۱
پنجشنبه ۱۳ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۲۴
13 آبان زادروز گوینده ای که دیگر در صداوسیما نیست

افشار، صلابت گویندگی خبر در صداوسیما

قاسم افشار یا بهرام افشار در ۱۳ آبان ۱۳۳۰ در تهران به دنیا آمد. او از گویندگان باسابقه خبر شبکه اول صدا و سیما به حساب می آید که از ابتدای انقلاب ۱۳۵۷ گوینده اصلی اخبار سیاسی در این سازمان بود.
افشار، صلابت گویندگی خبر در صداوسیما
قاسم افشار یا بهرام افشار در ۱۳ آبان ۱۳۳۰ در تهران به دنیا آمد. او از گویندگان باسابقه خبر شبکه اول صدا و سیما به حساب می آید که از ابتدای انقلاب ۱۳۵۷ گوینده اصلی اخبار سیاسی در این سازمان بود.
به گزارش پایگاه خبری فریادگر، تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در تهران و قصرشیرین طی کرد. سپس برای ادامه تحصیل به مدرسه عالی پارس رفت و در رشته روانشناسی ادامه تحصیل داد. با وقوع انقلاب فرهنگی تحصیلات دانشگاهی او نیمه‌تمام ماند. ولی بعد از بازگشایی دانشگاه‌ها کارشناسی روانشناسی را از دانشگاه علامه طباطبایی دریافت کرد. او سپس کارشناسی ارشد خود را در همین رشته از دانشگاه آزاد اسلامی اخذ کرد.
او از کودکی و دوران مدرسه به اجرای برنامه علاقه داشت و در دوره دبیرستان این علاقه به سمت گویندگی خبر کشیده شد. وی علاوه بر گویندگی اخبار صدا و سیما، به عنوان کارشناس ارشد با سازمان پژوهش‌های علمی نیز همکاری می‌کرده‌است.
فواد بابان گوینده خبر پس از بازنشستگی درباره افشار گفته‌ است:"تاثیر خبری که مثلاً از زبان قاسم افشار شنیده می‌شود با آنچه جوانی تازه فارغ‌التحصیل می‌خواند، خیلی متفاوت است... آقای افشار از یکه‌تازان عرصه خبر بودند که به مدت ۳۰ سال تنها در یک بخش خبری ماندند و خبر مشروح شبکه یک را خواندند در حالی که من، آقای حیاتی، سلطانی و... علاوه بر گویندگی بخش‌های مختلف خبری رادیو و تلویزیون در سایر برنامه‌های مختلف زنده و تولیدی دیگر هم فعالیت می‌کردیم، اما ایشان حتی خبر نیم روز را هم با این که متعلق به شبکه اول بود، نپذیرفتند. آقای قاسم افشار در مدت خدمتشان حتی یک روز غیبت یا یک دقیقه تاخیر نداشتند. یک گاف یا تپق در خبرخوانی او دیده نمی‌شد حال آن که ما در این مدت با صدها اشتباه، ایراد، تپق و مشکل مواجه بودیم"
افشار به عنوان یکی از گویندگان باتجربه و پیش‌کسوت، نظریاتی در باب گویندگی خبر و حواشی آن دارد. بنا به تعریف او، «خبر تنها آگاهی رساندن است» به گفته او تجربیاتی که در زمان گویندگی اخبار جنگ ایران و عراق به‌دست آورد، هیچگاه تکرار نخواهند شد. او درباره سانسور اخبار در ایران گفته‌است «در کشور ما بین خبر سقوط هواپیما در برزیل تا سقوط همین هواپیما در عربستان تفاوت زیادی است.» از دید او مورد پسندترین اخبار، خبرهای مربوط به سازندگی کشور ایران بوده است.
خروج او از صدا و سیمابا حوادث 88 همزمان شد تا با شایعاتی همراه باشد.سایت خبری رویداد در آذر ۱۳۸۸ خبر داده بود که وی در واکنش به پیامدهای انتخابات ریاست جمهوری ، از حضور در صداوسیما به عنوان گوینده خبر خودداری کرده‌است. به گفته رویداد، پس از این غیبت وی بارها توسط حراست صداوسیما احضار شده و برای حضور مجدد تحت فشار قرار گرفته‌است. سه روز بعد سایت‌های خبری شفاف و جهان نیوز این ادعا را شایعه خواندند و با مقایسه غیبت افشار با غیبت مرتضی حیدری از تلویزیون، پیش بینی کردند که دروغ بودن این شایعه (غیبت افشار از تلویزیون) به زودی آشکار خواهد شد. ولی دو سال بعد سعید فانیان مدعی شد که افشار "هیچگاه در استخدام صدا و سیما نبوده‌است." فواد بابان گفته‌است که در مورد خروج افشار از صدا و سیما بی‌مهری شده‌است.
سال 92 یکی از خبرنگاران اتفاقی افشار را در مغازه ای دیده بود و با او به صورت غیر رسمی گپ و گفت دوستانه ای انجام داده بود که بازتاب زیادی داشت. بخشی از این گپ و گفت بدین شرح است : " از افشار پرسیدم که آیا درست است بعد از انتخابات 88 و آن اتفاقات، از صدا و سیما بیرون آمدید؟ که بصراحت تأیید کرد و گفت کلا کار را ول کردم.
پرس و جو کردم که آیا در قالب برگزاری کلاس گویندگی شغلش را ادامه می دهد یا نه؟ که باز هم گفت کلا همه چیز را رها کردم..."
افشار ، صلابت گویندگی خبر در صداوسیما بود.
کد مطلب: 62868
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *