وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه ۹۰ درصد حمل و نقل ایران متکی به جاده است گفت: باید از سمت حمل و نقل جاده ای به سمت ریلی حرکت کنیم.
به گزارش ایسنا، عباس آخوندی در مراسم کلنگ زنی راه آهن همدان- ملایر با بیان اینکه نمایندگان استان همدان باید تلاش کنند که در بودجه سال ۱۳۹۸ اعتبارات این طرح تامین شود گفت: توسعه شبکه ریلی کشور به نحوی که سهم ریل را از مسافر و بار به چندین برابر وضع موجود برسانیم مد نظر ماست.
وی با بیان اینکه ایستگاه راه آهن در غرب شهر همدان با هدف تامین ایمنی و رفاه مسافران، تکمیل می گردد افزود: در وضع موجود ۹۰ درصد حمل و نقل ریلی ایران متکی به جاده است و برای حمل هر تن کیلومتر بار ۳۵ سی سی گازوییل مصرف میکنیم که رقم بسیار بالایی است.
وزیر راه و شهرسازی گفت: با توجه به مسیر کوتاه ۷۵ کیلومتری راه آهن همدان - ملایر، این طرح در سریع ترین زمان ممکن ساخته شده و به بهره برداری می رسد.
آخوندی با تاکید براینکه همدان یکی از شهرهای تاریخی ایران است و باید معماری این ایستگاه یکی از شاهکارها باشد ادامه داد: به همین منظور مسابقه ای بین برترین معماران ایران برگزار و طرح نهایی این ایستگاه از طریق این مسابقه انتخاب شد.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه برخی مواقع گرفتاریهای روزمره همه ما را گرفتار میکند و یادمان میرود با چه مسائلی مواجه هستیم، گفت: به طور متوسط تغییر حمل و نقل هر یک نفر تن کیلومتر از جاده به ریل ۲۰ سیسی صرفهجویی در سوخت را رقم میزند.
وی خدمت به مردم را اصلیترین و مهمترین وظیفه مسئولان برشمرد و عنوان کرد:وجود حدود ۲۰۰ میلیارد تن ـ کیلومتر بار در سال به چندین میلیون لیتر مصرف سوخت منجر میشود که رقم عظیمی است و این ضرورت هدفگذاری تغییر حمل و نقل جادهای به ریلی را نشان می دهد.
آخوندی با تاکید بر اینکه ایستگاه ها برای ایمنی و رفاه بیشتر مسافران در نزدیکی شهرها احداث شود بیان کرد: در همین چارچوب در شهرهایی همچون سنندج، رشت و شیراز برای رفاه مسافران ایستگاه ها را از فاصله دور به نزدیک شهر انتقال دادیم.
وی با بیان اینکه اجرای طرح راه آهن همدان - ملایر کریدور شمال به جنوب جدیدی تعریف می کند و مسیر تکمیلی شرق به غرب است گفت: از این جهت باید در بحث ریلی سرمایهگذاری کنیم که ۲۰ تا ۳۰ درصد حمل و نقل ما ریلی شود و این شامل حمل و نقل درونشهری هم میشود.
آخوندی با اشاره به اینکه این راه آهن به بنادر نیز متصل می شود، افزود: در کنار این مزیت، حمل و نقل محلی همدان - ملایر نیز تامین می شود.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه به طور حتم به سمت برقی کردن راه آهن همدان حرکت می کنیم، گفت: در حال حاضر سه سرویس همدان مشهد داریم و با خطوط کوتاه راه آهن همدان و کرمانشاه را به خطوط بار وصل می کنیم تا معادن نیز از این راه آهن بهره مند شوند.
به گزارش ایسنا؛ با حضور وزیر راه و شهرسازی عملیات اجرایی احداث راه آهن همدان – ملایر آغاز شد.