۰
چهارشنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۱ ساعت ۱۰:۳۰
وزير بهداشت:

۷۰ درصدهزينه‌هاي درمان را مردم می پردازند

در برنامه پزشك خانواده دولت سهم خود را در پرداخت هزينه‌هاي سلامت افزايش مي‌دهد و اين موضوع به نفع مردم است به اين ترتيب جايگزيني سهم دولت با سهم مردم را در پرداخت هزينه‌هاي سلامت شاهد خواهيم بود. بايد از برنامه پزشك خانواده استقبال كنيم نبايد راضي باشيم كه به مردم ظلم شود.
۷۰ درصدهزينه‌هاي درمان را مردم می پردازند
 وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با اشاره به سهم ۷۰ درصدي مردم در پرداخت هزينه‌هاي سلامت، گفت: با اجراي برنامه پزشك خانواده سهم دولت در پرداخت هزينه‌هاي سلامت افزايش مي‌يابد.

به گزارش ايسنا، دكتر مرضيه وحيد دستجردي شب گذشته در همايش روسا و دبيران انجمن‌هاي علمي گروه پزشكي پس از شنيدن اظهارات برخي از نمايندگان انجمن‌هاي پزشكي گفت: گوش شنوا در وزارت بهداشت وجود دارد و سعي مي‌كنيم در حد مقدوراتمان آنچه را كه مدنظر انجمن‌هاي علمي گروه پزشكي است را انجام دهيم. انتظارات وزارت بهداشت از انجمن‌هاي علمي بيش از اينهاست. در مجموع تمام سعي و تلاش در حوزه وزارت بهداشت بر آن است كه از خدمات انجمن‌هاي علمي استفاده كنيم.

وي در پاسخ به نماينده انجمن پريودنتولوژي مبني بر لزوم لحاظ جايگاهي براي سلامت دهان و دندان در برنامه پزشك خانواده گفت: سلامت دهان و دندان بايد حتما در برنامه پزشك خانواده وارد شود. در حال حاضر كشور از يك سيستم خوب پزشكي برخوردار است اما نظامي كه بايد اين سيستم را در كنار يكديگر قرار دهد چندان سامان ندارد. يكي از نشانه‌هاي اين موضوع آن است كه ۵۴،۶ درصد هزينه‌هاي سلامت را مردم پرداخت مي‌كنند اين در حالي است كه در اغلب كشورهاي دنيا سهم مردم در پرداخت هزينه‌هاي سلامت بسيار كمتر از اين رقم است.

۷۰ درصد هزينه‌هاي سلامت را مردم پرداخت مي‌كنند

وزير بهداشت افزود: اگر بخشي از هزينه‌هاي سلامت كه مردم به عنوان حق بيمه پرداخت مي‌كنند را به اين ۵۴،۶ درصد اضافه كنيم مشاهده مي‌كنيم كه حدود ۷۰ درصد هزينه‌هاي سلامت را مردم مي‌پردازند. اين موضوع ظلمي است به مردم كه نبايد به آن راضي شويم.

دستجردي افزود: در برنامه پزشك خانواده دولت سهم خود را در پرداخت هزينه‌هاي سلامت افزايش مي‌دهد و اين موضوع به نفع مردم است به اين ترتيب جايگزيني سهم دولت با سهم مردم را در پرداخت هزينه‌هاي سلامت شاهد خواهيم بود. بايد از برنامه پزشك خانواده استقبال كنيم نبايد راضي باشيم كه به مردم ظلم شود.

وزير بهداشت ادامه داد: زماني كه با اجراي برنامه پزشك خانواده پرداخت هزينه‌ها از جيب مردم كاهش يابد بسياري از بداخلاقي‌هايي كه به حق يا ناحق ما را به آن متهم مي‌كنند و همچنين رابطه مالي ميان پزشك و بيمار بسيار كم خواهد شد. براي سال جاري و به دنبال اجراي فاز دوم هدفمندي يارانه‌ها مجلس مصوب كرده است كه ۶ هزار ميليارد تومان به وزارت بهداشت اختصاص يابد. تخصيص اين مبلغ مي‌تواند مشكلات بخش دولتي را تقريبا برطرف كند. براي اجراي برنامه‌هاي ملي مانند برنامه پزشك خانواده بايد دست در دست هم دهيم تا اين برنامه‌ها با موفقيت اجرا شود.

نبايد اجازه داد گروهي اصل و ريشه برنامه پزشك خانواده كه به نفع مردم و جامعه پزشكي است را زير سوال ببرند

وي با اشاره به انتقادات گروه‌هاي مامايي و پرستاري نسبت به برنامه پزشك خانواده نيز گفت: نبايد اجازه داد كه گروهي به عنوان پرستار يا ماما انتقاداتي به برنامه داشته باشند و اصل و ريشه يك برنامه كه نفع قطعي مردم و جامعه پزشكي در آن است را زير سوال ببرند. در حال حاضر ۳۰ هزار ماماي بيكار در كشور وجود دارند كه اين موضوع درد آور است. بسياري از ماماها و پرستاراني كه امروز به اين برنامه ايراد مي‌گيرند چند شغله هستند.

وزير بهداشت افزود: با اجراي برنامه پزشك خانواده ۳۰ هزار ماما به كار گرفته مي‌شوند چرا نبايد از آن استقبال كرد؟ از طرف ديگر مابقي ماماها نيز سرجاي خود باقي خواهند ماند. همچنين به دنبال آن هستيم كه اجازه كار ماماها با بيمه‌ها را نيز داشته باشيم. وزارت بهداشت براي به كار گرفتن ماماها در برنامه پزشك خانواده به شدت فشار آورد اما اكنون اين موضوع پر طاووسي شد و عيب و ايراد ما. كاري كه ما اينقدر براي آن زحمت كشيديم اكنون بابت آن به ما انتقاد مي‌كنند.

امسال سال سختي از نظر بودجه براي وزارت بهداشت است، كمربندها را محكم مي‌كنيم

وزير بهداشت سال جاري را سال سختي از نظر بودجه براي وزارت بهداشت خواند و گفت: كمربندها را محكم مي‌كنيم و از همه جا بودجه‌ها را به سمت پزشك خانواده سوق مي‌دهيم تا اين برنامه در سال اول اجرا به خوبي پياده شود. اگر اعتبارات و بودجه‌ها بيشتر شد از ديگر گروه‌هاي پزشكي نيز در اين برنامه استفاده خواهد شد. اكنون نسخه ۰۲ برنامه پزشك خانواده در حال اجراست كه قطعا به سمت اصلاحات بعدي نيز پيش مي‌رويم.

۴۰ درصد زايمان‌هاي ايران به روش سزارين انجام مي‌شود

وي درباره آمار سزارين در ايران و مقايسه آن با برخي از كشورهاي ديگر گفت: ۴۰ درصد زايمان‌هاي كشور به روش سزارين انجام مي‌شود كه بايد كاهش يابد. در اين زمينه برنامه ريزي‌هاي لازم نيز انجام شده است. همه بايد به اين منظور كمك كنند اين در حالي است كه آمار سزارين در كشور تركيه ۶۰ درصد و در چين ۶۵ درصد است. از طرف ديگر اين ديدگاه در وزارت بهداشت وجود ندارد كه پزشكان بر ديگر گروه‌ها حاكميت داشته باشند. ما در انتصاب مديران از تمام اقشار و گروه‌هاي پزشكي استفاده مي‌كنيم. البته پزشكان نيز جاي خود را دارند. در مجموع سعي مي‌كنيم از مديران خوب براي سلامت مردم بهره ببريم.

وي در ادامه به بندهاي مختلف برنامه پنجم توسعه در حوزه سلامت اشاره كرد و گفت: برنامه‌هاي سلامت، حاكميتي است بر اساس برنامه پنجم توسعه وزارت بهداشت به عنوان سياست گذار و ناظر عالي سلامت كشور معرفي شده است.

وي همچنين گفت: برنامه نظام درماني كشور در پايان سال گذشته تدوين و به دولت ارائه شد. آمايش سرزميني آموزش علوم پزشكي نيز در هفته آينده تصويب مي‌شود.

دستجردي همچنين به اقدامات انجام شده براي ارتقاي اورژانس‌هاي بيمارستاني اشاره كرد و گفت: اقدامات زيادي در جهت ارتقاي شاخص‌هاي اورژانس‌هاي بيمارستاني صورت گرفت و بازديدهاي بسياري از اين اورژانس‌ها انجام شد. در حال حاضر تمام بيمارستان‌هاي بالاي ۳۰ هزار مراجعه در تهران به متخصص مقيم طب اورژانس مجهز شده‌اند. بيمارستان‌هاي تك تخصصي نيز به متخصص مقيم تجهيز شده‌اند.

وزير بهداشت در ادامه با اشاره به ديگر اقدامات انجام شده در حوزه سلامت گفت: كتاب‌هاي ارزشهاي نسبي خدمات سلامت تدوين شده است و تلاش مي‌شود كه اين كتاب توسط سازمانهاي بيمه گر اعمال شود. پرونده الكترونيك سلامت نيز در مرحله اجرا قرار دارد. از مهرماه امسال نيز آمادگي داريم تا پنج هزار پزشك خانواده براي تخصص پزشك خانواده و بدون آزمون مشغول به تحصيل شوند.

دستجردي با اشاره به اقدامات انجام شده براي توسعه طب سنتي بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه گفت: اسفندماه سال گذشته نيز تعدادي از دانشجويان phd گرفتند و شهريور ماه امسال نيز تعداد ديگري فارغ التحصيل خواهند شد. داروسازي سنتي نيز با آرامش و اما عمق فراوان در حال انجام است. به انجمن‌هاي علمي گروه پزشكي توصيه مي‌كنم نقشه تحول نظام سلامت را مطالعه كنند.

وي عدالت در سلامت را يكي از شاخص‌هاي بسيار مهم در حوزه سلامت عنوان كرد و گفت: بر اساس اعلام سازمان جهاني بهداشت در حال حاضر مرگ و مير مادران كشور به ۲۱ در صد هزار كاهش يافته است. اما ممكن است ميزان آمار مرگ و مير مادران در برخي از استانها بالاتر باشد. بايد در اين زمينه عدالت در سلامت داشته باشيم. به همين جهت شاخص‌هاي ۵۲ گانه عدالت در سلامت را در شوراي عالي سلامت و امنيت غذايي تصويب كرديم و تحقق اين شاخص‌ها را پيگيريم. بايد در نحوه تحقق اين شاخص‌ها انجمن‌هاي علمي با ما مشاركت داشته باشند.

دستجردي ادامه داد: شاخص‌هاي چندگانه سلامت و جمعيت در ايران در سال ۹۰ تدوين شد و اكنون اطلاعات خوبي در اين زمينه موجود است كه به زودي در اختيار عموم و انجمن‌هاي علمي قرار مي‌گيرد. از طرف ديگر جمعيت كشور به سمت سالمندي پيش مي‌رود. ارجاعات سالمندان به مراكز درماني هفت تا هشت برابر بيشتر از سايرين است. همچنين بار بيماريها در كشور به سمت بيماريهاي غيرواگير در حركت است. در اين زمينه نيز به روز رساني اطلاعات بار بيماريها در جريان است. در حال حاضر۴۵ درصد علت مرگ و مير در كشور ناشي از بيماريهاي قلبي، ۱۲ درصد مرگ و ميرها به علت سرطان‌ها، حدود ۵ درصد مرگ و مير به دليل ديابت و بيماريهاي ريوي، ۱۸،۷ درصد مرگ‌ها ناشي از حوادث و ۱۹،۵ درصد از مرگ و ميرها را نيز ساير علل تشكيل مي‌دهند.

به گفته وزير بهداشت در حال حاضر سن اميد به زندگي در زنان ۷۴،۸ سال و در مردان ۷۲،۴ سال است. در مجموع متوسط سن اميد به زندگي در كشور ۷۳ است.

جشن تكميل شبكه بهداشتي درماني روستايي؛ همزمان با هفته دولت

وزير بهداشت از برگزاري جشن تكميل شبكه بهداشتي درماني روستايي همزمان با هفته دولت خبر داد و گفت: طي حدود سه سال گذشته ۲ هزار خانه بهداشت در كشور ساخته شد و ۹۰۰ خانه بهداشت ديگر نيز در حال ساخت است. در مجموع طي دولت دهم حدود سه هزار خانه بهداشت به بهره برداري مي‌رسد.

تعداد بيمارستان‌هاي فرسوده پايتخت زياد است

دستجردي با اشاره به بيمارستان‌هاي فرسوده كشور افزود: بيمارستان‌هاي فرسوده زيادي داريم. تعداد بيمارستان‌هاي فرسوده به ويژه در تهران بيشتر است. در اين زمينه تا پايان سال جاري حدود ۱۴ هزار و ۴۰۰ تخت بيمارستاني به بهره برداري مي‌رسد. بيش از ۳۵ هزار تخت بيمارستاني ديگر نيز در حال ساخت هستند. بسياري از اين تخت‌هاي بيمارستاني جايگزين تخت‌هاي فرسوده مي‌شوند. فرسوده بودن بيمارستان‌ها سبب مي‌شود كه هنگام زلزله خود بيمارستان‌ها بر سر بيماران آوار شوند.

آمادگي براي رونمايي از ۸ دارو با فناوري بالا و چند كيت تشخيصي آزمايشگاهي

وزير بهداشت در ادامه در زمينه توليد داروهاي جديد گفت: آمادگي رونمايي از ۸ دارو با فناوري بالا و چند كيت تشخيصي آزمايشگاهي را داريم. در حال حاضر تعداد داروهاي بيوتكنولوژيك كشور به ۲۴ قلم رسيده است. اين در حالي است كه در زمان ورود ما به وزارت بهداشت تعداد داروهاي بيوتكنولوژيك ۹ قلم بود. در زمينه توليد دارو بسيار پيش رفته‌ايم. توليد داخلي داروهاي با فناوري‌هاي بالا صرفه جويي‌هاي ارزي فراواني به دنبال خواهد داشت. هرچند گفته مي‌شود دارو شامل تحريم نمي‌شود اما عملا اين تحريم‌ها وجود دارند. بايد تلاش شود كه اين سه درصد داروهاي وارداتي را نيز خود در كشور توليد كنيم تا به مردم صدمه‌اي وارد نشود. درباره ۲۰ طرح تجهيزات پزشكي نيز فراخوان داده‌ايم.

وزير بهداشت افزود: بر اساس اعلام كارشناسان بين المللي سازمان جهاني بهداشت ايران در تمام شاخص‌هاي سلامتي به عنوان ليدر منطقه مطرح است. تنها شاخصي كه ايران در آن افت دارد مربوط به عدالت در سلامت و سهم مردم در پرداخت هزينه‌هاي سلامت است كه تلاش مي‌شود با اجراي برنامه پزشك خانواده اين شاخص نيز اصلاح شود. حدود ۴-۵ سال گذشته سهم بيمه‌ها در پرداخت هزينه‌هاي سلامت ۲۵ درصد بود كه اكنون به ۱۸ درصد كاهش يافته است يعني نقش بيمه‌ها در پرداخت هزينه‌هاي سلامت كمرنگ تر شده است كه با اجراي برنامه پزشك خانواده اين نقش پررنگ مي‌شود.

وزير بهداشت همچنين به زلزله اخير اهر، ورزقان و هريس اشاره كرد و گفت: به دنبال اين زلزله ۳۰۶ نفر از هموطنانمان جان خود را از دست دادند. تلاش گروه پزشكي در اين بحران قابل تقدير است. دستگاهي كه به طور كامل و صد درصد وظايف خود را در اين بحران انجام داد گروه پزشكي، EOC و اورژانس‌هاي ۱۱۵ بودند كه از هيچ خدمتي فروگذار نكردند و مردم رضايت صد درصدي از خدمات داشتند.

وزير بهداشت ادامه داد: از زمان وقوع اولين زمين لرزه در ساعت ۴:۵۳ طي يك ربع تا ۲۰ دقيقه آمبولانس‌ها به سرعت از تبريز و اردبيل به سمت مناطق زلزله زده اعزام شدند. ۱۴۷ امبولانس، ۴ دستگاه اتوبوس آمبولانس و حدود ۳۴۰ تكنسين اورژانس ۱۱۵ به اين مناطق اعزام شدند. بيمارستان‌ هاي وزارت بهداشت به حدود ۴ هزار و ۵۰۰ مجروح خدمت رساني كرده و بيش از ۷۰۰ مصدوم را بستري كرده‌اند همچنين حدود ۷۰۰ عمل جراحي با بيهوشي و ۱۰۳۸ مورد عمل جراحي سرپايي در بخش اورژانس انجام شد. تمام اين اقدامات در كمتر از ۲۰ ساعت انجام شده است كه قابل تقدير است. اين موضوع ثابت كرد وقتي گروه پزشكي با انگيزه وارد كار شود امكان ندارد آن كار ناموفق شود.
کد مطلب: 3019
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *