مدیرعامل خانه مطبوعات استان کرمانشاه گرانی سرسامآور کاغذ در سالهای گذشته و به ویژه از ابتدای امسال را تیر خلاصی بر پیکره بی جان مطبوعات کشور و استان دانست و گفت: جا دارد به شکل ویژه و فوری در هیات دولت راهحلی برای این مشکل اندیشیده شود.
به گزارش ایسنا، وحید نیشابوری در آستانه ۱۷ مرداد روز خبرنگار با اشاره به شرایط مالی نشریات استان اظهار کرد: در دنیایی که رسانه های دیجیتال و فضای مجازی همچون سیلی که هیچ سدی مانع آن نیست در حال تفرقه افکنی، ماجرا جویی، تهمت و افترا و شایعهسازی است، نشریات مکتوب و شناسنامه دار در جنگی نابرابر در حال مقاومتند.
وی افزود: این نبرد نابرابر هم اکنون فرسایشی شده و نشریات مکتوب آخرین لحظات عمر خود را سپری می کنند و گواه این ادعا آمار نشریاتی است که طی یکی دو سال گذشته خواسته یا ناخواسته به دلیل مشکلات عدیده مالی تعطیل و یا به دلیل ماده ۱۶ لغو امتیاز شده اند.
نیشابوری با بیان اینکه در استان های کمتر برخورداری مثل کرمانشاه حیات مادی نشریات به آگهیهای دولتی بستگی دارد، تصریح کرد: توزیع ناهماهنگ و نابرابر این آگهیها و نبود سازوکاری مناسب و منطقی برای آن مورد اعتراض مدیران و فعالان نشریات است که میتوان با استفاده از نظر صاحبان نشریات و با کمک، هماهنگی و نظارت خود آنها این مشکل دیرینه را حل کرد.
وی همچنین با انتقاد از ناهماهنگی و نابرابری در پرداخت یارانه مطبوعات گفت: روند پرداخت یارانههای مطبوعات به گونهای بوده که هیچگاه نتوانسته رضایت مدیران نشریات را جلب کند و باید گفت که تخصیص و پرداخت یارانههای مطبوعات بر اساس روش و قاعدهای اصولی و قانعکننده نبوده و نیست.
مدیر عامل خانه مطبوعات استان کرمانشاه افزود: چه بسیارند مدیران نشریاتی که زندگی مادی خود را به پای نشریهشان گذاشتهاند تا به لحاظ کمی و کیفی آن را ارتقاء دهند، اما در زمان پرداخت یارانهها با بیعدالتی کمترین سهم به آنها اختصاص یافته است.
وی در ادامه با اشاره به مشکل بیمه خبرنگاران اظهار کرد: مشکل بیمه خبرنگاران و فعالان رسانه یکی از دردهای مزمن و کهنه مطبوعات و رسانه های کشور است که انتظار می رود همان گونه که بعضی از اقشار جامعه از سوی دولت تحت پوشش بیمه قرار گرفته اند، این قشر زحمت کش و بی توقع که جایگاه و وظیفه خطیری بر عهده دارند نیز مورد توجه و عنایت واقع شوند و تکلیف بیمه آنها برای همیشه مشخص شود.
نیشابوری همچنین با انتقاد از صدور بی رویه مجوز نشریات، گفت: صدور بی رویه و بی ضابطه مجوز نشریات به جایی رسیده که حتی افرادی که یک روز سابقه فعالیت رسانه ای ندارند می توانند بدون کمترین تجربه و تخصص صاحب نشریه شوند که این امر باعث افزایش بی منطق کمیت و کاهش شدید کیفیت رسانه های کشور شده است.
وی شرط داشتن تجربه و سابقه کار رسانه ای و ملاک اصلی قرار دادن آن برای صدور مجوز را یکی از راهکارهای رفع این معضل عنوان کرد.
مدیر عامل خانه مطبوعات استان کرمانشاه روشن نبودن تکلیف فعالیت سرپرستی نشریات سراسری در استان ها را نیز از آفات فعالیت رسانه ای در کشور برشمرد و اظهار کرد: این امر باعث تضعیف بیش از پیش نشریات محلی و حتی برخی از سرپرستی های نشریات سراسری که قدمت بیشتری دارند شده است.
وی در پایان خواستار حمایت و تعامل بیشتر دستگاههای اجرایی استان جهت ادامه حیات نشریات شد.