به نقل از شینهوا، "بان کی مون" روز گذشته از تصمیم دولت میانمار برای تشکیل کمیسیونی ۲۷ نفره برای تحقیق و بررسی درباره خشونت های اخیر در ایالت راخین در غرب این کشور استقبال کرد.
در جریان درگیریهای اخیر در میانمار و خشونت های قومی از سوی بودائیان علیه ملسمانان که از اوایل ژوئن آغاز شد، صدها نفر کشته و آواره شدند.
وظیفه این کمیسیون ارائه پیشنهاداتی برای پایان دادن به درگیریهای قومی، یافتن راه حلی برای همزیستی مسالمت آمیز و پیشرفت های اجتماعی و اقتصادی است.
گفته می شود که گزارش اعضای این کمیسیون درباره دلایل بروز خشونت، میزان تلفات و روشهای کاهش تنش در روز ۱۷ سپتامبر ارائه می شود.
این گزارش درحالی منتشر می شود که بیشتر مسلمانان میانمار هم اکنون در اردوگاههای مرزی به سر برده و به کشورهای دیگر فرار کرده اند.
مسلمانان روهینگیا برای زنده ماندن در حالی که فرزندان خود را در بغل دارند در زیر باران شدید و برخی با پای برهنه از جنگل عبور می کنند تا به ساحل رسیده و از آنجا به بنگلادش بروند.
در کمپهای مهاجرانی که مسلمانان روهینگیا از سال ۱۹۹۳ به آنها پناه می برند، مردم وابسته به کمکهای غذایی سازمان های خیریه و بین المللی هستند.
بر اساس یک آمار دولتی، فقط در یکی از کمپ های کاکس بازار شش هزار خانواده که بالغ بر ۷۰ هزار نفر می شوند زندگی می کنند و اغلب در سرپناه هایی که فقط ۱۵ متر مربع وسعت دارد سه خانواده باهم زندگی می کنند.