مردم سالاری آنلاین حساسترین دربیهای دنیا را بررسی میکند.
دربیها صرفاً مسابقات فوتبال و «جنگ بر سر تصاحب توپ و زمین» در مستطیل سبز نیستند؛ از نزاعهای طبقاتی گرفته تا نزاعهای ملیگرایانه و حتی مذهبی در حساسترین دربیهای دنیا یافت میشود. در دربی معروف آرژانتین، این تیم طبقه کارگر است که در برابر تیم ثروتمندان صفآرایی میکند و در اسکاتلند بازی بین دو تیم سلتیک و گلاسکو رنجرز، در عین حال نبرد بین کاتولیکها و پروتستانها است. حساسترین مسابقه فوتبال در ایران، یعنی بازی پرسپولیس و استقلال هم جایگاه ویژهای در میان دربیهای دنیا دارد و حساسترین دربی قاره آسیا است.
مردم سالاری آنلاین در این گزارش حساسترین دربیهای دنیا را بررسی میکند. تاریخچه کامل بازیهای پرسپولیس و استقلال هم در این گزارش در اختیار علاقهمندان قرار گرفته است.
به گزارش
مردم سالاری آنلاین، از نظر بسیاری از کارشناسان، «سوپرکلاسیکوی آرژانتین» حساسترین مسابقه فوتبال باشگاهی در دنیا است. دربی بوئنوس آیرس پایتخت آرژانتین بین دو تیم
بوکاجونیورز و ریورپلاته برگزار میشود. این مسابقه، به نوعی ادامه نزاع طبقاتی در آرژانیتن در زمین فوتبال است. این مسابقی فوتبال، تجلی نبرد اجتماعی بین فقرا و ثروتمندان در آرژانتین است.
نزاع طبقاتی بوکاجونیورز و ریورپلاته
بوکاجونیورز تیم طبقه کارگر آرژانتین و تیم اقشار فقیر جامعه است و در مقابل، ریورپلاته تیم ثروتمندان، تیم آریستوکراسی و بورژوازی است. این مسابقه فوتبال در اوج حساسیت، هم در بین بازیکنان و هم تماشاگران برگزار میشود و در ان خشونت در بالاترین سطح یک مسابقه فوتبال قرار دارد! مارتین کاپاروس نویسنده سرشناس آرژانتینی در مورد این مسابقه میگوید: «بوکاجونیورز همواره تعلق به طبقه کارگر و زحمتکش را تأیید کرده است. در همه شهرهای بزرگ جهان همیشه نزاعی طبقاتی میان باشگاه ثروتمندان و باشگاه کارگران وجود دارد. بوکا همیشه جایگاه مردمی را در اختیار داشته، نقطه مقابل ثروتمندان ریور؛ این موضوع روی جنگندگی زیاد بوکاجونیورز در زمین هم تأثیر داشته و بوکا دوست دارد تصویر فقیری را از خود ارائه دهد که با بزرگتر خود میجنگد».
ناسیونالیسم اسپانیایی در مقابل ناسیونالیسم کاتالانی
الکلاسیکوی اسپانیا، حساسترین مسابقه فوتبال باشگاهی است که در قاره اروپا برگزار میشود. در بازی بین دو تیم
رئال مادرید و بارسلونا هم با یک فوتبالِ صرف روبرو نیستیم. تاریخ کشوری که اسپانیا نامیده میشود بهنوعی در این بازی، کدگذاری شده و زبانِ فوتبالی به خود گرفته است. این بازی، تاریخی جداییطلبی در اسپانیا را روایت میکند و در آن ناسیونالیسم اسپانیای واحد در مقابل جداییطلبی و ناسیونالیسم کاتالانی قرار میگیرد. این بازی، جدال دو نوع ملیگرایی است. هر چقدر هم که شعار دهند فوتبال غیرسیاسی است، چیزی ذاتی مسأله را عوض نمیکند و برای بسیاری از طرفداران این دو تیم در اسپانیا، این بازی همچنان ادامه یک نزاع سیاسی قدیمی در مستطیل سبز است.
کاتولیکها در مقابل پروتستانها
سومین دربی حساس دنیا نیز همچون دربی دوم در قاره اروپا برگزار میشود و اگر دربی دوم ناسیونالیستی است، این دربی را میتوان یک دربی مذهبی نامید. این بازی در اسکاتلند و بین دو تیم
سلتیک و گلاسکو رنجرز برگزار میشود. دربی اسکاتلند بین دو تیم سلتیک و گلاسکو رنجرز، فوتبال صرف نیست بلکه یک نزاع مذهبی نیز است. سلتیک تیم کاتولیکها و رنجرز تیم پروتستانها است. رنگ سبز و سفيد پيراهن باشگاه سلتيك، نمادى از رابطه اين تيم با ايرلند جنوبى و مخالفت اين تيم با پيوستن اسكاتلند به بريتانيا است و رنگ قرمز، سفيد و آبى باشگاه رنجرز نمادى به تعلق اين تيم به بريتانيای واحد است.
سایر دربیهای حساس اروپا
اروپا به جز این دو بازی، بازیهای باشگاهی بسیار حساس دیگری نیز دارد. در کشور
ایتالیا، دربی شهر میلان بین دو تیم اینتر و آ ث میلان از حساسترین بازیهای باشگاهی است و در کنار آن میتوان به بازی لاتزیو و آ اس رُم و همچنین اینتر و یوونتوس اشاره کرد که از حساسیت بسیار بالایی برخوردار هستند.
در
انگلیس از میان حساسترین بازیهای فوتبال میتوان به بازی
منچستریونایتد و لیورپول اشاره کرد. دربی شهر منچستر هم بین دو تیم
منچستریونایتد و منچسترسیتی یکی از حساسترین مسابقات فوتبال کشور انگلیس است. در آلمان هم بازی دو تیم بایرن مونیخ و بورسیا دورتمند حساسیت بالایی دارد و شایسته آن است که در این فهرست قرار گیرد. در کشور همسایه ما ترکیه نیز بازی بین
فنرباغچه و گالاتاسرای یک دربی تمامعیار است. در پرتغال نیز بازی بنفیکا و پورتو حساسیت بسیار بالایی دارد.
حساسترین دربی قارههای آسیا و آفریقا
حساسترین دربی قاره آفریقا در مصر و در شهر قاهره برگزار میشود. بازی فوتبال
الاهلی و زمالک یکی از حساسترین دربیهای دنیا نیز است و تنها در مصر 50 میلیون نفر آن را بهطور زنده میبینند. این دربی در سایر کشورهای شمال آفریقا و خاورمیانه نیز بینندگان زیادی را جذب خود میکند.
در قاره آسیا، حساسترین دربی، بازی فوتبال
پرسپولیس و استقلال است. این بازی نیز همچون دربیهای معروف دنیا، یک پیشینه تاریخی-سیاسی دارد. در دوران پیش از انقلاب، تاج تهران (استقلال فعلی) نماد یک تیم سلطنتی محسوب میشد و در عوض پرسپولیس، نمادی از یک تیم مردمی بود. این نمادها باعث شد تا از همان دوران، حساسیت مسابقه فوتبال دو تیم پرسپولیس و استقلال دوچندان شود.
تاریخچه بازیهای استقلال و پرسپولیس
استقلال و پرسپولیس تاکنون نود بار به مصاف هم رفتهاند که حاصل آن ۲۶ پیروزی برای استقلال و ۲۴ برد برای پرسپولیس بوده است. بقیه بازیها هم مساوی شده است. در زیر این بازیها را با هم مرور میکنیم:
۱) (۱۶ فروردین ماه ۱۳۴۷) (استقلال ۰ - ۰)
نخستین بازی میان ۲ تیم در ورزشگاه شهید شیرودی (امجدیه سابق) برگزار شد و در پایان ۲ تیم به تساوی بدون گل رسیدند. در این بازی پرسپولیسیها با لباس یکدست سفید و استقلالیها با لباس آبی به میدان رفتند.
۲) (۲۰ دی ماه ۱۳۴۷) (استقلال ۰-۰ پرسپولیس)
دومین دیدار ۲ تیم بزرگ پایتخت هم با تساوی بدون گل به پایان رسید. این دیدار در رقابتهای پنج جانبه با حضور تیم های: استقلال، پرسپولیس، عقاب، پاس و شهربانی برگزار شد که قهرمان این مسابقات راهی جام باشگاههای آسیا میشد که در پایان تیمهای استقلال و پرسپولیس به فینال راه پیدا کردند و تیم پرسپولیس با این نتیجه قهرمان مسابقات اعلام شد و به جام باشگاههای آسیا راه یافت.
۳) (۳۱ مرداد ۱۳۴۸) (استقلال ۳-۱ پرسپولیس)
سومین دربی بزرگ پایتخت برخلاف سایر بازیها که با تساوی تمام میشد با برد تیم استقلال به پایان رسید و این تیم توانست با نتیجه ۳ بر ۱ حریف نامدار خود را شکست دهد و اولین برد در بازیهای ۲ تیم را به دست آورد.
این بازی نخستین دیدار ۲ تیم در لیگ تهران بود که تیم استقلال توانست نتیجه را به سود خود به پایان برساند.
۴) (۱۷ بهمن ۱۳۴۸) (استقلال ۳-۰ پرسپولیس)
در بازی برگشت هم تیم استقلال توانست بازی را از رقیب دیرینه خود ببرد البته این مسابقه با حواشی زیادی همراه بود و در حالی که تیم استقلال با تک گل غلام حسین مظلومی تا دقیقه ۸۲ از پرسپولیس پیش بود به دلیل نپذیرفتن گل تساوی پرسپولیس از سوی داور مسابقه بازی نیمه تمام ماند و فدراسیون فوتبال در حکمی بازی را سه بر صفر به سود تیم استقلال اعلام کرد.
۵) (۳ مهرماه ۱۳۴۹) (استقلال ۳ -۲ پرسپولس)
تیمهای استقلال و پرسپولیس در پنجمین خود و در یک بازی دوستانه به مصاف هم رفتند که این دیدار با نتیجه ۳ بر ۲ به سود تیم استقلال پایان یافت.
در این دیدار دوستانه که اولین دربی مرحوم ناصر حجازی برای تیم استقلال و علی پروین برای پرسپولیس بود، جواد قراب در دقیقه ۷۳، کارو حق وردیان در دقیقه ۸۷ و عباس مژدهی در دقیقه ۸۸ برای استقلال و علی پروین در دقیقه ۷ و حسین کلانی در دقیقه ۲۳ گلهای تیم پرسپولیس را به ثمر رساندند.
۶) (۲۷ دی ماه ۱۳۴۹) (استقلال ۳-۰ پرسپولیس)
ششمین دیدار استقلال و پرسپولیس باز هم با حواشی همراه بود این بازی تا دقیقه ۷۸ با تساوی یک بر یک در جریان بود تا اینکه تیم پرسپولیس با اخراج حسین کلانی و مهراب شاهرخی حاضر به ادامه مسابقه نشد و زمین مسابقه را ترک کرد و از سوی فدراسیون فوتبال این دیدار با نتیجه ۳ بر صفر به سود تیم استقلال به پایان رسید.
۷) (۲۸ خرداد ۱۳۵۰) (استقلال ۱-۱ پرسپولیس)
تیمهای استقلال و پرسپولیس در هفتمین دیدار خود در رقابتهای لیگ تهران به مصاف هم رفتند که این دیدار با تساوی ۱ بر ۱ به پایان رسید.
غلامحسین مظلومی در دقیقه ۳۰ برای استقلال و صفر ایرانپاک در دقیقه ۹۰ برای پرسپولیس گلهای این دیدار را به ثمر رساندند.
۸) (۱۵ بهمن ۱۳۵۰) (استقلال ۱-۴ پرسپولیس)
در هشتمین دربی پایتخت تیم پرسپولیس موفق شد با نتیجه ۴ بر ۱ استقلال را شکست دهد. این بازی دیدار برگشت لیگ ایران در سال ۱۳۵۰ بوده است.
گلهای پرسپولیس در این دیدار را
حسین کلانی در دقایق ۴۳ و ۹۰، صفر ایرانپاک در دقیقه ۵۶ و محمود خوردبین در دقیقه ۷۵ و تک گل تیم استقلال را علی جباری در دقیقه ۷۶ به ثمر رسانده است.
۹) (۳ فروردین ۱۳۵۱) (استقلال ۰-۲ پرسپولیس)
پرسپولیس برای دومین بازی متوالی موفق شد تیم استقلال را شکست دهد. این بازی با نتیجه ۲ بر صفر به سود پرسپولیس به پایان رسید. گلهای پرسپولیس در این دیدار را صفر ایرانپاک در دقیقه ۵۰ و حسین کلانی در دقیقه ۸۹ به ثمر رساندند.
۱۰) (۱۱ اسفندماه ۱۳۵۱) (استقلال ۲-۰ پرسپولیس)
پس از ۲ بازی که
تیم فوتبال پرسپولیس برنده شهرآورد بود، تیم استقلال با ۲ گل علی جباری در دقایق ۴۰ و ۸۷ موفق شد بازی را به سود خود به پایان برساند.
۱۱) (۲۵ خرداد ۱۳۵۲) (استقلال ۱-۰ پرسپولیس)
تیم فوتبال استقلال موفق شد در جام اتحاد و در یازدهمین شهرآورد تیم پرسپولیس را با نتیجه ۱ بر صفر شکست دهد. تک گل استقلال در این دیدار را محمدرضا عادل خانی در دقیقه ۳ به ثمر رساند.
۱۲) (۱۶ شهریور ۱۳۵۲) (استقلال ۰-۶ پرسپولیس)
تیم فوتبال پرسپولیس در دوازدهمین دربی پایتخت با نتیجه پر گل ۶ بر صفر توانست رقیب سنتی خود را در جام تخت جمشید شکست دهد.
گلهای پرسپولیس در این دیدار را همایون بهزادی در دقایق (۵۰، ۸۶، ۹۰) – ایرج سلیمانی در دقایق (۴۵ و ۵۶) و حسین کلانی در دقیقه ۳۲ به ثمر رساندند.
۱۳) (۱۸ آذر ۱۳۵۲) (استقلال ۱-۱ پرسپولیس)
تیمهای استقلال و پرسپولیس در سیزدهمین دیدار خود به تساوی یک بر یک رضایت دادند. علی جباری در دقیقه ۷۰ گل استقلال و همایون بهزادی دردقیقه ۴۶ گل پرسپولیس را به ثمر رساندند.
۱۴) (۴ خردادماه ۱۳۵۳) (استقلال ۱- ۰ پرسپولیس)
تیم استقلال موفق شد در دربی چهاردهم با تک گل
حسن روشن پرسپولیس را در جام تخت جمشید شکست دهد.
۱۵) (۲۷ آذر ۱۳۵۳) (استقلال ۱-۲ پرسپولیس)
پرسپولیس موفق شد در شهرآورد پانزدهم تیم استقلال را با نتیجه ۲ بر ۱ شکست دهد. غلامحسین مظلومی برای استقلال و صفر ایرانپارک و اسماعیل حاج رحیمی برای پرسپولیس گلزنی کردند.
۱۶) (۱۵ اردیبهشت ۱۳۵۴) (استقلال ۳-۱ پرسپولیس)
در این دیدار استقلال موفق شد با نتیجه ۳ بر ۱ پرسپولیس را شکست دهد.
غلامحسین مظلومی در دقایق ۱۱ و ۶۲ و مسعود مژدهی در دقیقه ۴۷ برای استقلال و صفر ایرانپاک در دقیقه ۵۳ برای پرسپولیس گلزنان این مسابقه بودند.
۱۷) (۲۵ مهرماه ۱۳۵۴) (استقلال ۰-۲ پرسپولیس)
گلهای دربی ۱۷ را جهانگیر فتاحی در دقیقه ۲۲ و اسماعیل حاج رحیمی پور در دقیقه ۳۸ برای پرسپولیس به ثمر رساندند.
۱۸) (۲۷ اسفندماه ۱۳۵۴) (استقلال ۱-۱ پرسپولیس)
در هجدهمین شهرآورد پایتخت تیمهای استقلال و پرسپولیس در جام تخت جمشید به تساوی یک بر یک رضایت دادند.
در این مسابقه مسعود مژدهی در دقیقه ۲۰ برای استقلال و محمود خوردبین دقیقه ۸۵ برای پرسپولیس گلزنی کردند.
۱۹) (۲ مهرماه ۱۳۵۵) (استقلال ۱-۱ پرسپولیس)
نوزدهمین دربی پایتخت هم با تساوی یک بر یک ۲ تیم به پایان رسید. تک گل استقلال را هادی نزاقی در دقیقه ۲۶ و علی پروین در دقیقه ۴۰ تک گل پرسپولیس را به ثمر رساندند.
۲۰) (۱۸ اردیبهشت ماه ۱۳۵۶) (استقلال ۳-۰ پرسپولیس)
تیم استقلال توانست دربی بیستم را با نتیجه قاطع سه بر صفر به سود خود به پایان برساند. گلهای استقلال در این دیدار را محرم عاشری، حسن روشن و سعید مراغه چیان در دقایق (۴۵، ۸۳، ۸۸) به ثمر رساندند.
۲۱) (۱۸ آذر ۱۳۵۶) (استقلال ۱-۲ پرسپولیس)
تیم پرسپولیس در بیست و دومین شهرآورد موفق شد با دبل صفر ایرانپاک در دقایق ۱۵ و ۴۳ تیم استقلال را شکست دهد.
تک گل استقلال در این دیدار را حسن روشن در دقیقه ۸۵ به ثمر رساند.
۲۲) (۲۵ آبان ماه ۱۳۵۸) (استقلال ۱-۰ پرسپولیس)
تیم فوتبال استقلال موفق شد در نخستین دربی پس از انقلاب اسلامی در یک دیدار دوستانه و با تک گل غلامرضا فتح آبادی در دقیقه ۴۲ پرسپولیس را شکست دهد.
۲۳) (۱۳ تیرماه ۱۳۵۹) (استقلال ۰-۰ پرسپولیس)
تیمهای استقلال و پرسپولیس در یک دیدار دوستانه دیگر به مصاف هم رفتند که این دیدار با تساوی بدون گل پایان یافت.
۲۴) (۱۶ مهرماه ۱۳۶۰) (استقلال ۰-۰ پرسپولیس)
شهرآورد ۲۴ پایتخت هم با تساوی بدون گل به پایان رسید.
۲۵) (۱۷ دی ماه ۱۳۶۱) (استقلال ۱-۱ پرسپولیس)
تیمهای استقلال و پرسپولیس در این دیدار به تساوی یک بر یک رضایت دادند تک گل استقلال در این بازی را بهتاش فریبا در دقیقه ۸۷ و تک گل پرسپولیس را غلامرضا فتح آبادی در دقیقه ۱۰ به ثمر رساندند.
۲۶) (۱۵ مهرماه ۱۳۶۲) (استقلال ۱-۰ پرسپولیس)
تیم استقلال موفق شد در دربی ۲۶ با تک گل پرویز مظلومی پرسپولیس را شکست دهد.
۲۷) (۲۵ خرداد ۱۳۶۵) (استقلال ۰-۳ پرسپولیس)
پرسپولیس در شهرآورد ۲۷ توانست با سه گل استقلال را شکست دهد. شاهرخ بیانی در دقایق ۱۲ و ۵۲ و ناصر محمدخانی در دقیقه ۶۲ گلهای این تیم را به ثمر رساندند.
۲۸) (۷ فروردین ۱۳۶۶) (استقلال ۰-۰ پرسپولیس)
دربی ۲۸ هم با تساوی بدون گل بین ۲ تیم به پایان رسید.
۲۹) (۱۸ شهریور ۱۳۶۷) (استقلال ۱-۱ پرسپولیس)
استقلال و پرسپولیس در این شهرآورد هم به تساوی رضایت دادند. برای استقلال جعفر مختاری فر در دقیقه ۶۰ و فرشاد پیوس در دقیقه ۴۰ برای پرسپولیس گلزنی کردند.
۳۰) (۱۹ اسفندماه ۱۳۶۷) (استقلال ۰-۰ پرسپولیس)
در
دربی ۳۰ تیمهای پرسپولیس و استقلال در رقابتهای جام حذفی در وقتهای قانونی به تساوی بدون گل رسیدند.
۳۱) (۱۷ آذر ۱۳۶۸) (استقلال ۰-۱ پرسپولیس)
پرسپولیس موفق شد با تک گل رضا عابدیان در دقیقه ۱۸ تیم استقلال را در این دیدار شکست دهد.
۳۲) (۴ خرداد ۱۳۶۹) (استقلال ۲-۱ پرسپولیس)
در فینال لیگ قدس، استقلال موفق شد با گلهای عباس سرخاب دقیقه ۴۶ و عبدالصمد مرفاوی دقیقه ۷۲ پرسپولیس را شکست دهد. تک گل پرسپولیس هم نادر میراحمدیان دقیقه ۱۲ به ثمر رساند.
۳۳) (۲۸ دی ماه ۱۳۶۹) (استقلال ۱-۱ پرسپولیس)
پرسپولیس و استقلال در دربی ۳۴ به تساوی یک بر یک رضایت دادند. شاهرخ بیانی برای استقلال و فرشاد پیوس برای پرسپولیس گلهای این دیدار را به ثمر رساندند.
۳۴) (۴ بهمن ۱۳۷۰) (استقلال ۰-۰ پرسپولیس)
در این دیدار، ۲ تیم به تساوی بدون گل رضایت دادند.
۳۵) (۱۵ اسفندماه ۱۳۷۰) (استقلال ۲- ۰ پرسپولیس)
استقلال با ۲ گل عبدالصمد مرفاوی و صادق ورمزیار توانست پرسپولیس را شکست دهد.
۳۶) (۸ خرداد ۱۳۷۱) (استقلال ۱-۰ پرسپولیس)
تیم استقلال توانست در با تک گل عبدالصمد مرفاوی در دقیقه ۴۸ پرسپولیس را شکست دهد.
۳۷) (۱۱ دی ماه ۱۳۷۱) (استقلال ۰-۰ پرسپولیس)
شهرآورد ۳۷ هم با تساوی بدون گل به پایان یافت.
۳۸) (۳۰ دی ماه ۱۳۷۳) (استقلال ۳-۰ پرسپولیس)
این دیدار تا دقیقه ۸۹ با تساوی ۲ بر ۲ در جریان بود که با درگیری بازیکنان و هجوم تماشاگران به زمین ناتمام ماند و با رای فدراسیون فوتبال استقلال ۳ بر صفر برنده دیدار اعلام شد.
۳۹) (۷ بهمن ۱۳۷۳) (استقلال ۰-۰ پرسپولیس)
این دیدار به دلیل حواشی پیش آمده در دربی ۳۹ در بندرعباس برگزار شد و ۲ تیم به تساوی بدون گل رضایت دادند.
۴۰) (۶ مرداد ۱۳۷۴) (استقلال ۳-۱ پرسپولیس)
دربی ۴۰ با پیروزی ۳ بر یک تیم استقلال به پایان رسید. گلهای استقلال در این دیدار را ادموند اختر، صادق ورمزیار و محمد تقوی به ثمر رساندند و تک گل پرسپولیس را هم مرتضی کرمانی مقدم وارد دروازه استقلال کرد.
۴۱) (۸ دی ۱۳۷۴) (استقلال ۰-۰ پرسپولیس)
شهرآورد ۴۱ هم با تساوی بدون گل پایان یافت.
۴۲) (۲۷ مهر ۱۳۷۵) (استقلال ۰-۱ پرسپولیس)
پرسپولیس با تک گل ادموند بزیک موفق شد استقلال را شکست دهد.
۴۳) (۲۰ تیر ۱۳۷۶) (استقلال ۰-۳ پرسپولیس)
در دربی ۴۳ پرسپولیس با نتیجه قاطع سه بر صفر و با گلهای ادموند بزیک، مهدی مهدوی کیا و بهنام طاهر زاده توانست استقلال را شکست دهد.
۴۴) (۲۲ آبان ۱۳۷۷) (استقلال ۰-۱ پرسپولیس)
پرسپولیس موفق شد با تک گل مهدی هاشمی نسب در دقیقه ۴۵ استقلال راشکست دهد.
۴۵) (۲۰ فروردین ۱۳۷۸) (استقلال ۱-۱ پرسپولیس)
در این دیدار فرد ملکیان در دقیقه ۴۴ برای استقلال و مهدی هاشمی نسب دقیقه ۳ برای پرسپولیس گلزنی کردند.
۴۶) (۲۰ تیر ۱۳۷۸) (استقلال ۱-۲ پرسپولیس)
پرسپولیس در فینال جام حذفی توانست با گلهای مهدی هاشمی نسب و افشین پیروانی در مقابل تک گل سهراب بختیاری زاده برای استقلال به پیروزی دست یابد و عنوان قهرمانی را از آن خود کند.
۴۷) (۲ مهرماه ۱۳۷۸) (استقلال ۰-۰ پرسپولیس)
در این دیدار که ۲ بازیکن پرسپولیس از زمین مسابقه اخراج شدند، بازی با تساوی ۰-۰ به پایان رسید.
۴۸) (۸ اسفندماه ۱۳۷۸) (استقلال ۰-۲ پرسپولیس)
پرسپولیس با گلهای مهدی هاشمی نسب و پایان رافت توانست با نتیجه ۲ بر صفر استقلال را شکست دهد.
۴۹) (۹ دی ماه ۱۳۷۹) (استقلال ۲-۲ پرسپولیس)
تیمهای استقلال و پرسپولیس در این بازی به تساوی پر گل ۲ بر ۲ دست یافتند.
گلهای استقلال را محمد نوازی و مهدی هاشمی نسب و گلهای پرسپولیس را بهروز رهبری فر و علی کریمی به ثمر رساندند.
۵۰) (۵ اسفند ماه ۱۳۷۹) (استقلال ۱-۰ پرسپولیس)
استقلال با تک گل علیرضا اکبرپور توانست پرسپولیس را شکست دهد.
۵۱) (۲۸ بهمن ۱۳۸۰) (استقلال ۱-۱ پرسپولیس)
دربی ۵۲ با تساوی یک بر یک به پایان رسید، محمد نوازی برای استقلال و رضا جباری برای پرسپولیس گلزنی کردند.
۵۲) (۱۹ اردیبهشت ۱۳۸۱) (استقلال ۰-۰ پرسپولیس)
این بازی هم به تساوی به پایان رسید و هیچکدام از تیمها موفق به گلزنی نشدند.
۵۳) (۲۰ دی ماه ۱۳۸۱) (استقلال ۱-۱ پرسپولیس)
این دربی به دلیل بازسازی استادیوم آزادی در ورزشگاه یادگار امام تبریز برگزار شد، گل استقلال در این مسابقه را علی سامره در ثانیه ۴۸ و علی انصاریان در دقیقه ۷۰ برای پرسپولیس گلزنی کرد.
۵۴) (۲۳ خرداد ۱۳۸۲) (استقلال ۱-۲ پرسپولیس)
گل استقلال را علیرضا اکبرپور در دقیقه ۶۳ و گلهای پرسپولیس را یحیی گل محمدی در دقیقه ۱۱ و بهنام ابوالقاسم پور در دقیقه ۵۰ به ثمر رساندند همچنین استقلال در این مسابقه ۲ اخراجی داشت.
۵۵) (۲۵ مهر ۱۳۸۲) (استقلال ۲-۱ پرسپولیس)
استقلال موفق شد شهرآورد ۵۵ را با گلهای علی سامره در دقیقه ۸ و محمود فکری در دقیقه ۵۷ به نفع خود تمام کند. گل پرسپولیس را در این مسابقه عیسی ترائوره در دقیقه ۷۰ به ثمر رساند.
۵۶) (۱۳ بهمن ۱۳۸۲) (استقلال ۱-۱ پرسپولیس)
این بازی هم با تساوی یک بر یک به پایان رسید. گل استقلال را داوود سید عباسی در دقیقه ۳ و گل پرسپولیس را حامد کاویانپور در دقیقه ۲۰ به ثمر رساندند.
۵۷) (۳ آبان ۱۳۸۳) (استقال ۰-۰ پرسپولیس)
شهرآورد ۵۷ هم با تساوی بدون گل به پایان رسید.
۵۸) (۷ اسفند ۱۳۸۳) (استقلال ۳-۲ پرسپولیس)
در یک بازی پر گل تیم استقلال موفق شد با گلهای رضا عنایتی در دقیقه ۶۸، محمود فکری در دقیقه ۸۴ و پیروز قربانی در دقیقه ۹۳ دربی ۵۹ را با پیروزی پشت سر بگذارد. گلهای پرسپولیس را هم توسط شیث رضایی در دقیقه ۷۴ و سهراب انتظاری در دقیقه ۷۶ به ثمر رسید.
۵۹) (۱۴ آبان ۱۳۸۴) (استقلال ۱-۰ پرسپولیس)
در آخرین شهرآوردی که علی پروین بر روی نیمکت پرسپولیس به عنوان سرمربی بود استقلال توانست با تک گل رضا عنایتی در دقیقه ۵۶ پرسپولیس را شکست دهد.
۶۰) (۱۹ اسفند ۱۳۸۴) (استقلال ۰-۰ پرسپولیس)
دربی ۶۰ هم با تساوی بدون گل پایان رسید.
۶۱) (۱۲ آبان ۱۳۸۵) (استقلال ۱-۲ پرسپولیس)
در شهرآورد ۶۱ پرسپولیس توانست با گلهای مهرزاد معدنچی در دقیقه ۲۲ و مرحوم مهرداد اولادی در دقیقه ۷۱ استقلال را شکست دهد. تک گل استقلال را هم امیرحسین صادقی در دقیقه ۱۶ به ثمر رساند، این بازی اولین دربی علیرضا واحدی نیکبخت برای پرسپولیس بعد از بازی کردن در ۱۳ دربی برای استقلال بود.
۶۲) (۱۰ فروردین ۱۳۸۶) (استقلال ۱-۱ پرسپولیس)
در این شهرآورد علی علیزاده در دقیقه ۴۳ برای استقلال و علیرضا واحدی نیکبخت در دقیقه ۱۳ برای پرسپولیس گل زنی کردند.
۶۳) (۲۲ مهر ۱۳۸۶) (استقلال ۱-۱ پرسپولیس)
امیدرضا روانخواه در دقیقه ۵۷ برای استقلال و محسن خلیلی دقیقه ۸۴ برای پرسپولیس گلزنی کردند. این دیدار آخرین شهرآورد برای مرحوم ناصر حجازی به عنوان سرمربی بر روی نیمکت استقلال بود.
۶۴) (۱۵ فروردین ۱۳۸۷) (استقلال ۱-۱ پرسپولیس)
در این دربی هم مانند شهرآورد ۶۳ امیدرضا روانخواه در دقیقه ۳ برای استقلال و محسن خلیلی در دقیقه ۲۷ برای پرسپولیس گلزنی کردند.
۶۵) (۱۲ مهر ۱۳۸۷) (استقلال ۱-۱ پرسپولیس)
این بازی هم مانند سه دیدار گذشته ۲ تیم با تساوی یک بر یک به پایان رسید. گل استقلال را آرش برهانی در دقیقه ۴۶ و علی کریمی در دقیقه ۸۷ برای پرسپولیس گلزنی کردند.
۶۶) (۲۵ بهمن ۱۳۸۷) (استقلال ۱-۱ پرسپولیس)
در این شهرآورد مجتبی جباری در دقیقه ۵۶ برای استقلال و مازیار زارع در دقیقه ۳+۹۰ برای پرسپولیس گلزنی کردند.
۶۷) (۱۰ مهر ۱۳۸۸) (استقلال ۱-۱ پرسپولیس)
فرهاد مجیدی در دقیقه ۵۵ برای استقلال و عادل کلاه کج در دقیقه ۴۹ برای پرسپولیس گلزنی کردند.
۶۸) (۱۴ بهمن ۱۳۸۸) (استقلال ۱-۲ پرسپولیس)
پس از چند دربی که با تساوی به پایان رسید، پرسپولیس موفق شد با گلهای مرحوم هادی نوروزی در دقیقه ۳۷ و کریم باقری در دقیقه ۸۷ تیم استقلال را شکست دهد. تک گل استقلال را هم فرهاد مجیدی در دقیقه ۱۶ به ثمر رساند.
۶۹) (۲۳ مهر ۱۳۸۹) (استقلال ۱-۰ پرسپولیس)
در شهرآورد ۶۹ استقلال موفق شد با تک گل فرهاد مجیدی در دقیقه ۹۰ پرسپولیس را شکست دهد.
۷۰) (۱۰ فروردین ۱۳۹۰) (استقلال ۱-۰ پرسپولیس)
استقلال این دربی را هم با تک گل آرش برهانی در دقیقه ۴۳ به نفع خود به پایان رساند.
۷۱) (۲۵ شهریور ۱۳۹۰) (استقلال ۲-۰ پرسپولیس)
در ادامهی بردهای استقلال در شهرآورد این تیم توانست دربی ۷۲ هم با برد پشت سر بگذارد، گلهای استقلال در این دیدار را فرهاد مجیدی در دقیقه ۱۵ و مجتبی جباری در دقیقه ۸۱ به ثمر رساندند.
۷۲) (۱۶ آبان ۱۳۹۰) (استقلال ۲-۲ پرسپولیس)
در جام ولایت تیمهای استقلال و پرسپولیس به تساوی رضایت دادند، آرش برهانی و حنیف عمران زاده در دقایق (۳۳ و ۷۰) برای استقلال و هادی نوروزی در دقایق ۷ و ۴۶ برای پرسپولیس گلزنی کردند.
۷۳) (۱۸ آذر ۱۳۹۰) (استقلال ۳-۰ پرسپولیس)
در جام حذفی استقلال موفق شد با گلهای مجتبی جباری در دقایق ۹۶، ۹۸ و اسماعیل شریفات در دقیقه ۱۰۶ پرسپولیس را شکست دهد.
۷۴) (۱۳ بهمن ۱۳۹۰) (استقلال ۲-۳ پرسپولیس)
تیم پرسپولیس موفق شد با یک کامبک رویایی و در حالی تا دقیقه ۸۲ از استقلال ۲ بر صفر عقب بود با گلهای ایمون زاید در دقایق (۸۲، ۸۴، ۹۰) تیم استقلال را شکست دهد.
۲ گل استقلال در این دربی را میلاد میداوودی در دقیقه ۳۲ و فریدون زندی در دقیقه ۵۰ به ثمر رساندند.
۷۵) (۳ شهریور ۱۳۹۱) (استقلال ۰-۰ پرسپولیس)
در این دیدار هم ۲ تیم به تساوی بدون گل رسیدند.
۷۶) (۶ بهمن ۱۳۹۱) (استقلال ۰-۰ پرسپولیس)
در این بازی که فرانکو بارسی بازیکن سابق و مدیرعامل وقت باشگاه آ. ث. میلان میهمان ویژه باشگاه پرسپولیس بود ۲ تیم به تساوی بدون گل رضایت دادند.
۷۷) (۱۵ شهریور ۱۳۹۲) (استقلال ۰-۰ پرسپولیس)
در این شهرآورد هم هر ۲ تیم به تساوی رسیدند.
۷۸) (۲۷ دی ۱۳۹۲) (استقلال ۰-۰ پرسپولیس)
دربی ۷۸ هم با تساوی بدون گل به پایان رسید. در این دیدار محمد نوری از پرسپولیس به عنوان بازیکن برتر فنی و خسرو حیدری از استقلال به عنوان بازیکن برتر اخلاق انتخاب شدند.
همچنین
سعید مظفری زاده داور این دیدار برای همیشه از دنیای داوری خداحافظی کرد.
۷۹) (۲ آذر ۱۳۹۳) (استقلال ۱-۲ پرسپولیس)
پرسپولیس در حالی که ۱۰ بود توانست استقلال را شکست دهد. تک گل استقلال را سجاد شهباز زاده در دقیقه ۴۵ وارد دروازه پرسپولیس کرد و گلهای پرسپولیس توسط محمد نوری در دقیقه ۷۲ و امید عالیشاه در دقیقه ۸۲ به ثمر رساندند.
۸۰) (۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۴) (استقلال ۰-۱ پرسپولیس)
پرسپولیس توانست با تک گل علی علیپور در دقیقه ۶۵ استقلال را شکست دهد.
۸۱) (۸ آبان ۱۳۹۴) (استقلال ۱-۱ پرسپولیس)
در این شهرآورد پرسپولیس با گل دقیقه ۶+۹۰ جری بنگسون از شکست فرار کند، گل استقلال را هم جابر انصاری در دقیقه ۴۹ به ثمر رساند.
۸۲) (۲۷ فروردین ۱۳۹۵) (استقلال ۲-۴ پرسپولیس)
پرسپولیس موفق شد در دربی ۸۲ و در یک بازی پرگل استقلال را شکست دهد. گلهای پرسپولیس در این دیدار را مهدی طارمی در دقایق ۵ و ۳۵، رامین رضاییان در دقیقه ۵۴ و محسن مسلمان در دقیقه ۸۵ برای این تیم گلزنی کردند و گلهای استقلال توسط جابر انصاری در دقیقه ۵۵ و امید ابراهیمی در دقیقه ۸۹ به ثمر رسید.
۸۳) (۲۶ شهریور ۱۳۹۵) (استقلال ۰-۰ پرسپولیس)
تیمهای استقلال و پرسپولیس در این دیدار به تساوی رضایت دادند.
۸۴) (۲۴ بهمن ۱۳۹۵) (استقلال ۳-۲ پرسپولیس)
در دربی ۸۴ استقلال توانست با فرشید اسماعیلی در دقیقه ۱۸، علی قربانی در دقیقه ۲۰ و کاوه رضایی در دقیقه ۴۴ پرسپولیس را شکست دهد. گلهای پرسپولیس هم توسط سروش رفیعی در دقیقه ۵ و سید جلال حسینی در دقیقه ۹۳ به ثمر رسید.
۸۵) (۴ آبان ۱۳۹۶) (استقلال ۰-۱ پرسپولیس)
پرسپولیس توانست با تک گل علی علیپور از روی نقطه پنالتی در دقیقه ۲۲ استقلال را شکست دهد.
۸۶) (۱۰ اسفند ۱۳۹۶) (استقلال ۱-۰ پرسپولیس)
استقلال با تک گل وریا غفوری در دقیقه ۴۴ پرسپولیس را شکست دهد.
۸۷) (۲۹ تیر ۱۳۹۷) (استقلال ۰-۳ پرسپولیس)
این دیدار به دلیل انصراف تیم استقلال در بازی سوپرجام سه بر صفر به سود پرسپولیس اعلام شد.
۸۸) (۵ مهرماه ۹۷) (استقلال ۰-۰ پرسپولیس)
در یک بازی سرد و کسل کننده که هیچ یک از ۲ تیم برنامهای برای حمله نداشتند و فقط برای نباختن به زمین آمده بودند، بازی بدون گل به پایان رسید.
۸۹) (۱۰ فروردین ماه ۹۸) (پرسپولیس ۱ - ۰ استقلال)
پرسپولیس با تک گل احمد نوراللهی در این بازی به پیروزی رسید.
۹۰) (۳۱ شهریور ۹۸) (پرسپولیس ۱ - ۰ استقلال)
پرسپولیس با تک گل مهدی عبدی در این بازی به پیروزی رسید.