سردار محمدعلي جعفري در نشست خبري صبح امروز خود اظهار كرد: ماهيت انقلاب اسلامي طوري است كه نه با جنگ و نه با خشونت و تهديد و توهين به مقدسات دين اسلام و شخصيتهاي برجسته آن متوقف نخواهد شد، بلكه اين اقدامات به ضد خود تبديل ميشود و انقلاب اسلامي هيچگونه تهديد و توهين و خشونت را برنميتابد، بلكه اينها تبديل به انرژي براي استمرار و ادامه انقلاب ميشود و پيشرفت انقلاب نيز به همينگونه بوده است.
وي يادآور شد: در دوران دفاع مقدس جهانيان تجربه كردند كه جنگ عليه ايران اسلامي و انقلاب به ضد آن تبديل ميشود؛ چنانچه دوران دفاع مقدس بهترين فرصت براي رساندن پيام انقلاب و ارزشهاي آن يعني ايستادگي در برابر ظلم و تجاوز، به دنيا رسانده شد و اين تهديدها و خشونتها نيز همان ماهيت را دارد و انقلاب نيز ادامه خواهد داشت.
فرمانده كل سپاه در ادامه، به سالروز ۲۶ شهريور اشاره كرد و گفت: ۲۶ شهريور سالروز صدور فرمان تاريخي امام (ره) مبني بر تشكيل سه نيروي زميني، هوايي و دريايي سپاه علاوه بر نيروهاي سهگانه ارتش است. اين فرمان براي دفاع از جمهوري اسلامي و مقابله با تهديدهاي دشمنان صادر شد.
جعفري با اشاره به اينكه "امروز ۲۷ سال از آن حكم ميگذرد"، تاكيد كرد: امروز سپاه براي ابعاد مختلف دفاع سخت، در اوج قدرت قرار دارد و در طول ۲۷ سال آمادگيهاي بسيار خوبي ايجاد شده است و با مجهزترين و پيشرفتهترين سلاحها و امكانات به انجام وظايف خود ميپردازد؛ البته با توجه به مباحث نرمافزاري كه تجربه كردهايم و همينطور از جريانات اطراف منطقه شاهديم كه امروز سپاه در اوج آمادگي براي مقابله با تهديدات قرار دارد.
وي اضافه كرد: در دوران پس از جنگ و در دوره رهبري حضرت آيتالله خامنهاي، نيروهاي قدس سپاه براي فعاليتهاي برونمرزي و بسيج نيز به نيروهاي سهگانه اضافه شد و از آنجا كه تهديدها عليه انقلاب اسلامي همواره جدي بوده و هست، سپاه بايد آمادگيهاي خود را توسعه ميداد كه در اين سالها بسترهاي آن را فراهم كرده است و همچنان بر آمادگيهاي خود ميافزايد.
فرمانده كل سپاه با اشاره به تغيير ماهيت تهديدات تصريح كرد: البته ماهيت تهديدها امروز در ابعاد اطلاعاتي و جنگهاي نرم و نيمهسخت است و ساختار مقابله با اين تهديدها نيز در سپاه فراهم شده و سپاه آمادگي همهجانبه براي دفاع از انقلاب اسلامي را دارد و ظرفيتهاي لازم را براي اين منظور ايجاد كرده است.
جعفري اضافه كرد: اميدوارم تهديدها عليه انقلاب اسلامي كه بيشتر جنگهاي نرم و نيمهسخت است و سپاه آمادگي مقابله با آنها را دارد، به وقوع نپيوندد و دشمنان هم از آمادگي سپاه اطلاع دارند و اين مهمترين عامل بازدارنده براي آنهاست.
وي در ادامه صحبتهاي خود، هفته دفاع مقدس و ياد شهيدان دوران جنگ تحميلي را گرامي داشت.
اسرائيل به آخر خط رسيده است
به گزارش ايسنا، فرمانده كل سپاه در ادامه نشست خبري خود در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاري فرانسه درباره تهديدات اسرائيل عليه ايران و اختلافات اين رژيم با آمريكا در مورد حمله نظامي به كشورمان گفت: رژيم غاصب اسرائيل به آخر خط رسيده است. اقتدار نظام اسلامي و گسترش بيداري اسلامي در جهان و بويژه منطقه، رژيم صهيونيستي را هراسان كرده است و اين رژيم هيچ چارهاي نميبيند جز اينكه با تهديد و فشار نظامي بخواهد مسير انقلاب اسلامي را منحرف كند.
اسرائيل نميتواند آمريكا را براي حمله به ايران همراه كند
وي با بيان اينكه "رژيم صهيونيستي به شدت از آينده نگراني دارد و تلاش ميكند آمريكا را براي اقدام نظامي عليه ايران همراه كند"، افزود: برآورد ما اين است كه در اين كار موفق نميشود و عاقبت اين امر نيز كاملا مشخص است. آمريكا آسيبپذيري بالايي دارد و نيروگاه و پايگاههاي آن در تيررس توان موشكي سپاه است.
فرمانده كل سپاه خاطرنشان كرد: با توجه به حمايتهايي كه مسلمانان جهان از انقلاب اسلامي دارند، اين امر موجب بازدارندگي آنهاست و مجوز اقدام نظامي عليه ايران براي آنان صادر نميشود. اقدام نظامي عليه ايران نه تنها بدون نتيجه خواهد بود و حتي خسارتها و پيامدهاي نگرانكنندهاي براي آنان به دنبال خواهد داشت.
بعيد ميدانم تهديدات عليه ايران را عملي كنند
وي درباره اختلاف كاخ سفيد با رژيم صهيونيستي درباره حمله نظامي به ايران نيز تصريح كرد: در اين بين حالت دوگانهاي وجود دارد؛ بسياري از كارشناسان و سران رژيم صهيونيستي با حمله نظامي به ايران مخالفند و بعيد ميدانيم كه دست به اين كار بزنند؛ البته بخشي از تهديدات آنان نيز جنگ رواني است تا بتوانند در كنار تحريمها و فشارهاي اقتصادي به نتيجه برسند و با مشكلات اقتصادي و مشكلاتي كه در عرصه انرژي آمريكا با آن مواجه است بعيد ميدانيم اين تهديدات به وقوع بپيوندد.
خشم مسلمانان از اهانت به پيامبر، مجوزي براي كشتن سفيران كشورها نيست
جعفري در پاسخ به پرسش ديگر خبرنگار خبرگزاري فرانسه مبني بر اينكه "آيا خشم مسلمانان نسبت به اهانت به پيامبر اسلام، مجوز كشته شدن سفيران كشورها را صادر ميكند؟" گفت: قطعا چنين مجوزي صادر نميشود و درست هم نيست اما به هر حال احساسات مسلمانان جريحهدار شده است و تنها كاري كه ميتوانستند انجام دهند اين بود كه اعتراضات خود را به سفارتخانهها ببرند. در اين اعتراضها خشونتهايي نيز اتفاق افتاده است اما مساله اينجاست كه در هيچكجا كسي سراغ ندارد كه يك مسلمان به دين مسيح يا حضرت مسيح يا دين يهود توهين كرده باشد. توهينهايي را كه عليه مسلمانان انجام ميشود، به عنوان آزادي بيان قلمداد ميكنند اما ما مطمئنيم كه اين كارها با برنامهريزي قبلي انجام ميشود اما مطمئن باشند كه نتايج عكس به دنبال خواهد داشت و هرچه بيشتر موجب اثبات حقانيت انقلاب اسلامي خواهد شد.
ايران حمله پيشدستانه نميكند
فرمانده كل سپاه در پاسخ به پرسش خبرنگار شبكه المنار درباره اينكه "با توجه به تهديدات اسرائيل عليه ايران، آيا امكان تهاجم نظامي پيشدستانه از سوي ايران وجود دارد يا نه؟" تاكيد كرد: پاسخ پرسش شما منفي است.
وي تصريح كرد: ايران با توجه به ظرفيتها و تواناييهايي كه نسبت به استمرار هر نوع جنگي دارد و عقبهاي كه در جهان و به ويژه از سوي مسلمانان برخوردار است، نيازي به اقدام پيشدستانه براي جلوگيري از حمله نظامي ندارد و اصلا آن را مجاز نميدانيم.
جعفري خاطرنشان كرد: توانايي ايران، هم از نظر سرعت و هم شدت عمل و آگاهي دشمنان از اين توانمندي، مهمترين عامل بازدارندگي آنان از هرگونه اقدام نظامي عليه ايران است.
تعدادي از نيروهاي قدس سپاه در سوريه حضور دارند
وي در پاسخ به پرسشي درباره ارزيابي خود از حضور نيروهاي سپاه در سوريه نيز گفت: همه ميدانند كه سپاه واحدي به نام نهضتهاي اسلامي داشته و دارد كه با هدف كمك به مستضعفين و صدور انقلاب اسلامي تشكيل شده است و در اين راستا حركت ميكند. از زماني كه نيروي قدس تشكيل شده است، اين نيرو با هدف حمايت از ملتهاي مظلوم و بويژه مسلمان بوده است. تعدادي از نيروهاي قدس نيز در سوريه حضور دارند اما اين به منزله حضور نظامي ما در اين كشور نيست.
به سوريه كمك فكري و اقتصادي ميكنيم، نه كمك نظامي
فرمانده كل سپاه افزود: اگر ميان حضور كشورهاي عربي و غيرعربي مقايسه كنيم، خواهيم ديد كه ايران چنين حضوري در سوريه ندارد. ما كمكهاي فكري و مشاورهاي به سوريه به عنوان حلقه مقاومت كه مقام معظم رهبري نيز به آن اشاره داشتند، داريم و ايران به اين مساله و كمك به آن افتخار ميكند. سپاه هرگونه مساعدت فكري و حتي حمايت اقتصادي انجام ميدهد اما حضور نظامي ندارد و اين در حالي است كه برخي از كشورها از حمايت ترور در اين كشور ابايي ندارند. البته ما اين مساله را به شدت محكوم ميكنيم و آن را قبول نداريم.
جعفري در برابر پرسش ديگري درباره اينكه "با توجه به وجود موافقتنامه امنيتي ميان ايران و سوريه، آيا در صورت حمله نظامي به سوريه، ايران از اين كشور حمايت نظامي خواهد كرد؟" پاسخ داد: اين مساله بستگي به شرايط دارد. اينكه الان به طور قطع بگويم كه چنانچه به سوريه حمله نظامي شود ايران نيز حمايت نظامي ميكند، مشخص نيست و كاملا به شرايط بستگي دارد.
وي در پاسخ به پرسش ديگري درباره توان دفاعي سپاه و نيروهاي مسلح ايران اظهار كرد: توان نظامي كه نيروهاي سه گانه سپاه دارند، در كنار نيروهاي برداران ارتش توان بسيار بالا و خوبي را فراهم كرده است. تواناييهاي ما در نيروهاي سه گانه در ارتش و سپاه مكمل يكديگر است و برخي از ماموريتها نيز در عرصههاي دريايي و هوايي ميان ما نيروهاي ارتش تقسيم شده است. البته در نيروي زميني با توجه به استعدادهايي كه به لحاظ كمي دارايم، نيروي زميني ارتش و سپاه موازي يكديگر هستند.
فرمانده كل سپاه خاطرنشان كرد: ما در عرصههاي موشكي نيز از توانمنديهاي بسيار بالايي برخورداريم و هر نوع توانمندي كه در بحث موشكي مدنظر داشتيم، در برد مجاز يعني زير دو هزار كيلومتر دست يافتهايم.
وي افزود: در بخش راكتها نيز پيشرفتهاي قابل توجهي داشتهايم و دقت آنها كمتر از ۵۰ متر است. در سيستم پدافندي و راداري نيز سازمان تحقيقات و جهاد خودكفايي سپاه پيشرفتهاي خوبي داشته است و اخيرا سامانه پدافندي رعد كه از سامانههاي مشابه خود بالاتر است، در دستور كار قرار گرفته است.
جعفري در پاسخ به پرسش ديگري درباره هواپيماهاي بدون سرنشين اظهار كرد: در زمينه پهپادها نيز پيشرفتهاي خوبي حاصل شده است. پروژه هواپيماي بدون سرنشين شاهد ۱۲۲ با قابليت مداومپروازي ۲۴ ساعته و قابليت شناسايي و ماموريت رزمي به نتيجه رسيده است و در خط توليد است و همچنين ميتواند در صورت نياز، عمليات انجام دهد و موشك خاصي را كه بر روي آن نصب ميشود شليك كند.
فرمانده كل سپاه تاكيد كرد: تمامي فناوريها و تجهيزات در كنار نيروهاي انساني معتقد و مومن در سپاه با روحيه بسيجي توانمندي منحصر به فردي در سپاه ايجاد كرده است كه اميدواريم اين توانمنديها روز به روز بيشتر شود. البته آنچه در كنار توانايي مادي مهم است وجود معنويت و انگيزه است كه در دفاع مقدس اصليترين عامل موفقيت ما همين ايمان و انگيزه بود.
نيازي نيست براي انتخابات ۹۲ كار امنيتي خاصي انجام دهيم
به گزارش ايسنا، فرمانده كل سپاه در ادامه با اشاره به انتخابات رياست جمهوري در سال آينده تاكيد كرد كه سپاه براي اين انتخابات تهديدي احساس نميكند و بر همين اساس نيازي نميبيند كه كار امنيتي خاصي انجام دهد.
جعفري در پاسخ به پرسش خبرنگار ايسنا درباره در پيش بودن انتخابات رياست جمهوري يازدهم و اينكه آيا سپاه برنامهاي امنيتي براي اين انتخابات در نظر گرفته است يا خير؟ گفت: يكي از اتفاقاتي كه اخيرا افتاد، حادثه بسيار مهم ۸۸ بود كه به نظر من با وجود همه خسارت و سختيهايي كه داشت، براي ما يك نعمت بود و تبعات مثبتي داشت كه بزرگترين اثر آن، پيام ۹ دي بود.
وي ادامه داد: جامعه انقلابي ما در ۹ دي به جهان اعلام كرد كه پيرو مقام معظم رهبري و قدردان ارزشهاي ولايت فقيه در هدايت ايران اسلامي و كشور است. مردم ما فرمايش حضرت امام(ره) را كه پشتيبان ولايت فقيه باشيد تا به اين كشور آسيبي وارد نشود، در فتنه ۸۸ به خوبي لمس كردند و در نهم دي حمايت همهجانبه و گستردهاي از رهبري انجام دادند.
جعفري با بيان اينكه "امروز پيروي از ولايت فقيه در جامعه به خوبي جا افتاده است"، افزود: اين مساله رشد بسيار جهشي و چشمگيري داشته است و دوست و دشمن نيز اين مساله را به خوبي فهميدهاند و مردم هم بعد از ۸۸ فهميدند كه چه جريانهايي طرفدار واقعي مردم هستند.
فرمانده كل سپاه با بيان اينكه "مردم ما امروز از نظر سياسي راه خود را يافتهاند"، تصريح كرد: بعد از حوادث ۸۸ ما ديگر شاهد دوران قبل از اين حادثه نخواهيم بود و نخواهيم ديد كه جريانهايي با شعارهاي غيرواقعي روي كار بيايند و مردم بعدا متوجه شوند اين شعارها تنها حرف بوده است. گرايش عمومي مردم به اصول و ارزشهاي انقلاب اسلامي است و اين گرايش بسيار شديد و گسترده است و ما آن را در انتخابات مجلس كه در سال گذشته برگزار شد نيز ديديم.
براي انتخابات احساس تهديد در بعد سياسي و داخلي نداريم
وي تاكيد كرد: بر همين اساس، ما احساس تهديد در بعد سياسي و داخلي نداريم كه بخواهيم براي انتخابات آتي كاري بكنيم. مردم ما كاملا هوشيار هستند و خدمتگزاران واقعي را به خوبي تشخيص ميدهند. البته ممكن است سپاه روشنگري كند اما به نظر ميرسد كه با توجه به هوشياري مردم حتي نيازي به چنين كاري نباشد.
اگر اصلاحطلبان تندروي نكنند، در انتخابات حاضر شوند
فرمانده كل سپاه درباره حضور اصلاحطلبان در انتخابات نيز گفت: اصلاحطلبان سطوح مختلفي دارند؛ برخي از آنها تندرو هستند كه البته ميبينيم اصلاحطلبان اخيرا نسبت به تندرويهاي اين گروه ابراز ناراحتي و پشيماني كردهاند كه اصلاحطلبان در اين صورت و البته اگر دست از تندروي بكشند، ميتوانند مثل سايرين در انتخابات حاضر شوند.