یکی از رهبران حزب آزادی و عدالت مصر با اشاره به اینکه محمد مرسی پایهگذار اصول و مبادی جدید در سیاست خارجی مصر است، تاکید کرد که مناسبات تهران - قاهره برپایه منافع مشترک باید از سر گرفته شود.
«بدر الفلاح»، یکی از رهبران حزب آزادی و عدالت و نماینده سابق مجلس نمایندگان مصر در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در قاهره تاکید کرد که ادامه انتقادات گروههای معارض مصری که مهمترین آن در «جبهه نجات ملی» نمود پیدا میکند، بیانگر هدف اصلی معارضان در ادامه انتقادها و اعتراضهای آنها به دستگاه ریاست جمهوری از زمام به قدرت رسیدن مرسی در آن است.
الفلاح در ادامه افزود: تعدیلاتی که در این اواخر در کابینه مصر صورت گرفت، بسیار خوب بود، چون وزرای جدیدی پای به کابینه گذاشتند که دارای تخصص در امور اقتصادی هستند و این در شرایطی که مصر با بحران اقتصادی دست به گریبان است، اقدامی بسیار مهم شمرده میشود.
وی گفت: به نظر من گروه جدیدی که کابینه مصر را تشکیل دادهاند، دارای تخصص و مهارت کافی در اداره امور و توانایی و اقتدار در اتخاذ تصمیمات هستند و این موجب میشود تا عملکرد خوبی از خود ارائه دهند.
الفلاح ادامه داد: پیوستن قاضی «حاتم بجاتو» به گروه وزارتی اخیر دلیل قاطع و مستحکمی بر عدم صحت و درستی ادعای اخوانی کردن دولت هشام قندیل است، چون بجاتو از قضات دادگاه عالی قانون اساسی و همچنین عضو کمیته عالی نظارت بر انتخابات مصر بود و مردی شایسته و لایق است که نمیتوان وی را اخوانی یا سلفی یا هر عنوان دیگر توصیف کرد.
اما در خصصو سیاست خارجی مصر الفلاح گفت که محمد مرسی در سیاست خارجی خود پایهگذار اصول و مبادی جدیدی چه در عرصه منطقهای و چه در عرصه بینالمللی بود.
الفلاح درباره سیاست خارجی محمد مرسی افزود: محمد مرسی تلاش کرد که روابط بسیار خوبی با کشورهای شرق آسیا برقرار کند که در گذشته مورد توجه رژیم سابق حاکم بر مصر نبود و به همین دلیل از کشورهای چین و روسیه و ایران و پاکستان دیدار کرد. پس از آن نگاه سیاست خارجی مرسی بر کشورهای آفریقایی و سپس اروپایی و برزیل بود و در این راستا شاهد سفر وی به کشورهای بزرگی همچون فرانسه و آلمان بودیم و هم اکنون تدارکات سفر وی به آمریکا نیز درحال انجام است و بالطبع تمام این سفرها و دیدارها موجب برقرار توازن در روابط خارجی مصر میشود.
این عضو حزب آزادی و عدالت مصر درباره روابط ایران و مصر گفت که این روابط مورد بحث و جدل و مناقشه توجیه ناپذیر بسیاری قرار گرفت، درحالیکه بسیاری از کارشناسان و صاحبنظران به خوبی میدانند، کشورهایی که روابط خود با ایران را قطع کردهاند، تنها آمریکا و اسرائیل و رژیم سابق حاکم بر مصر بود.
الفلاح بر اهمیت روابط ایران و مصر براساس منافع مشترک تاکید کرد و سخنان ایراد شده درباره تلاش ایران برای اشاعه مذهب تشیع در مصر را سخنان و ادعاهایی مبالغه آمیز بیان کرد.
وی گفت: مصر برای ۲۰۰ سال تحت تسلط فاطمیها بود، با این حال هیچگاه شیعی مذهب نشد و اما از اعتقادات و باورهای مردم مصر مطمئن هستیم و ممکن نیست که مصریها تنها به صرف داشتن روابط دیپلماتیک و تجاری از مذهب سنی به تشییع درآیند و این امری است که در آن مبالغه میشود.