روزنامه الحیات نوشت: محمد جواد ظریف و ابراهیم الجعفری و ولید المعلم وزیران امور خارجه ایران و عراق و سوریه نشستی در تهران با حضور مسئولان شورای امنیت ملی برگزار کردند. در همین حال، چاک هیگل وزیر دفاع مستعفی آمریکا روز گذشته وارد بغداد شد و با حیدر العبادی، نخست وزیر و همتای عراقی خود خالد العبیدی درباره مقدمات استقرار ۱۶۰۰ نظامی آمریکایی که قرار است به زودی وارد عراق شوند گفتگو کرد. العبادی از هیگل خواست برای مقابله با داعش بیشتر کمک کند.
منابع ایرانی اعلام کردند در دیدار سه جانبه در تهران «تشکیل ائتلاف منطقهای برای مقابله با گروههای تکفیری و تندرو» بررسی شد. به گفته این منابع، نمایندگان گروههای عراقی و فلسطینی و لبنانی نزدیک به تهران به منظور هماهنگ کردن مواضع در چارچوب این ائتلاف که تهران آن را سرپرستی میکند وارد ایران شدند.
امیر موسوی، مدیر مرکز پژوهشهای راهبردی و روابط بین المللی پیش بیني کرد «بعد از پایان مراسم اربعین امام حسین(ع) در روز شنبه، تحولات مهمی در زمینه مقابله با داعش روی دهد». او گفت: «هیئتی از عشایر سنی عراق پریروز وارد تهران شد و قرار است اعضای آن با شماری از مسئولان بلندپایه وزارت امور خارجه و شورای امنیت ملی و نیروی قدس دیدار کنند». وی افزود اعضای این هیئت پیش از عزیمت به تهران در امان با مقامات اردنی دیدار کردند.
موسوی درباره روابط این هیئت با هیئت عشایر عراقی که هفته گذشته به واشنگتن سفر کرد گفت: «رویکردهای این دو هیئت تا حد زیادی با یکدیگر همخوانی دارد. آنها خواستار شکل گیری تلاش یکپارچه منطقهای با همکاری دولت عراق برای مقابله با داعش بر مبنای پایه ریزی همکاری جدید بین تشکلهای عراقی و دولت بغداد، و بازگشت ثبات به مناطقی هستند که در کنترل این گروه است».
منابع آگاه از فعالیتهای این هیئت اعلام کردند «آمریکا با رویکرد ایران مخالف نیست به ویژه پس از عملیات نبض سنجی که تهران با حمله هوایی به مواضع داعش و انتشار تصاویر قاسم سلیمانی در کنار جنگجویان در داخل عراق انجام داد». این منابع از تلاشهای حمید الهایس رئیس شورای «نجات الانبار» و صالح المطلک معاون نخست وزیر و سلیم الجبوری رئیس پارلمان عراق ستایش کردند که بر سفر هیئت عشایر سنی عراقی به تهران نظارت دارند.
الهایس اعلام کرد «ایران مانند عربستان و اردن و کویت، کشور همسایه عراق است». وی از شنیده شدن اظهارات کودکانه در زمان سفر هیئت عشایر عراقی به این کشورها ابراز تعجب کرد و گفت چه تفاوتی بین ایران و ترکیه وجود دارد؟ او گفت: «هیچ یک از کسانی را که به آنکارا میروند متهم نمیکنیم، هرچند ترکیه در فعالیت تروریسم نقش دارد».
در همین حال، حسن روحانی رئیس جمهور ایران در دیدار با ولید المعلم در حاشیه کنفرانس «جهان عاری از خشونت و تروریسم» تاکید کرد تهران در مبارزه با تروریسم در کنار دولت و ملت سوریه بوده است و همچنان خواهد بود.
وی ابراز امیدواری کرد پیروزیهای ملت سوریه ادامه یابد و صلح و امنیت و ثبات در همه جای این کشور برقرار شود. روحانی افزود: «برای همه روشن شده است راهی که برخی کشورها در حمایت از تروریسم در پیش گرفتهاند راهی اشتباه و بینتیجه بود که موجب تشدید خشونت و ناامنی در منطقه شد». وی خاطرنشان کرد کسانی که در سوریه سلاح به دست گرفتند از مخالفان دولت نبودند، بلکه تروریست بودند.