگی، کاغذ و چاپ، و بالاخره موبایل و کامپیوتر به حدی بالاست که نرخ اعلامی تورم دیگر برای بسیاری از مردم باورپذیر نیست. در این بازارها، قیمت‌ها به صورت نجومی و بسیار فراتر از نرخ اعلام‌شده برای تورم، افزایش یافته‌اند.
اگر التهابات در این بازارها به همین نحو باشد، احتمال این که تمام دستاوردهای دولت در زمینه ثبات اقتصادی از دست برود وجود دارد. دولت نخست روحانی، مهم‌ترین دستاورد اقتصادی خود را مهار تورم و ایجاد ثبات در بازارها عنوان می‌کرد. اما حالا در دولت دوم روحانی، شرایط بازارهای مهم و اساسی به نحوی پیش می‌رود که هر آن ممکن است این دستاورد جای خود را به تورم عمومی قیمت کالاها بدهد.
بازارها یکی پس از دیگری شاهد افسارگسیختگی قیمت‌ها بوده‌اند و حالا در وهله نخست، در افکار عمومی شکاکیت نسبت به نرخ رسمی تورم ایجاد شده است. ادامه این وضعیت، به شدت برای اقتصاد ایران خطرناک است؛ مخصوصاً در شرایطی که دولت ترامپ تمام سعی و توان خود را در این گذشته تا به اقتصاد ایران ضربه بزند. دولت باید هرچه زودتر با قاطعیت تمام کاری کند که التهابات این بازارها مهار شود. دولت نمی‌تواند از زیر بار این مسئولیت شانه خالی کند و به‌عنوان مثال، گناه التهاب در بازارها را به گردن رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی بیاندازد.
 
دولت و سودجویی در بازار سکه
 دولت اقداماتی را برای آرام کردن بازارها انجام داده است. اما به جز بازار ارز که دولت از یک نظام کنترلی سخت‌گیرانه برای آن استفاده کرد و خرید و فروش ارز توسط افراد حقیقی در صرافی‌ها را ممنوع ساخت، ما شاهد استفاده از رویه‌های کنترلی در سایر بازارها نبوده‌ایم. محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت و رئیس سازمان برنامه و بودجه در حاشیه سفر به شهرستان پاکدشت گفته است: «هول زدن برخی از افراد که به بازار هجوم می‌آورند، موجب افزایش قیمت ارز شده است. به این ترتیب اگر ما به بانک مرکزی آمریکا هم وصل باشیم برای تامین ارز در این شرایط با مشکل مواجه می‌شویم. بیش از هفت میلیون قطعه سکه برای اینکه عطش عده‌ای گرفته شود به بازار عرضه شد. ۹ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار تا ۲۵ خردادماه سال جاری ارز ۴۲۰۰ تومانی فروختیم که این میزان از مدت مشابه سال گذشته بیشتر بوده است».
سخنگوی دولت به صورت مشخص می‌پذیرد که سوداگری در بازار ارز و سکه حاکم شده است، اما مشخص نیست در شرایطی که دولت به این موضوع واقف است چرا در بازار سکه تنها به «عرضه بیش از هفت میلیون قطعه سکه» برای «فرو نشاندن عطش برخی از افراد» اقدام کرده است و در کنار آن از رویه‌های کنترلی استفاده نشده است. بدیهی است که وقتی سوداگری در بازار وجود دارد، مداخله دولت برای عرضه بیشتر سکه یا حراج و پیش‌فروش سکه، تنها باعث می‌شود که جیب‌های سوداگران بیشتر از پول‌های بادآورده انباشته شود. دولت سکه به بازار عرضه کرده است اما از نظام کنترلی در این بازار استفاده نکرده و این باعث شده تا سوداگران، سکه‌ها را ارزان از دولت بخرند و گران به اقشار مختلف مردم بفروشند. سود این سیاست دولت تنها به جیب دلالان و سودجویان رفته و این سیاست هیچ نفعی برای مردم عادی نداشته است.
جعفری دولت‌آبادی دادستان تهران اخیراً از این پرده برداشت که در جریان فروش سکه توسط دولت، خریدار اول ۳۸ هزار عدد سکه، نفر دوم ۲۳ هزار عدد و نفر سوم نیز ۴ هزار و اندی سکه خریداری کرده است! این ارقام مافوق نجومی‌اند! دولت باید تا دیرنشده تکلیف این سودجویی‌ها را مشخص کرده و با آن‌ها با قاطعیت و در واقع با مشت آهنین برخورد کند. نمی‌توان برای به نفع سودجویان سیاست‌گذاری کرد و ده‌ها هزار قطعه سکه را ارزان در اختیار آن‌ها قرار داد تا آن‌ها هر قطعه را بیش از یک میلیون بالاتر از قیمت خریداری‌شده، در بازارها به مردم عادی بفروشند و سودهای کلان به جیب بزنند.  
 
کد مطلب: 89177
برچسب ها: قیمت سکه دولت
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *