شانزدهمین کنگره حزب مردمسالاری، صبح جمعه 11 اسفندماه با شعار «مردم پرسشگر، حکومت پاسخگو، لازمه توسعه پایدار» در هتل المپیک برگزار شد.در اين کنگره علاوه بر دبیرکل،اعضای شورای مرکزی و دفتر سیاسی و اعضای شاخهها و کمیتههای حزب مردمسالاری، جمعی از نمایندگان مجلس، جمعی از اعضای شورای اسلامیتهران، مسئولان اجرایی، دبیران کل احزاب، مدیران مسئول مطبوعات و اساتید دانشگاه حضور داشتند. به گزارش
مردم سالاری آنلاین، در این همایش همچنین به مناسبت روز تکریم مادران و همسران شهدا از خانواده شهید حسین بنی اردلان دبیر حزب مردمسالاری در استان خراسان رضوی که در حمله داعش به مجلس شورای اسلامی به شهادت رسید، تجلیل به عمل آمد.
ارائه گزارش سال گذشته حزب مردمسالاری
میرزا بابا مطهرینژاد با گرامیداشت یاد و نام شهید فقید حسین بنی اردلان، دبیر حزب مردمسالاری در استان خراسان شمالی در جریان حمله تروریستهای داعشی در مجلس شورای اسلامیبه شهادت رسید و با یاد شادروان مهندس سیفالله عزالدین عضو فقید شورای مرکزی حزب مردمسالاری گفت: «کنگره شانزدهم حزب مردمسالاری را در شرایطی برگزار میکنیم که خوشبختانه دولت تدبیر و امید همچنان سکان جامعه را در دست دارد.اگرچه در حوزه فعالیت احزاب، اتفاق بنیادی نیفتاده است.وی در ادامه با بیان این که از جمله برنامههای اعلام شده رئیسجمهور در فرصت باقیمانده این دولت فراهم نمودن امکان تشکیل اجتماعات و راهپیماییهای قانونی و حمایت از آزادی و امنیت آنها است افزود: تقویت نقش احزاب در فرایند تصمیمسازی و تصمیم گیریهای سیاسی از جمله دیگر برنامههای رئیس جمهور بوده است.کنگره شانزدهم حزب مردمسالاری با توجه به مهمترین ویژگی حکومتداری شعار این کنگره را مردم پرسشگر، حکومت پاسخگو، لازمه توسعه پایدار تعیین کرد.
مطهرینژاد در ادامه با بیان این که احزاب درون نظام فرصتی برای نهادینه کردن قدرت و مشارکت عمومیدر ساختار قدرت هستند، تصریح کرد: ارزشهای بنیادین احزاب قانونی کنونی همان ارزشهای بنیادین مورد تایید قانون اساسی و بزرگان نظام هستند و این فرصتی است که نباید به تهدید تبدیل شود.حزب مردمسالاری تمام کنگرههای سالانه خود را براساس اساسنامه و مرامنامه برگزار کرده و با تمام توان و تعامل با احزاب و گروههای همسو در راه نهادینه شدن فعالیتهای حزبی و بالا بردن آستانه تحمل سیاسی گام برمیدارد. وی در ادامه با اشاره به گزارشی از فعالیت سال گذشته حزب مردمسالاری تصریح کرد: ستاد اجرایی کنگره از دی ماه سال 96 با تشکیل واحدهای مختلف به شرح و تبیین وظایف در دفتر مرکزی حزب مردمسالاری پرداخته است.واحد برنامه ریزی و مطالعات راهبردی با ریاست جناب آقای پناهی تشکیل شده و واحد امور اجرایی و هماهنگی کمیتهها با ریاست جناب آقای محمدرضا حقی و همکاری جناب آقای قبادیان به فعالیت پرداخته است.
دیگر برنامههای اجرا شده این حزب به شرح زیر است:
- واحد هماهنگی اداری و تشریفات با ریاست جناب آقای سید مجید حسینی و همکاری جناب آقای دکتر مزینانی
- واحد انتشارات و پیگیری رئوس قطعنامه با ریاست جناب آقای حمیدرضا شکوهی
- واحد تشکیلات با ریاست سرکار خانم اسلامی
- واحد روابط عمومیبا ریاست سرکار خانم جهازیان
- واحد سمعی و بصری با ریاست آقای وحید حقی
- واحد امور مالی و پشتیبانی با ریاست آقای حسین یزدی
- واحد حقوقی با ریاست آقای دکتر کاظمی
- واحد هماهنگی امور شاخهها با ریاست آقای مهندس آرش حبیبی
- واحد هماهنگی شعب و دفاتر استانی با ریاست آقای شمسی پور
- واحد هماهنگی استان تهران با ریاست حجت الاسلام و المسلمین قیومی
- واحد هماهنگی مناطق تهران بزرگ با ریاست آقای رفیعی شاد
میرزابابا مطهرینژاد با اشاره به شش دستور اصلی و جانبی که امروز در دستور کار کنگره شانزدهم قرار دارد توضیح داد: تریبون آزاد و سخنرانی تعدادی از اجزای شورای مرکزی، کمیته سیاسی و دبیران استانی، بحث و بررسی و تصویب سند چشمانداز حزب مردمسالاری در افق 1414، تصویب محورهای قطعنامه کنگره و رونمایی از 500 واژه در 5 محور که در کنگره هفدهم به عنوان مواضع سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و بینالمللی حزب به صورت کتاب از جمله دستور کارهای امروز حزب خواهد بود.
دبیر اجرایی کنگره شانزدهم حزب مردمسالاری در ادامه تصریح کرد: هماهنگی جبهه اصلاحات و تقدیم کلیات آن در این شورا به تصویب خواهد رسید و تصمیمگیری در مورد وظایف حزب و دفاتر مرتبط آن انجام خواهد شد.
تشکیل محور مقاومت اسلامیو حامیان شجاع آن به ملت ما امید داده است
صالح زواوی، سفیر فلسطین در ایران در پیامیبه شانزدهمین کنگره حزب مردمسالاری تاکید کرد: امت ایران با گامهای استوار به سوی برآورده کردن آرمانهای خود که در راس آن آزادی سرزمین فلسطین، سرزمین اسلام و معراج و مسجد الاقصی که اولین قبله و دومین مسجد و سومین حرم شریف است قرار دارد، به پیش میرود.در پیام صالح زواوی که در شانزدهمین کنگره حزب مردمسالاری آمده است:
1- از سه قرن پیش یک طرح غربی وجود داشت که به وسیله هم پیمانی آمریکایی – صهیونیستی رهبری میشد، و این هم پیمانی توانست یک رژیم جعلی بر سرزمین مقدس فلسطین تاسیس نماید و برای موفقیت خودش از پراکندگی امت اسلامیاستفاده نموده است.امریست که تا کنون ادامه دارد.ولی تشکیل محور مقاومت اسلامیو جامعه شجاع آن امیدی به امت ما داده است.
2- امام راحل(ره) با استفاده از ملت بزرگ ایران توانست یک طرح مخالف در برابر این طرح آمریکایی – صهیونیستی ارائه دهند.طرحی که فرزندان عزیز این امت پرچمدار آن بوده و اکنون نیز در سایه رهبری خردمندانه مقام معظم رهبری، آیتالله العظمیسیدعلی خامنه ای(دامه برکاته) هستند.
بیشک، برای موفقیت طرحی به این بزرگی، امت شریف ایران، شهدا، مجروحان، جانبازان و فداکاریهای بسیاری را تقدیم نموده است.
3- امت عظیم ایران فداکاری مادی این طرح نیز متحمل شد و با سختیهای بسیاری در زمینه زندگی روزمره، پیشرفت اقتصادی، تجاری، زراعتی، روابط سیاسی و دیپلماتیک مواجه شده است و در برابر توطئههای نیروهای امپریالیستی و صهیونیستی که از هر وسیلهای برای ضربه زدن استفاده میکردند مقتدرانه ایستاده است.
لازم به یادآوری است که مسلمانان صدر اسلام نیز تمام رنجهای جسمیو معنوی و گرسنگی و تبعید را برای رسیدن به هدف تحمل نموده بودند.اما در تاریخ معاصر ملت ویتنام یک میلیون کشته و سه میلیون مجروح و سیزده میلیون آواره در راه مبارزات خود تقدیم کرده و اما در منطقه (هندوچین) پنج میلیون کشته و شش میلیون زخمیو ده میلیون آواره را شاهد بودیم.ملت الجزایر نیز حدود یک میلیون و نیم شهید در راه آزادی تقدیم نموده است.علاوه بر صدها هزار شهیدی که ملت قهرمان ایران برای دفاع از کرامت و انقلاب آن تقدیم نموده است و صدها هزاران شهیدی که ملت مبارز فلسطین نیز در راه وطنش تقدیم کرده است.این شهادت و فداکاریهای جهانیست که بایستی هر آزاده و صاحب حقی در این جهان بپردازد.
4- ملت بزرگ ایران از رژیم سابق سختیهای بسیاری را کشیده است و قهرمانان بزرگی را برای استقلال خود و برافراشتن پرچم اسلام و مکتب و آرمانهای مقدس آن تقدیم نموده است.این امت با گامهای استوار به سوی برآورده کردن آرمانهای خود که در راس آن «آزادی سرزمین فلسطین» سرزمین (اسراء و معراج) و مسجد مبارک الاقصی که (اولین قبله و دومین مسجد و سومین حرم شریف) است، سرزمینی که منتظر قدوم حضرت مهدی (عجلالله فرجه الشریف) و پیامبر گرامیخدا حضرت عیسی مسیح (علیه السلام) است، به پیش میرود.
5- حضرت امام راحل (رض) پرچم اسلام را برافراشته بود و با صبر و شجاعت و بردباری این امت را به پیروزی رساند و نقش این امت را در پیشبرد اهداف اسلامیدرک نمود و بعد از ایشان این پرچم هم اکنون در دست رهبر معظم انقلاب، رهبر شجاع و فرزانه این امت در اهتزاز است.باری که بر دوش میکشید به عنوان پیش قراولان آزادی نیازمند فداکاریهای زیادی است.
شما طلایه داران آزادی قدس هستید که پرچمهای سیاهتان از خراسان به سوی قدس شریف و مسجد مبارک اقصی در حال حرکت است.شما در 22 بهمن بتها را شکستید و پیمان شوم آمریکایی – صهیونیستی را به امید خدا تا ابد ساقط نمودید.
ملت فلسطین تا بازگشت سرزمین و مقدسات آن به صاحبانش مبارزه خواهد کرد
نماینده جنبش حماس در تهران تاکید کرد: رژیم صهیونیستی با وقاحت و وحشیگری بیمانندی در برابر دیدگاه جهانیان علیه ملت قهرمان فلسطین جنایت مرتکب میشود، اما این ملت تا نابودی این رژیم و آزادی و بازگشت سرزمین و مقدسات آن به صاحبانش مبارزه خواهد کرد.در پیام خالد قدومیکه در شانزدهمین کنگره حزب مردمسالاری در هتل المپیک قرائت شد، با اشاره به اینکه جا دارد به خودم و همه مخلصان امت اسلام مسئولیت بزرگ را در برابر فلسطین و قدس یادآوری کنم، تاکید کرد: به ویژه در سایه توطئهای که رژیم صهیونیستی با پشتیبانی کامل آمریکا جهت تثبیت اشغال قدس و مصادره حق فلسطینی راه انداخته است، ما در جنبش حماس به بصیرت شما و دیگر فرزندان مخلص اسلام برای ایستادگی یکپارچه در مقابل این توطئهها و جنایتهای صهیونیستی امیدواریم.
توسعه پایدار بدون احساس امنیت اجتماعی ممکن نیست
انوشیروان محسنی بندپی، رئیس هیئت رئیسه کنگره حزب مردمسالاری نیز با با اشاره به شعار امسال حزب مردمسالاری،« مردم پرسشگر، حکومت پاسخگو، لازمه توسعه پایدار» گفت: همه اندیشمندان، اقتصاد دانان و جامعه شناسان معتقدند توسعه پایدار، توسعهای انسانمحور است و بدون این رویکرد نمیتوانیم به توسعه پایدار دست پیدا کنیم.همبستگی اجتماعی، شکوفایی اجتماعی، وحدت، پذیرش و مشارکت اجتماعی از الزامات توسعه پایدار هستند که به سرمایه اجتماعی منتهی میشوند.
محسنی بندپی با بیان این که پاسخگویی حکومت به مردم از اهداف بلند انقلاب اسلامیو منشور قانون اساسی است، افزود: هر سه قوه مقننه، مجریه و قضاییه، تعهداتی به مردم دارند که مهمترین آن پاسخگویی شفاف است.ازجمله عواملی که باعث میشود که همبستگی و شکوفایی در جامعه وجود نداشته باشد، عدم احساس امنیت انسانی و اجتماعی است.برای مثال آیا میشود به توسعه پایدار دست یافت و افراد فرهیختهای مانند دکتر زیباکلام را یک روزه از دانشگاه بیرون انداخت؟
وی در ادامه با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری در شعار سال 83 از هر سه قوه خواستهاند تا به مردم پاسخگویی داشته باشند، اظهار کرد: حزب مردمسالاری سه اصل اساسی را در این سالها به عنوان اصول بنیادین خود نهادینه کرده است. این حزب در اصل اول حق حاکمیت را از حقوق مردم دانسته است.این مساله در شکلگیری و تداوم حزب نهادینه شده است.
رئیس هیئت رئیسه حزب مردمسالاری در ادامه با اشاره به اینکه شرایطی در حزب مردمسالاری فراهم شده است تا این حزب از پایین به بالا شکل بگیرد، تصریح کرد: شاهد بودیم که سال گذشته شرایطی فراهم شد تا افرادی که در شهرستانها فعالیت چشمگیری داشتند در شورای مرکزی حضور داشته باشند.
وی حاکم شدن اصل گفتگو و ارزشهای اصلاح طلبی را از دیگر اصول بنیادین حزب مردمسالاری دانست و گفت: حضور آقای کواکبیان در مجلس نیز به عنوان فردی مطالبهگر و پرسشگر بوده است.امیدواریم بتوانیم پرسشگری احزاب را در درون خودشان و سپس در جامعه نهادینه کنیم.
دراسلام نیز حق پرسشگری و نظارت مردم به رسمیت شناخته شده است
در ادامه این کنگره محمدرضا تابش، پیام حجتالاسلام سیدمحمد خاتمیبه شانزدهمین کنگره حزب مردمسالاری را که با حضور برخی از دبیران کل احزاب، نمایندگان مجلس و اعضای شورای اسلامیشهر تهران در حال برگزاری است را قرائت کرد.
همچنین محمدرضا تابش در سخنانی با بیان اینکه حزب مردمسالاری از سال 82 کنگرههای سالیانه خود را علیرغم فراز و فرود در کشور برگزار کرده است، گفت: امیدواریم مباحث مطرح شده به قوام مردمسالاری بینجامد.
وی با اشاره به اینکه آرمانهای توسعه هزاره در سال 2000 به تصویب رسیده است افزود: برخی از اهداف از جمله مبارزه با مقوله فقر محقق شده است.آرمانهای توسعه پایدارجدید فراتر از آرمانهای توسعه هزاره، برخورد ریشهای با فقر، دسترسی به عدالت برای همه و لزوم پاسخگویی موسسات در مقابل مردم جزو مولفههای حکمرانی خوب است.
این نماینده مجلس با بیان اینکه در اسلام نیز حق پرسشگری و نظارت و مراقبت برای مردم یک وظیفه الهی در قالب امر به معروف و نهی از منکر به رسمیت شناخته شده است، اظهار کرد: این امر میسر نیست مگر با پرسشگری و پاسخگویی همه افراد و مسئولان در قبال کارهایی است که انجام میدهند و به نوعی با سرنوشت مردم و جامعه ارتباط دارد.
وی با بیان اینکه امام علی (ع) انتقاد و استیضاح زمامداران را حق مسلم مردم دانسته است تصریح کرد: از دیدگاه امام علی پاسخگویی زمامداران نیز از وظایف آنهاست.در قانون اساسی ما نیز در اصول متعدد و به ویژه در بخش حقوق ملت، بر حق پرسشگری و پاسخگویی تاکید شده است.بی شک پرسشگری و پاسخگویی در تحقق عدالت و مبارزه با فقر و فساد، شفافیت و امنیت در جامعه موثر است.امیدواریم تا بستر این فرایض در جامعه فراهم شود.
قوانین مربوط به فعالیت احزاب تقویت شود
در ادامه کنگره حسین کمالی، رئیس خانه احزاب با بیان اینکه وضعیت حال حاضر کشور با توجه به امکانات وموقعیت کشور چندان مناسب نیست، گفت: با وجود این شرایط معمولا این سوال ایجاد میشود که مردم چرا سکوت میکنند و سوالی نمیپرسند؟ به همین دلیل میتوان گفت که بیسوالی بدترین درد است.
وی با بیان اینکه وقتی جامعهای به ناامیدی میرسد، از سوال کردن هم ناامید میشود، افزود: در حال حاضر در کشور در هر ساعت نزدیک به 18 طلاق اتفاق میافتد.همه این موضوعات باید به موضوع گفتوگوی سیاسی تبدیل شود که متاسفانه تا کنون نشده است؛ چرا که هیچوقت به گفتوگوی دوسویه عادت نداشتهایم و حتی در محیط کار و خانواده و محیط تولید هم این روابط حاکم نیست.
رئیس خانه احزاب با بیان اینکه در حال حاضر بیش از دو میلیون معتاد و بیش از 5 میلیون بیکار در کشور ما وجود دارد، تصریح کرد: گفتوگو در سیستم ما تعطیل است، دولت ما نسبت به آنچه که در این موسسات مالی صورت گرفت کاملا اظهار بیمسئولیتی کرد و در بقیه مسائل هم برایشان مهم نیست چون عادت کردهایم از کنار مسایل عبور کنیم.
کمالی با بیان اینکه فقر و گرسنگی باید خنده را بر لبها خشک کند ولی نمیکند چون عادت کردهایم گفت: آنجا که پیشرفت کردهاند نسبت به حیوانات بیش از ما به برادرانمان اهمیت میدهند.احزاب در حال حاضر نقشی را که باید داشته باشند ندارند و رقابت در کشور ما بر اساس برنامه نیست تا رقبا بتوانند طبق آن برنامه نقد کنند.
دبیرکل حزب اسلامی کار افزود: در شورای شهر برنامههایی که یکسال برایشان وقت گذاشته شد کنار گذاشته شدند چون یاد نگرفتهایم با برنامه حرکت کنیم.یکی از دلایل این مسئله این است که جاهایی که این برنامهها را مینویسند بر اساس قوانین ضعیف شکل گرفتهاند.
کمالی در ادامه با بیان اینکه متاسفانه اولین کاری که احزاب باید در کشور ما بکنند این است که ثابت کنند سیاسی نیستند و برای کسب قدرت نیامده اند، تصریح کرد: چرا که اگر احزاب برای کسب قدرت آمده باشند به آنها اجازه داده نمیشود.در حالی که وظیفه احزاب کسب قدرت است.به خاطر شرایطی که منافقین ایجاد کردند قانون احزاب در قانون اساسی محدود شد و دایره کوچک شده است. باید قوانین مربوط به فعالیت احزاب اصلاح و تقویت شود.
کمالی ضمن اشاره به طرح پارلمان اصلاحات گفت: طرح پارلمان اصلاحات را کواکبیان حدود یکسال پیش مطرح کرد و عدهای هم مخالفت کردند ولی این طرح 4 سال پیش مطرح شده و طرح اولیهاش هم توسط محمدعلی نجفی بوده است.ولی همت کواکبیان و حزب مردمسالاری باعث شد این موضوع به موضوع روز تبدیل شود.آقای کواکبیان باید این طرح را به عنوان طرحی ملی ببیند و طوری نباشد که آن را مربوط به گروهی خاص تبلیغ کنند.
احدی و نهادی نمیتواند ادعا کند که از پاسخگویی معاف است
در ادامه برنامه حجتالاسلام رسول منتجبنیا عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی گفت: اگر پرسشگری و پاسخگویی در جامعه وجود داشته باشد بین مردم و مسوولان اعتماد به وجود میآید.
منتجب نیا با تاکید بر اهمیت پاسخگویی مسئولان افزود: با این کار، از انباشت فساد جلوگیری میشود، وقتی پاسخگویی وجود داشته باشد مردم میتوانند آزادانه پرسش کنند و مسوولانی برای پرسش گری مورد مواخذه قرار نمیگیرند.
وی با اشاره به عنوان همایش - «مردم پرسشگر، حکومت پاسخگو لازمه توسعه پایدار» – تصریح کرد: عنوان خوبی برای همایش انتخاب شده اما نباید فقط به سه قوه نسبت دهیم.همه باید پاسخگو و پرسشگر باشند.علاوه بر سه قوه، شامل همه مسوولان و نهادها میشود.
منتجبنیا در ادامه گفت: چند شب پیش دیدید هنرمندی در رسانه ملی گفت نمیتوان از قوه قضائیه انتقاد کرد پس به دولت انتقاد میکنیم.انسان از دوران کودکی از مادر، پدر و مربیها سوال میکند که نشان میدهد انسان از ابتدا پرسشگر است اما ما همیشه از پاسخگوئی فرار میکنیم و پرسشگری را میپسندیم.انسان دوست دارد مقابلش آزاد باشد و دوست ندارد از او پرسشی شود.این ناشی از فطرت انسان است درحالی که انسانها باید پرسشگر و پاسخگو باشد.
این فعال اصلاح طلب خاطرنشان کرد: گاهی انسانها خود را عقل کل میدانند و میگوید میدانم چه در کشور چه میگذرد و نیازی به پاسخگوی نمیبینم.در قرآن کریم بر روی این مسئله بسیار پا فشاری کرده است همه باید پاسخگو باشند.کسانی که در قدرت قرار دارند باید پاسخگو باشند.چرا که چون قدرت توهم آور است و وقتی قدرت میگیریم خودرا فراتر از قانون میدانیم.
وی با بیان اینکه همه باید پرسشگر و همه باید پاسخگو باشند افزود: در نهاد انسان، پرسشگری نهادینه شده است.از طرف دیگر، به دلیل حب نفس و برخی غرایز، نسبت به پاسخگویی همیشه فرار میکنیم.هیچ نهادی نمیتواند ادعا کند که من از پاسخگویی معاف هستم.هیچ نهادی چه دولت، چه قوه مقننه، چه قوه قضاییه و چه نهادهای انقلابی، اختیاری بر مردم به عهده دارند.پرسشگری مسالهای عام است.
منتجبنیا اظهار داشت: وقتی قدرت را به دست میگیریم، فراتر از قانون حرکت میکنیم و خود را مستثنا از پاسخگویی میدانیم؛ در این صورت، اعتراضها و سوالها انباشته میشود که اگر پیشگیری صورت نگیرد، به حرکتهای تخریبی و گسترده خواهد انجامید.
وی در ادامه با بیان این پرسش که چرا مردم نباید در کشور ما آزادانه تجمع و اعتراض کنند و نیروهای امنیتی به جای برخورد با آنها امنیت آنها را تامین کنند؟ گفت: چرا نباید در کشور، فضایی را تعبیه نکنیم تا صاحب نظران و اندیشمندان بیایند و نظراتشان را بیان کنند و ما هم با گوش جان بشویم و عمل کنیم؛ نه اینکه فقط تشویق کنیم و شعار بدهیم.
منتجبنیا در پایان سخنان خود تصریح کرد: روحانی گفت که فریاد مردم را شنیدیم؛ اگر «روحانی» و روحانیها و همه مسئولان این فریاد را شنیدند و عمل کردند، جلوی این حرکت گرفته میشود والا با دستور و رهنمود این آتش زیر خاکستر خاموش نخواهد شد.
باید به پرسشهای جوانان پاسخ بدهیم
در ادامه حمیده زرآبادی نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامیدر شانزدهمین کنگره سراسری حزب مردمسالاری با اشاره به عنوان این برنامه یعنی مردم پرسشگر و حکومت پاسخگو گفت: این شعار مهم لازمه توسعه کشور است.
عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی ادامه داد: چالشی بزرگ در کشور درباره پرسشگری وجود دارد و در بحث پاسخگویی نیز چالشها بیشتر از پرسشگری است.ما افرادی را در کشور داریم که مسئولیتی در سیاست گذاری، برنامه ریزی و امور اجرایی ندارند و مسئولانی نیز هستند که در وضعیت امروز دخیل هستند اما در زمان پاسخگویی این افراد در کنار پرسشگران قرار میگیرند.
این نماینده مجلس شورای اسلامیبیان کرد: جوانانی که در انقلاب نقشی نداشتهاند، پرسشهایی دارند و باید به آنها پاسخ داده شود.امیدواریم تا در سال 97 شعار حزب مردمسالاری در مورد پاسخگویی به تحقق بپیوندد.
حق اعتراض مردم را به رسمیت بشناسیم
همچنین علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به حوادث خیابان پاسداران گفت: عده ای خیابان را میبندند و ما با آنها مذاکره میکنیم و این خیلی جالب نیست و نباید نسبت به اینها رافت نشان داد.
مطهری با بیان اینکه عده ای خیابان را بستند و با روش غیرمقتدرانه نمیتوان در مقابل کسانی که نظام عمومیرا به هم زدند رافت نشان داده و مذاکره کرد تا اینها این قدر فرصت کنند که دست به چنین کارهایی بزنند.
مطهری همچنین با بیان این که خیلیها در مسائلی که ارتباطی به آنها ندارد وارد میشوند اظهار داشت: این که ما علم دینی داریم و نداریم و علوم اسلامیداریم و یا نداریم، بحث تخصصی و قابل بحث است و شهید مطهری هم اینها را مطرح کردهاند اما این که رئیسجمهوری به عنوان بالاترین مقام اجرایی کشور این مسائل را مطرح کند که علم دینی داریم یا نداریم و این که علم دنبال فیزیک و شیمیاسلامیاست درست نیست.
وی افزود: کسی دنبال اینها نیست و اگر بحثی هم هست بحث علوم اسلامیاست که به آن جواب داده شده است ورود رئیس جمهوری به این مسائل صحیح نیست.او مدیر اجرایی است و باید کار خود را انجام دهد.در هر دوره ای این نقض را میبینیم که وقتی در زمینه اجرایی تحت فشار قرار میگیرند گریزی به صحرای کربلا میزنند.در دوره اصلاحات و دولتهای نهم و دهم و نیز این دوره، ورود به این مسائل را میبینیم.
مطهری در ادامه با بیان اینکه شهید مطهری اصرار داشت که روسای جمهوری روحانی نباشند و پستهای اجرایی مگر در صورت ضرورت دست روحانیان نباشد، تصریح کرد: در حال حاضر رئیس قوه قضائیه هم در همه چیز وارد میشود.هر کسی باید کار خود را بیان کند و گزارش از کار خود بدهد و پاسخ سوالات مردم را بدهد و این نقصی است که باید اصلاح کنیم.
این نماینده مجلس شورای اسلامیبا اشاره به اینکه ما تحت فشار از خارج کشور هستیم و آمریکا فشار سنگینی بر ما وارد میکند.امکان خروج آمریکا از برجام و بازگشت دوباره تحریمها هم وجود دارد.بانکهای خارجی در اثر تحریمها، همکاری درستی با ما ندارند و طبعا ما از نظر اقتصادی تحت فشاریم و از نظر داخلی هم با نارضایتیها و اعتراضهایی مواجه هستیم.
این نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه اظهار کرد: در شرایط ویژه ای قرار داریم و عده ای میخواهند القا کنند که ما به بن بست رسیدهایم و هیچ راهی غیر از اینکه جمهوری اسلامیو انقلاب اسلامیاز آرمانهای خود دست بردارد، وجود ندارد اما ما این تلقین را نمیپذیریم و معتقدیم انقلاب اسلامیو هر حرکت اجتماعی و هر نهضتی دائما نیازمند ارزیابی راه طی شده است و نیاز به اصلاح مستمر دارد و انقلاب ما هم از این قاعده مستثنی نیست.
مطهری تاکید کرد: این طور نیست که اگر به مشکلاتی برخوردیم، باید در آرمانهای اولیه خود تجدید نظر کنیم بلکه ممکن است در جاهایی کاستیهایی در انتخاب روشها وجود داشته باشد که ما باید بعضی از روشهای خود را اصلاح کنیم.آنچه در رسانههای بیگانه تاکید میشود، به بن رسیدن جمهوری اسلامی است؛ باید مراقب باشیم که به این موضوع دامن نزنیم بلکه باید در پی اصلاح امور باشیم.
مطهری با تاکید بر اینکه ما به اصلاحات مختلفی نیاز داریم، افزود: در حال حاضر ما در حوزه اقتصادی، نیازمند اصلاح ساختار اقتصاد هستیم.اقتصاد ما چهار بخش دارد؛ یکی دولت، دیگری بخش خصوصی و بخش دیگر، نظامیان و دیگری، نهادهای حکومتی.طبعا نقش بخش خصوصی ما کوچک است که این مانعی برای پیشرفت اقتصادی ما محسوب میشود.
وی ادامه داد: اخیرا رهبر انقلاب توصیه کردهاند که نهادهای نظامی، از بنگاههای اقتصادی غیر مرتبط بیرون بیایند و وزیر دفاع هم این موضوع را اعلام کرد. این نشان میدهد که احساس اصلاح امروز وجود دارد.
مطهری در ادامه با اشاره به بزرگ بودن نهادها و بنیادهای اقتصادی حکومتی و زیر مجموعه رهبری، بر بازنگری این مجموعهها تاکید کرد.
وی افزود: علت اینکه ما در ورود به بازار قطر و روسیه، بحرانهایی برای اینها به وجود آمده بود و موفق نبودیم، کوچک بودن بخش خصوصی بود که نمیتوانستند با کشورهایی مانند ترکیه رقابت کنند و ترکیه به سرعت بازار قطر و روسیه را تصاحب کرد. بخش خصوصی ما کوچک است و فعال نیست و رقابت به معنای واقعی در آن وجود ندارد.
مطهری با اشاره به نقش احزاب در اصلاحات سیاسی گفت: برای اصلاحات سیاسی باید به احزاب میدان داد.احزاب، اتاق فکر برای جامعه هستند و مردم را در زمان انتخابات هدایت میکنند و باعث میشوند که افراد حراف و فریبکار، نتوانند مردم را فریب دهند باید میدان را برای کار احزاب باز کرد.
مطهری با اشاره به حق اعتراض مردم اظهار داشت: باید حق اعتراض را به رسمیت بشناسیم؛ خوشبختانه در اتفاقهای اخیر در توسعه سیاسی یک گام به جلو برداشتیم و همه قبول داشتند که باید حق اعتراض را به رسمیت شناخت و هر اعتراضی را نباید به معنی براندازی و مخالفت با ولایت فقیه تلقی کرد.
وی اضافه کرد: در سال 88 این فضا نبود.اساسا معترضین را به دلیل اعتراض محکوم میکردند که اصلا چرا شما اعتراض کردید. نظام میگوید نظام انتخابات درست بوده چرا شما اعتراض میکنید پس شما مخالف ولایت فقیه هستید.ما بی جهت بر اقوام و مذاهب سختگیری میکنیم. لازم است اینها در جایی مراسمیداشته باشند که از آنها دریغ میکنیم که این کار درستی نیست.ما به راحتی میتوانیم دلهای اینها را به سمت جمهوری اسلامیجذب کنیم.
این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه نوع رفتار ما باید متعادل باشد و تلاش برای تحکیم وحدت ملی داشته باشیم یعنی برای تحکیم وحدت ملی تلاش کنیم، تصریح کرد: نه این که فقط بگوئیم وحدت ملی وجود دارد و عده ای هم پای کار هستند کافی است بلکه باید همه مردم را متحد کنیم و این کار هم نیاز به مقدماتی دارد باید سخت گیریها را رها کنیم
مطهری در ادامه با بیان اینکه باید مسئله رفع حصر را زودتر به پایان برسانیم، اظهار کرد: افراد باید فعال باشند مجلس خبرگان رهبری یکی از وظایفش ورود به این گونه مسائل است این طور نباشد که در اجلاسهای سالانه صرفا به تعریف و تمجید بپردازند.ما با خیلی از افراد و مقامات و اعضای خبرگان صحبت میکنیم و در خصوص رفع حصر که میگوییم رفع حصر باید پایان بپذیرد بسیاری از اینها میگویند نظر ما هم همین است که این رفع حصر باید به اتمام برسد و به صلاح کشور نیست و میگویند احساس میکنیم نظر رهبری بر ادامه این راه است
به گفته مطهری مراجع تقلید علمای بزرگ اعضای خبرگان رهبری وظیفه دارند که صحبت کنند.نمیشود که بگویم مساله غیر قابل گفت و گو است این روشها درست نیست.رفع حصر و ممنوع التصوری باید پایان داده شود .
سوال کردن از حکومت تکلیف مردم است
آیتالله سروش محلاتی استاد حوزه و دانشگاه نیز بر روی این موضوع که شهروندان باید از حاکمان سوال کنند و حاکمان نیز موظف به پاسخ گویی به آنان هستند، تاکید کرد.
وی با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر مبنی بر تجسس و سوال کردن از کسی نیست، گفت: در امر به معروف و نهی از منکر تنها میتوان به افراد تذکر داد.سوال کردن از حکومت نیز تکلیف مردم است. ولی اگر حکومت نسبت به پاسخگویی تکلیفی نداشته باشد چه کارکردی خواهد داشت؟
سروش محلاتی با اشاره به سخن امیر المومنین در نهجالبلاغه در مورد پاسخگویی حاکمان اظهار کرد: تا تکلیف حکومت و ماهیت آن مشخص نشود، تکلیف پاسخگویی نیز معلوم نخواهد شد.افرادی که به مسئولیتی که دست پیدا میکنند نماینده مردم هستند و وکیلان مردم به شمار میروند.بنابراین مردم حق دارند از او سوال کنند.
وی با بیان اینکه زمانی که مردم کار خودشان را به مسئولان میسپارند، میتوانند از آنها سوال کنند، اظهار کرد: مردم حق دارند بپرسند در حکومت چه اتفاقی میافتد.بنابراین این کار تجسس از مسئولان نیست بلکه در مورد کار خودشان میپرسند.
برای شفاف سازی باید امکان رقابت فراهم شود
حسین راغفر استاد دانشگاه مشکل اصلی اقتصاد ایران را به نظام تصمیم گیریهای اساسی مربوط دانست و گفت: از سال 72 تا 92، زمین 108 برابر، مسکن 76 برابر، اجاره بها 61 برابر و تورم 39 برابر شده است.این آمارها بهترین توضیح گر این هستند که چرا اقتصاد ما مولد نیست و مردم اگر پولشان را در خرید و فروش زمین بگذارند بیشتر سود میکنند.
راغفر با بیان اینکه تصمیم گیرندگان این عرصه، نمایندگان مجلس، قوه قضاییه و قوه مجریه هستند، افزود: نظامیکه این تصمیمهای اساسی را در کشور میگیرد، مسئول اصلی این وضعیت است.
این استاد دانشگاه 4 ابر چالش اقتصاد ایران را مربوط به نظام تدبیر و اداره امور، جمعیت و اشتغال، انرژی، آب و محیط زیست و نوآوری و فناوری دانست و اظهار کرد: نتیجه مجموعه این عوامل نظام اقتصادی ناکارآمد بوده است و این مساله شکاف میان دولت و ملت را به وجود آورده است به همین دلیل بخشهایی از حاکمیت به قدرتهای خارجی وابسته شدند.
راغفر با بیان اینکه نظام تصمیم گیریهای اساسی از جمله برنامههای عمرانی و توسعه کشور طی 7 برنامه گذشته وابسته به نهادهای استخراجی و منابع نفتی بوده است، توضیح داد: این وابستگی در ساختار اداری، دستگاه قضایی و نظام آموزشی و...اثر گذاشته است.نفوذ قدرت در نظام تصمیم گیری به نفع کانونهای قدرت است و نه مردم.
وی با بیان اینکه آنچه در نظام تصمیم گیری غایب است، حضور مردم و منافعشان است، تصریح کرد: دولت یازدهم طرح لوله کشی به روستاهای سیستان و بلوچستان را با هزینه دو میلیارد دلار را اجرایی میکند.سیستان و بلوچستان یکی از نقاط دنیاست که تمام سال آفتاب دارد و ما میتوانستیم این پول را روی انرژی خورشیدی سرمایه گذاری کنیم.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه تصمیماتی که امروز گرفته میشود پیامدهای آتی دارد، اظهار کرد: وقتی مسکن مهر در دولتی ساخته میشود دولت بعدی نمیتواند آن را رها کند.بلکه باید آن را ادامه دهد.یعنی تصمیمات امروز ما تصمیمات دولت بعدی را مشروط به آنها میکند.
راغفر با اشاره به اینکه سرمایه گذاری 20 هزار میلیادری در فولاد در مدت اخیر تصریح کرد: این صنعت شدیدا نیازمند به آب است.اما ما منابع ملی خودمان را در وسط کویر دفن کردیم.این مساله نمیتواند اتفاقی باشد.امکان ندارد این کارها کارشناسی باشد.من فکر میکنم اینها نفوذ خارجیان در نابودی منابع ملی هستند.
وی در ادامه افزود: دو هفته پیش مجلس تصویب کرد تا آب را از دریای عمان به مناطق مرکزی بیاورند که پشت این قضیه افرادی هستند که از این طرحها سود میبرند.با این کار ما برای هر متر مکعب آب باید دو دلار انرژی صرف کنیم.این کار خودش فروپاشی نظام اقتصادی کشور را نشان میدهد.
این اقتصاد دان با بیان اینکه این اقدامات فاجعه در اقتصاد کشور خلق میکنند گفت: این اتفاقات به دنبال نظام سرمایه داری رفاقتی ایجاد میشوند.این نظام اگر اصلاح نشود هیچ اتفاقی نمیافتد.این نظام اعتبارات بانکی را به دوستان و رفقایش میدهد.در ورودی دولت نهم کل معوقات بانکی نزدیک به 12 هزار میلیارد بوده است.
راغفر در ادامه گفت: این نظام فرصتها را به گروهی خاصی میدهد.که نابرابریها را به شدت افزایش میدهد و باعث رکود میشود. نکته دیگر این که کسی که سوار خودرو مازراتی میشود هزینه اش را خودش فقط نمیدهد قیمت خودرو وقتی بالا میرود قیمت سیب زمینی برای مردم جنوب شهر هم بالا میرود.
وی در ادامه گفت: مردمیکه امروز مامور شهرداری را کتک میزنند چیزی برای فروش جز تن فروشی و فروش اعضای بدنشان ندارند.این مساله برای کشوری که روی اقیانوسهای نفت و گاز نشسته است، درد آور است.
راغفر با تاکید بر اهمیت مبارزه با فساد به عنوان راه حل این مشکل اظهار کرد: مادامیکه نظامیها، امنیتیها و بعضی بیوت در اقتصاد حضور دارند امکان رقابت و حضور بخش خصوصی وجود ندارد.بخش خصوصی در این حالت یا پولش را از مملکت خارج میکند یا وارد خرید و فروش دلار و ارز میشود که تورم و بیکاری و رکود ایجا د میکند.اصلاح فضای کسب و کار با حضور نظامیان و امنیتیها امکان ندارد .زیرا برای شفاف سازی باید امکان رقابت فراهم شود.بانکهای نظامیها باید تعطیل شوند و زیر نظام بانک مرکزی قرار بگیرند.
وی با تاکید بر اهمیت اصلاح نظام قضایی کشور ادامه داد: مردم امروز شاهد محاکمه مفاسد اقتصادی نیستند.اصلی ترین نظام کشور باید معطوف بر کاهش نابرابریها باشد و باید نشان دهد حاکمیت به فکر مردم است.
راغفر با بیان اینکه در بودجه سال آینده 4هزار 600 میلیارد تومان قرار است جریمه رانندگی از مردم گرفته شود افزود: این به آن معناست که میانگین هر خودرو باید 200 هزار تومان سالانه جریمه بپردازد.درحالیکه مردم از خودروهای معمولی با مسافر کشی کسب درآمد میکنند.درحالیکه کل مالیات بر ثروت 4 هزار 700 میلیارد تومان است.این نشان میدهد نظام تصمیم گیریهای ما حافظ منافع چه کسانی است.
نهادهای زیر نظر رهبری، امنیتی و نظامیهم باید پاسخگو باشند
در ادامه برنامه، مصطفی کواکبیان دبیرکل حزب مردمسالاری در ابتدای سخنان خود تصریح کرد: از همه عزیزان، نمایندگان مجلس که خودشان صاحب نظر هستند، نمایندگان دفتر سیاسی، اساتید محترم دانشگاه از اساتید محترم حوزه، دوستان شورای شهر تهران و سایر عزیزان تشکر میکنم و دست یکایک عزیزان را میبوسم.
دبیرکل حزب مردمسالاری خاطرنشان کرد: حرفهایی که زده شد درد دل ما بود و ما میخواستیم همین حرفها را بگوییم و این عزیزان به خوبی از عهده آن بر آمدند.
وی تصریح کرد: حزب مردمسالاری 12 جلسه شورای مرکزی، 20 جلسه دفتر سیاسی در سال گذشته داشته است. همچنین 4 همایش فصلی در حزب و اردوی تابستانی در تبریز برگزار شد.همایش مطالبات اصلاحطلبان از دولت اعتدال را چند ماه قبل در همین هتل المپیک برگزار کردیم و همچنین همایش بزرگی در چهارمحال و بختیاری برگزار شد. همایش بزرگداشت آیتالله هاشمیرفسنجانی در سالگردش نیز در استان گیلان برگزار شد.
کواکبیان در ادامه افزود: البته این موارد غیر از همایشهای استانی هست که دفاتر حزب مردمسالاری در استانها دستاندر کار آن بودهاند. در انتخابات شخصا در 43 شهرستان سخنرانی کردم و به 12 استان رفتم. همچنین به 10 دانشگاه مهم کشور رفتم. ما وظیفه خود دانستیم که در آن مقطع و در 190 ستاد انتخاباتی در دفاترمان در 190 شهر کشور شکل دهیم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه بحث پارلمان اصلاحات ، مبحث مهمی هست، گفت: در این کنگره علاوه بر تصویب نحوه حمایت حزب مردمسالاری ازطرح پارلمان اصلاحات، باید عناوین 5 جلد کتابی که حزب مردمسالاری در رابطه با مواضع خود قصد دارد چاپ کند نیز تصویب بشود. بحث دیگر این کنگره مربوط به قطعنامه است. موضوع افق 1414 و برنامه اختصاصی حزب مردمسالاری برای فعالیتهای این حزب نیز باید مورد بحث قرار گیرد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامیافزود: در رابطه با پارلمان اصلاحات شایعاتی به وجود آمده است که این پارلمان قرار است مقابله با آقای خاتمی باشد. من این موضوع را صد درصد تکذیب میکنم. ما با آقای خاتمیطرح بحث کرده و مسئله را مطرح کردیم. ایشان چند نکته داشتند که قرار شده است لحاظ شود. رئیس قبلی شورای هماهنگی و رئیس فعلی خانه احزاب نیز گفتهاند طرح تصویب شده و در حال حاضر در شورای هماهنگی قرار دارد. مجری این طرح نیز شورای هماهنگی است. هر آنچه آنجا تصویب شود ما انجام میدهیم.
کواکبیان در ادامه افزود: بنای ما این است که در دوم خرداد 1397 این طرح ان شاءالله به ثمر بنشیند و پارلمان 4000 نفری که ما پیشبینی کردیم تشکیل شود. این طرح بر محور احزاب است، یعنی هر حزب تعدادی را به صورت کلی معرفی کند. این طرح دموکراتیک است یعنی مانند حزب مردمسالاری 100 درصد انتخاباتی است و از پایین به بالا به وجود آمده است. همانطور که آقای دکتر محسنی بندپی فرمودند ما بسیاری از شخصیتهایمان در جلسه قبلی کنگره بودند، اما در دوره بعد حضور نداشتند. بحث ما این است که در رابطه با این مسئله کاملا دموکراتیک برخورد کنیم، طرح پارلمان اصلاحات نیز سراسری، دموکراتیک وحزبمحور است و موجب پویایی و نشاط مجدد بین اصلاحطلبان سراسر کشور خواهد شد تا از این خمودگی و رخوتی که ما متاسفانه داریم میبینیم، در بیاید.
کواکبیان گفت: مشکلاتی در بخش پرسشگری مردم و هم مشکلاتی در بخش پاسخگویی حکومت وجود دارد. توسعه پایدار در کشور ضرورت دارد، خانم زرآبادی را به عنوان مطالبهگر خانمها و جوانترین نماینده در اینجا دعوت کردیم. در بخش اقتصادی آقای دکتر راغفر صحبت کردند، در بخش آموزههای دینی و مباحث حوزوی آقای سروش محلاتی صحبت کردند. آقای مطهری نیز حضور داشتند و در رابطه با شوراها هم قرار بود آقای محسنهاشمی تشریف بیاورند که گفتند مشهد هستند. انتخاب نشانه سه قوه که در آرم این کنگره وجود دارد و از آنها دعوت به پاسخگویی شده است، به مفهوم این نیست که رهبر نباید پاسخگو باشد. در نظام جمهوری اسلامی، رهبر هم باید پاسخگو باشد. منتها این سه قوه سمبل حکومت هستند. مجموعه اینها با مجموعه نهادهایی که در کشور هستند و مخصوصا نهادهایی که زیر نظر مقام معظم رهبری، نهادهای امنیتی، نهادهای نظامیهم باید پاسخگو باشند والا کشور، کشور نمیشود.
وی گفت: من یک بار در مجلس گفتم تا فساد در این کشور برطرف نشود این وطن، وطن نشود. مساله فساد هم اگر بخواهد حل شود، همه باید پاسخگو باشند و برای آن که همه پاسخگو باشند، مردم باید پرسشگر باشند. چون مردم اگر پرسشی مطرح نکنند، ممکن است حاکمان نیز بگویند همه امور خوب است و هیچ گزندی نیست. پرسشگری مردم هم راهکار دارد، ما باید رسانهها را آزاد بگذاریم و فضای مجازی را فیلتر نکنیم. احزاب باید جدی در این کشور فعالیت کنند. این نمونهای از کار حزب مردمسالاری است و ما با دست خالی این کارها را میکنیم، نه رانت دولتی داریم نه هیچ کس به ما کمک میکند. شما اجازه بدهید احزاب فعالیت کنند و بعد امنیت اجتماع که در قالب طرحی در مجلس مطرح است را فراهم کنید.
دبیرکل حزب مردمسالاری خاطرنشانکرد: ما معتقدیم بهترین مکان برای بیان مطالبات مقابل مجلس شورای اسلامیاست، تا مردم بتوانند حرفهایشان را بزنند. نمایندهای از مجلس در موضوع مربوطه نیز باید حاضر شود، حرفهایشان را بشنود و سپس پیگیری کند. این یعنی مردم بتوانند به راحتی بدون لکنت زبان حرفهایشان را بزنند و ما نباید از چیزی واهمه داشته باشیم. مطالبات اقتصادی تبدیل به مشکل شده که بخشی از آن را آقای دکتر راغفر فرمودند که معیشت مردم، بیعدالتی، تبعیض، فساد گسترده، فساد سیستماتیک از جمله این موارد هستند. اگر ما بتوانیم این دو بخش را فعال کنیم؛ یعنی مردم را به صحنه پرسشگری بیاوریم و هم حکومت را وادار به پاسخگویی کنیم، تازه الفبای توسعه این کشور شکل میگیرد و در غیر این صورت حرکت به سمت توسعه شوخی است.
مصوبات کنگره شانزدهم حزب مردمسالاری
کنگره حزب مردمسالاری، بعداز ظهر وارد جلسه ویژه اعضای حزب شد.جلسه با حضور هیات رییسه در جایگاه، رسما دستور کار حزبی را آغاز کرد. دکتر مصطفی کواکبیان، مهندس مطهری نژاد، ابوالقاسم کواکبیان و رضا شمسی پور اعضای هیات رییسه بودند.
نحوه حمایت حزب مردمسالاری از طرح پارلمان اصلاحات و چگونگی دستیابی به سند چشم انداز حزب در افق 1414 و رئوس قطعنامه پیشنهادی و همچنین عناوین مواضع تفصیلی پنج جلد کتاب در دست انتشار حزب مردمسالاری به تصویب اعضای کنگره شانزدهم رسید .
همچنین تریبون آزاد جهت اعلام نظر مسئوولان حزبی برگزار شد که در این بخش، دبیران و نمایندگانی از استان مرکزی، کرمانشاه، گیلان، اصفهان، تهران، خراسان، سیستان و بلوچستان و چهارمحال و بختیاری به بیان دیدگاههای خود پرداختند.
دبیر کمیته سیاسی سازمان جوانان و دانشجویان حزب هم گزارشی از فعالیتهای سازمان ارائه و به بیان دغدغههای نسل جوان پرداخت.
دبیر کمیته برنامهریزی هم درباره سند چشم انداز حزب توضیحاتی ارائه کرد و با رای کنگره قرار شد شورای مرکزی به بررسی جزییات این سند چشم انداز بپردازد.بدین ترتیب آقایان خسرو رضایی، امیراحمد زندآور، پوریا آزادبخت،امیر صالحی، بیژن شعبانی،آرش حبیبی، شریفزاده، پارسا، خوب بخت، پناهی، شهبازی،محمد علی عرب و سرکار خانم نیک جوانی در نشست بعد از ظهر به بیان نقطه نظرات خود پرداختند.