هیچ رویدادی در دنیا، به خصوص در بستر سیاست، به خصوص در کشور ایران، تک بعدی نسیت. هر رفتاری و هر تصمیمی رویدادهای تقابلی خاص خود را به وجود می آورد و از ماحصل تلاقی دو جریان در صحنه، مساله سومی بروز می کند که می تواند سر منشأ اتفاقات تازه باشد.
به گزارش پایگاه خبری فریادگر، روزهای آخر شهرداری محمدباقر قالیباف در تهران نیز از این قاعده مستثنی نیست.
تز؛ مدیریت جهادی یا مدیریت تخریبی
دوازده سال یعنی سه دوره ریاست جمهوری؛ محمد باقر قالیباف به اندازه سه دولت تشکیل شده در کشور، بر شهرداری تهران مدیریت کرد. آن چه پس از دوازده سال از فعالیت تیم آقای شهردار در اذهان عمومی باقی مانده نکات جالب توجهی نیست و شاید برای یک مدیر این بدترین اتفاق ممکن باشد. تخریب گسترده فضاهای سبز کلان تهران و قطع بی رویه درختان و از بین بردن مجاری تنفسی پایتخت، واگذاری غیرقانونی املاک نجومی، استخدامات نجومی در شرکت بهره برداری مترو تهران که واژه ای جز «رانت» را در کنار خود نمی بیند و سوءمدیریت آشکاری که منجر به فاجعه دردناک پلاسکو شد، برجسته ترین نکات پرونده شهرداری در اذهان عمومی است. به این موارد باید اضافه کرد هزینه سرسام آور ساخت طبقه دوم پل صدر که عملا کمکی به حل معضل ترافیک پایتخت نکرد یا نحوه ساخت و ساز و هزینهها و مدیریت نمایشگاه شهر آفتاب که نمایشگاه بین المللی کتاب را اسیر سیل کرد. بدهی های عجیب و غریب شهرداری که به ادعای برخی نمایندگان شورا در حدود 60 هزار میلیارد تومان است نیز مساله قابل توجهی است. برای یک شهر، کوچک باشد یا بزرگ، همین تعداد مسایل که وجود داشته باشد کافی است تا در آستانه فروپاشی قرار گیرد و به نظر می رسد که تهران در مقابل قالیباف به خوبی مقاومت کرده است.
آنتی تز؛ رأی مردم و ندای اصلاح طلبی تهران
حالا با انتخاب هر بیست و یک نفر لیست امید در شورای شهر تهران، پروژه تغییر شهردار پایتخت با سرعت هر چه بیشتر پیش می رود. از طرفی در همین روزهای اندک از اعلام نتایج انتخابات شورا، مساله کارآمد نبودن مدیران حوزه شهری در دوران قبلی پایتخت این نکته را یادآور می کند که پس از سرخوردگی یکی از بزرگ ترین و پرجمعیت ترین شهرهای ایران از مدیریت شهرداری قبلی، مردم توانسته اند راه تازه خود را انتخاب کنند. به همین خاطر طبیعی است که آشکار ترین نکته دوران جدید شهرداری از حالا قابل پیش بینی باشد؛ کارنامه مدیریت قالیباف به صورت عکس.
سنتز؛ معنای تغییرات
تغییرات اساسی در پیش روی تهران، به نفع مردم خواهد بود. نکته ای که با این تغییر اساسی به چشم می آید این است که شهرداری جدید چه مقدار زمان نیاز دارد تا تهران را به حیات طبیعی خود بازگرداند. بدهی ها را تسویه کند، تخلفات را رسیدگی کند یا برنامه های راهبردی خود را بر پی ریزی غلط دوازده ساله پیش ببرد. تغییر شهرداری تهران منجر به تغییرات گسترده خواهد شد اما نه در کوتاه مدت. بدون شک در این دوره مشکلات پیش بینی نشده و تازه ای از دوازده سال گذشته کشف خواهد شد و تحقیق و تفحص مجلس از شهرداری می تواند راهگشای این امر باشد. به همین خاطر انتظار می رود که شورا و شهرداری جدید پس از گذشت مدتی تازه بتواند راه صحیح تری برای خود پیدا کند. برای تغییر تهران، راه طولانی اما در دسترس است.