۰
دوشنبه ۱۹ فروردين ۱۳۹۲ ساعت ۱۳:۱۲

رواج پسند دختران مسن‌تر از سوی پسران

  در چند سال گذشته با تغییراتی که در هرم سنی جمعیت کشور رخ داده است و با توجه به تغییراتی که در نگرش‌های جوانان به موضوع ازدواج پیش آمده شاهد تغییراتی در این حوزه بوده‌ایم.

یکی از موضوعاتی که در سال‌های اخیر نسبت به سال‌های گذشته بیشتر به چشم می‌خورد تمایل ازدواج پسران با دخترانی است که از نظر سنی از خودشان چند سال بزرگتر هستند و اغلب این افراد دختران شاغلی هستند که از نظر وضعیت مالی در وضعیت بهتری نسبت به پسران قرار دارند.

اگر از لحاظ اقتصادی به این موضوع توجه کنیم یکی از دلایلی که در این تغییر نگرش‌ها مؤثر بوده است عدم تمکن مالی مورد نیاز پسران جوان در زمان ازدواج آنان است که باعث می‌شود به سمتی بروند که از لحاظ مالی امنیت داشته باشند.

سیما فردوسی مشاور امور خانواده در گفت‌و گو با خبرنگار جامعه فارس در خصوص علت گرایش پسران به این موضوع گفت: ازدواج پسران با دخترانی که از خودشان بزرگتر هستند ریشه در تربیت خانوادگی آنها دارد. وی ادامه داد: خانواده ها و مخصوصا مادرانی که در دوران کودکی از بچه‌های خود بسیار حمایت می‌کنند و باعث می‌شود تا پسران حس مسئولیت پذیری نداشته باشند و عادت ‌کنند که همیشه یک نفر از آنها حمایت کند.

این استاد دانشگاه افزود: این افراد در دورانی که بزرگ می‌شوند و قصد ازدواج دارند به سراغ دخترانی می‌روند که بتوانند از آنها حمایت کنند و زیر چتر حمایتی خود ببرند و به سراغ خانم‌هایی می‌روند که حس مسئولیت پذیری بیشتری داشته باشند و بتوانند مسئولیت‌ها را بپذیرند وبه این ترتیب احساس آرامش بیشتری می‌کنند.

وی در خصوص تاثیر این ازدواج‌ها در طلاق گفت: در آمارهای طلاق می‌تواند مؤثر باشد اما عامل اصلی نیست در بعضی از این ازدواج‌ها در آینده می تواند باعث طلاق شود اما در این ازدواج‌ها ازدواج‌های موفق نیز وجود دارد.

فردوسی گفت: اگر این تفاوت سنی معقول و در حد یک تا سه سال باشد مشکل جدی ایجاد نمی‌شود اما اگر این اختلاف سنی بیشتر شود طبیعتا مشکلات آنها نیز بیشتر می‌شود.

وی در خصوص مناسبترین اختلاف سنی بین زوجین گفت: مناسبترین فاصله سنی از ۲ تا ۳ سال است و حداکثر تا هفت سال پسر از دختر باید بزرگتر باشد.

بر اساس آمارهای منتشر شده توسط سازمان ثبت احوال کشور در سه ماه آغازین سال گذشته از کل ۲۲۴ هزار و ۵۲ ازدواج صورت گرفته، ۲۴ هزار و ۹۶۷ پسر با دخترانی که یک تا ۲۰ سال از خودشان بزرگتر بوده‌اند ازدواج کردند که در این میان اختلاف سنی یک سال با ۸ هزار و ۳۹۹ ازدواج بیشترین فراوانی و اختلاف سنی ۲۰ سال با ۱۸۱ ازدواج کمترین فراوانی را به خود اختصاص داده اند.

بسیاری از کارشناسان اجتماعی معتقدند اینکه گفته می‌شود دختران باید از پسران کوچکتر باشند اعتقاد صحیحی نیست اما به شرط آنکه این اختلاف سنی معقول و در حد یک تا سه سال باشد چرا که بیشتر از این سن هماهنگی جسمی میان زوجین را از بین می‌برد و پس از مدتی علاقه‌ ها کمرنگ می‌شود و مسائل جدی تر خودنمایی می‌کند.

‌مجید ابهری، آسیب شناس و استاد دانشگاه علت افزایش آمار ازدواج پسران با دختران بزرگ‌تر از خود را مشکلات اقتصادی، بالا رفتن قیمت مسکن، تورم و فرار از مسئولیت می‌داند و معتقد است: افزایش آمار ازدواج پسران با دختران بزرگتر از خود به دلایل مختلف، یکی از عوامل نگران‌کننده در جامعه محسوب می‌شود.
کد مطلب: 27039
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *