مدیرکل دفتر اروپا و آمریکای سازمان توسعه تجارت گفت: درباره چرایی عدم اعلام استانداردهای محصولات کشاورزی ایران به روسیه باید موضوع از طرف وزارت کشاورزی پیگیری شود.
بهروز حسن الفت در گفتوگو با ایسنا در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه از سوی کشور روسیه اعلام شده است در صورت عدم مشخص شدن منشأ خاکی برخی محصولات کشاورزی ایران جلوی صادرات آنها گرفته خواهد شد، توضیح داد: در اصل باید این موضوع را از وزارت جهاد کشاورزی پیگیری کرد اما در حالت کلی میتوان گفت که بازار روسیه از نظر محصولات غذایی و لبنی استانداردهایی دارد که تا حدودی با استانداردهای ایران متفاوت است.
وی افزود: به عنوان مثال در بخش محصولات کشاورزی این کشور دو مرحله قبل از محصول را نیز در نظر گرفته و با خود زمین، بذر و کودی که برای کشت محصول استفاده شده نیز بحث دارد.
الفت ادامه داد: ما در حوزه لبنیات سه استاندارد داریم اما کشوری مانند روسیه استانداردهای خود در این بخش را پنج مورد تعریف کرده است و برخی آزمایشهای سرطانی را نیز بر روی محصولات لبنی انجام میدهد. از سوی دیگر مسئولان این کشور نیاز به آن دارند که از خود دام در مزرعه و خوراک آن نمونهبرداری کنند در حالی که قبلا شرایط این گونه نبود و در سازمان غذا و دارو از شیرهایی که وجود داشت، نمونههای لازم را می گرفتند اما اکنون استانداردهای روسیه کمی بیشتر از ما بوده و به سمت بهداشت و کیفیت بیشتر میرود.
مدیرکل دفتر اروپا و آمریکای سازمان توسعه تجارت همچنین به درنظر گرفتن کریدور سبز برای تجارت میان ایران و روسیه اشاره کرد و گفت: ممکن است محصولاتی که از این طریق صادر میشوند، تا حدودی شرایط متفاوت داشته باشند اما در کل باید موضوع از طریق وزارت جهاد کشاورزی پیگیری شود.
وی همچنین یادآور شد: سال گذشته صادرات به روسیه نسبت به سال ماقبل آن حدود ۴۰ درصد افزایش داشته که بخش قابل توجهی از این افزایش به محصولات کشاورزی و لبنی مربوط می شود.
الفت افزود: در صورتی که ما نتوانیم استاندارد و مقررات روسیه را رعایت کنیم، ممکن است به مشکل بربخوریم اما به شخصه فکر می کنم که مشکل حادی در این زمینه وجود ندارد چرا که اکثر صادرات ما گلخانهای است اما احتمالا لازم است برخی مدارک به کشور روسیه ارائه شود که در کل به شخصه خوشبین هستم.
مدیرکل دفتر اروپا و آمریکای سازمان توسعه تجارت در پایان با تاکید بر اینکه با توجه به شرایط برجام باید برای بازار روسیه اهمیت بیشتری در نظر گرفت، اظهار کرد: اگر ما بتوانیم در این مسیر سطح استانداردهای خود را ارتقا دهیم اتفاق مثبتی رخ داده است. کما اینکه در لبنیات برخی بنگاهها، برخی استانداردهای مربوطه را تامین کرده و با این شیوه در حالت فعالیت هستند.
به گزارش ایسنا، در پی
افزایش بی سابقه صادرات محصولات کشاورزی ایران به روسیه، این کشور از ایران خواسته آمار دقیق تولید سبزیجات و میوه را در خاک این کشور و حجم کلی صادرات این محصولات را به روسیه ارائه کند. با توجه به اینکه طرف ایرانی نتوانسته است اطلاعات دقیقی در خصوص منابع اصلی تولید محصولات در خاک خود ارائه دهد، روسیه به زودی ورود اینگونه محصولات را از ایران ممنوع خواهد کرد. کارشناسان روسیه بر این باورند که صادرکنندگان ایرانی محصولات تولیدی دیگر کشورها را با تغییر اسناد با نام محصول ایرانی به روسیه صادر میکنند که بر خلاف مقررات و تمهیدات در نظر گرفته شده برای کمک به اقتصاد دو کشور است.