حال رئیس جمهوری آمریکا خوب نیست. شکست قاضی مور در ایالت آلاباما را باید به منزله طوفان در خانه پوشالی «دونالدترامپ» قلمداد کرد. او که در جریان انتخابات الکترال2016 در همین ایالت جمهوری خواه با 30 درصد آرا به پیروزی دست یافته بود ؛ عملا شکستی تحقیرآمیز را مزه کرده است.
همه رسانه های آمریکا از برهم خوردن برتری جمهوری خواهان در سنای آمریکا نوشته اند اما خوف بزرگ تر محافظه کاران اینجاست که دموکرات ها در ایالت جمهوری خواهان بدون سیتسم و مکانیسم تبلیغاتی به پیروزی دست یافته اند. تعمیم نتیجه ای که حاصل شد به انتخابات میاندوره ای سال آینده نشان دهنده چرخش آمریکا از راست به چپ است که در نهایت به یک دوره ای شدن ریاست جمهوری دونالدترامپ منجر خواهد شد.
منهای تمام گمانه زنی ها ، کارنامه سیاه اعمال «دونالدترامپ» در کاخ سفید به دردسری بزرگ برای حکومت ایالات متحده تبدیل شده است. او اگرچه قمارباز قهاری در کازینوهای لاس وگاس محسوب می شود اما در واشنگتن به یک بازنده دیوانه شباهت پیدا کرده است.
دموکرات ها که حدس می زدند ترامپ خیلی سریع به نامحبوب ترین رئیس جمهوری تاریخ ایالات متحده تبدیل می شود برنامه های متنوعی تدارک دیدند. از همان ابتدای کار ترامپ در کاخ سفید ، بحث رابطه با کرملین تحت عنوان رسوایی «راشاگیت» با الهام گیری از رسوایی «واترگیت» کلید خورد . غول های رسانه ای آمریکا و منتقدان ترامپ از رسوایی راشاگیت یک بمب چندزمانه ساخته اند که هر روز قسمتی از آن منفجر می شود. در این میان، سخنان سخیف ترامپ درباره «دستمالی کردن زنان» هم سوژه مناسبی بود که ابتدا گریبان بزرگان هالیوود را گرفت و حالا با پیگیری سناتورها به تیغی در چشم رئیس جمهوری آمریکا تبدیل شده است. هرکدام از دو پرونده «راشاگیت» یا «دستمالی کردن زنان» برای سرنگونی ترامپ کافی است اما حکومت ایالات متحده فعلا می خواهد ارّه ترامپ را تا انتخابات بعدی الکترال تحمل کند. امروز استیضاح و برکناری ترامپ در فضای افکار عمومی ایالات متحده به یک موضوع پذیرفتنی تبدیل شده است.
اتفاق جالب اینجاست که شرکای جمهوری خواهان در تل آویو یعنی حزب لیکود نیز اوضاع خوبی ندارند. پس لرزه های شورش نارنجی «شرم» علیه نتانیاهو منجر به کاهش نفوذ لابی «آیپک» و افزایش نفوذ لابی «جی استریت» به نفع دموکرات ها خواهد شد. در یک جمع بندی می توان گفت که جمهوری خواهان درگیر آن هستند که با مصیبت ترامپ چه کنند اما دموکرات ها با خیالی آسوده در حال تصمیم گیری هستند که «هیلاری کلینتون» یا «میشل اوباما» را راهی انتخابات الکترال کنند.