دکتر مصطفی کواکبیان، دبیرکل حزب مردمسالاری در پایان چهارمین شب از مراسم سوگواری ویژه رحلت پیامبر گرامی اسلام(ص)، امام حسن مجتبی(ع) و امام رضا(ع) که جمعه شب توسط هیات عشاقالائمه حزب مردمسالاری با رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری برگزار شد، نکاتی را یادآور شد وی ضمن تشکر از کلیه کسانی که در شبهای گذشته در این جمع حضور به هم رسانیده بودند، یاد و خاطره مرحوم استاد «محمدرضا شجریان» و همچنین مرحوم دکتر «غلامعباس توسلی» استاد جامعه شناسی را گرامی داشت و با ذکر یک حدیث از امام رضا (ع) گفت: ایمان کسی کامل نمیشود مگر با سه خصوصیت، یک سنت الهی، یک سنت از رسول خدا و یک سنت از اولیای الهی.
به گزارش «مردمسالاریآنلاین»، وی ادامه داد: سنت اول پردهپوشی و ستارالعیوب بودن است. این صفت خداوند است که بسیار در مورد مومنین پسندیده است و ما باید این سنت را حفظ کنیم. اما سنتی که از پیامبر اکرم(ص) باید داشته باشیم مدارای با مردم است. در بین همه خصوصیات برتری که پیامبراسلام(ص) در خود داشت، شاید مهمترین آنها این است که با مردم روراست بود و صداقت داشت. با مردم دو جور صحبت نمیکرد. بیشک یک بخشی از مدارای با مردم صداقت با آنهاست. من یک بار در مجلس هشتم این روایت از امام حسن عسکری(ع) خواندم که همه پلیدیها و خباثتها در یک خانه قرار داده شده است و کلید آن «دروغ» است. یعنی میتوان معیار سنجش انسانها را راستگویی و دروغگویی آنها دانست.
استاد دانشگاه علامه طباطبایی سپس به ذکر مواردی پس از دولت دهم پرداخت و با اشاره به مشکلات دولت دهم گفت: من یک زمان در سال ۹۲ و پس از آن مشکلاتی که احمدینژاد به وجود آورده بود، گفتم دولت باید «دولت اخلاق» باشد. واقعا ما مشکلمان و حلقه مفقوده فعلی جامعه ما اخلاق هست. شما ببینید چه بیاخلاقیهایی هم اکنون در مجلس در حال انجام است. در دولت انجام میشود. در بین جناحهای سیاسی و تریبون دارها انجام میدهیم.
کواکبیان با اشاره به یک حدیث از امام حسن مجتبی (ع) گفت: «قال ابن ابی الحسن(ع): ان احسن الحسن، الخلق الحسن» یعنی بهترین بهترینها خوشرفتاری و خلق نیکوست. خب ما به این موضوع توجه کنیم. وی سپس به مناسبت شهادت امام رضا(ع) به خاطرهای از سفر به شهر باستانی مرو پرداخت و گفت: من در یک جشنوارهای در مرو شرکت کردم و یک روایت آنجا خواندم که «سُمی الرضا بالرضا لرضی الرعیه» یعنی آنکه امام رضا (ع) به این دلیل امام رضا لقب گرفت که مردم از او راضی بودند. چرا امام رضا(ع) را به این نام خطاب میکردند؟ چون خوش خلق بود و مردم از او راضی بودند؛ مردم چون او را قبول داشتند اسمشان رضا شد.
دبیر کل حزب مردمسالاری با تاکید براینکه نمیخواهد وارد حاشیهها شود گفت: اگر ما مشکلاتی در روابط بینالملل داریم و جو بایدن و ترامپ درگیر انتخابات خودشان هستند و قرار است انتخابات ۱۳ آبان آنان بر ما تاثیر بگذارد؛ اگر وضعیت معیشتی ما اینگونه است؛ اگر ما دچار معضلات اخلاقی و فرهنگی و اجتماعی هستیم و اگر اعتماد مردم به کل سیستم کاهش پیدا کرده که نمونهاش کاهش ۶۰ درصدی حضور مردم در انتخابات اسفندماه مجلس یازدهم بوده است؛ همه اینها به نظر من اگر روراست باشیم، مردم، خواهند پذیرفت. و مهمترین چیزی که دولت باید روی آن تمرکز کند، مساله کاهش قدرت پول ملی است. این اتفاق روز به روز در حال رخ دادن است و در همه ابعاد مسکن، طلا، خودرو و... هم قابل مشاهده است. در حالی که این اقلام گران نشدهاند، بلکه پول ما بیارزش شده است. یعنی این اتومبیل همان ارزش را دارد منتها ما به دلیل کاهش ارزش پول باید مبلغ بیشتری به خرید آن اختصاص دهیم. به نظرم اگر قرار است دولت و مجلس خدمت کنند و کاری انجام دهند، بر این موضوع تمرکز کنند. چرا که اگر این اتفاق بیفتد بقیه مشکلات معیشتی هم انشاالله حل میشود. به راستی چرا باید از زمان روی کار آمدن مجلس یازدهم دلار 13 هزار تومانی امروزه 32 هزار تومان شود.
وی در پایان با تاکید بر اینکه قصدش از این صحبتها ذکر احادیثی از امام رضا(ع) و امام حسن(ع) بود و همچنین ذکر بحثی از حضرت ختمی(ص) مرتبت که قرآن میفرماید: «وَإِنَّكَ لَعَلى خُلُقٍ عَظيمٍ» یعنی عظمت پیامبر این است که ایشان بسیار با اخلاق و خوشخلق بودند. انشاالله اگر بناست ما پیرو ایشان باشیم، بتوانیم این خصیصه را الگوی خودمان قرار دهیم. همه سخنرانان این شبها هم به مساله اخلاق و معنویت تاکید کردند. وی از همه سخنرانان و مرثیهسرایان و حاضران در این مراسم تقدیر و تشکر کردند.