نظامیان آمریکایی در افغانستان از واگذاری ۲۰۰ قرارگاه و مرکز نظامی خود به نیروهای افغان خبر دادهاند.
به گزارش ایلنا به نقل از بیبیسی، ژنرال «استفن شاپیرو» رئیس کل تشکیلات نیروهای آمریکایی در افغانستان به خبرنگاران در کابل گفت که واگذاری تجهیزات این مراکز در صورتی به نیروهای افغان داده خواهد شد که نیروهای آمریکایی نیازی به آن نداشته باشند.
وی افزود که تا كنون ۴۰۰ مرکز نظامی آمریکا در افغانستان بسته شده یا به نیروهای افغان واگذار شده است.
شاپیرو همچنین گفت که قرار است ۲۰۰ قرارگاه نظامی دیگر نیز بسته شده یا به افغانها واگذار شود.
این ژنرال آمریکایی اما تاکید کرد که سرنوشت تجهیزات این پایگاهها بستگی به هزینه انتقال آن به آمریکا و نیازمندی آمریکاییها به آن در داخل این كشور دارد.
وی افزود: «وقتی که ما پایگاه نظامی خود را ترک میکنیم و فرمانده این پایگاه بگوید که به تجهیزات موجود در آن نیازی ندارد، فهرست آن به ارتش آمریکا فرستاده میشود و وقتی که ارتش آمریکا از عدم نیاز به آن اطمینان دهد، این فهرست به دیگر ایالتهای آمریکا فرستاده میشود و اگر آنها نیز از عدم ضرورت به آن اطمینان دهند، این تجهیزات به دولت افغانستان واگذار خواهد شد.»
به گفته این ژنرال آمریکایی، بسته شدن یا واگذاری پایگاههای نظامی به نیروهای افغان به روند انتقال مسئولیتها نیز بستگی دارد.
وی میگوید که به هر میزانی که نیروهای افغان مسئولیتهای امنیتی بیشتری را به دوش گیرند، به همان اندازه قرارگاههای بیشتر آمریکایی مسدود یا به آنها واگذار خواهد شد.
ژنرال شاپیرو گفت كه تا كنون سه هزار واسطه غیرنظامی در اختیار نیروهای افغان قرار داده شده که ارزش آن به سه میلیون دلار میرسد.
ارتش افغانستان تاکید كرده است که نیروهای آمریکایی باید بعد از خروج، تجهیزات خود را در اختیار آنها قرار دهند.
با نزدیک شدن سال۲۰۱۴ میلادی، زمان خروج نیروهای بینالمللی از افغانستان، مساله صدها قرارگاه کوچک و بزرگ این نیروها در افغانستان به موضوع داغ رسانهای تبدیل شده است.
نیروهای آمریکایی مستقر در مناطق مختلف افغانستان هزاران مرکز بزرگ و کوچک نظامی در اختیار دارند که مقدار قابل توجهی وسائل و تجهیزات نظامی در آنها جابهجا شده است.
پیش از این مجلس افغانستان نیز از نیروهای آمریکا و ناتو مستقر در افغانستان خواسته بود كه بعد از ترک این کشور، مراکز نظامی و تجهیزات خود را در اختیار نیروهای افغان قرار دهند.
باز گرداندن تجهیزات نظامی که در جریان ۱۰ سال گذشته از آمریکا و دیگر کشورهای عضو ناتو به افغانستان منتقل شدهاند، برای خود این نیروها نیز درد سر بزرگی است.
این تجهیزات هزینه زیادی لازم دارد و همچنین ممکن است در هنگام انتقال آنها نیروهای شبهنظامی به کاروانهای نیروهای خارجی حمله کنند.