۰
سه شنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۰۷

امسال با خود خطر مواجه شدیم!

یک منتقد سینما می گوید: «محافظه کاری در سینمای کشور به بدترین نوع خودش رسیده است. وزارت ارشاد یا نمی تواند و یا نمی خواهد که فشارهایی را که از بیرون وارد می شود را کنترل کند. اینها مصلحت اندیشی هایی هستند که همواره به سینما آسیب زده است.»
امسال با خود خطر مواجه شدیم!
فردا شب اختتامیه جشنواره فیلم فجر است، مسئولان می گویند که استقبال مردم از این دوره جشنواره فجر کم نبوده و صف های طولانی ای برای خرید بلیط بسته شده است.

با این حال گفته می شود که فیلم های این دوره جشنواره کیفیت پایین تری نسبت به دوره های پیشین دارد.

از میان حواشی جشنواره هم اعتراض کمال تبریزی نسبت به ممیزی هایی اعمال شده بر روی فیلمش از باقی موارد پر رنگ تر است.

کمال تبریزی که امسال با فیلمی در مورد حفظ محیط زیست در جشنواره حضور دارد گفته: «پیش از این و حتی در جشنواره های فیلم قبل از انقلاب هم چنین مرسوم بود که فیلم ها بدون ممیزی چندانی به جشنواره می آمدند، اما گویا امسال وضعیت تغییر کرده است.»

او در زمان نمایش فیلمش موارد و جملات حذف شده از فیلمش را فریاد زده که با تشویق حاضران در سالن مواجه شده است.

مازیار فکری ارشاد منتقد سینما در گفتگو با فرارو گفت: «سال های گذشته ما هشدار داده بودیم که زنگ خطری برای سینمای ایران به صدا درآمده است. امسال عملا با خود خطر مواجه شدیم.»

وی افزود: «امسال تمام پیش بینی هایی که برخی از همکاران ما پیش از این به آن اشاره کرده بودند محقق شد. فیلم ها به شدت به لحاظ کیفی نازل شده اند. تقریبا می توان گفت که بحث کردن راجع به کیفیت هنری فیلم ها شوخی است.»

وی با بیان این نکته که با وضعیت کنونی، سینمای ایران به شکل جدی تعطیل می شود گفت: «زیرا قرار است که این فیلم ها در ماه های آینده به اکران عمومی در بیایند و جز معدود مواردی، اغلب آن ها جاذبه ای برای مخاطب ندارند و فروش آنچنانی هم نخواهند داشت.»

وی در پاسخ به این سوال که میانگین رتبه فیلم های این دوره جشنواره چند است گفت: «من معتقدم که اغلب قریب به اتفاق این فیلم ها حتی امتیاز بالاتر از ۲ هم از ۱۰ نمی گیرند. شاید از میان فیلم هایی که تا به این لحظه دیده ایم تنها سه فیلم هستند که اندکی قواره بهتری نسبت به فیلم های ضعیف موجود داشته باشند.»

این منتقد سینما افزود: «فیلم «من دیه گو مارادونا هستم»، «در دنیای تو ساعت چنده؟» و فیلم «اعترافات ذهن خطرناک من» در رده های بالاتری قرار گرفته و حتی می توانند عدد ۷ را هم به دست آورند.»

وی تاکید کرد: «مجموعه عوامل مورد توجه در این فیلم ها باعث شده که در رده های بالاتری قرار بگیرند. داشتن داستان مناسب، کارگردانی خوب، بازیگری قوی و تکنیک روایت باعث می شود که فیلمی خوب باشد یا نباشد.»

فکری ارشاد افزود: «با این حال هیچ کدام فیلم های کاملی نیستند و مشکل ریتم همچنان در فیلم های ما آزار دهنده است.»

وی با تاکید بر این که اصلی ترین معضل سینمای ما ضعف در فیلمنامه است افزود: «قصه های ما همواره گاف هایی دارند که می توانند مشکلاتی را برای ساخت فیلم ایجاد کنند.»

این منتقد سینما با اشاره به واکنش فعالان سینمایی به بحث ممیزی گفت: «محافظه کاری در سینمای کشور به بدترین نوع خودش رسیده است. وزارت ارشاد یا نمی تواند و یا نمی خواهد که فشارهایی را که از بیرون وارد می شود را کنترل کند. اینها مصلحت اندیشی هایی هستند که همواره به سینما آسیب زده است.»

وی افزود: «سال گذشته هم چندین فیلم به خاطر فشارهای بیرونی نادیده گرفته شدند و امسال هم موضوع ممیزی بدتر از هر سال شده است.»

وی تصریح کرد: «این محافظه کاری صدای تمام اهالی سینمایی را درآورده و همه به نوعی ناراضی و گله مند هستند. ما از دولتی که با شعار تدبیر و امید به میدان آمد توقع داشتیم که با رویکرد امیدبخشی به اهالی فرهنگ و هنر فعالیت کند.»

این منتقد سینما افزود: «اما ادامه این روندها چه در زمینه جشنواره فیلم، چه جشنواره تئاتر و موسیقی فریاد هنرمندان را بلند کرده و حتی می توان گفت که این ممیزی های کنونی حتی از دوران گذشته هم بدتر شده است.»
منبع:فرارو
کد مطلب: 44678
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *