در همین حال وزیر کابینه این رژیم در پاسخ به انتقاداتی که این تغییرات را موجب افزایش قدرت تصمیمگیری فردی نخستوزیر دانسته بودند، مدعی شد که این تغییرات تاثیر چندانی بر نحوه تصمیمگیریهای مهم ندارد، هرچند که وی اذعان کرده است برخی از تغییرات دیده شده در این سند ۵۱ صفحهای بسیار اساسی است.
بر این اساس نتانیاهو از این پس میتواند موضوعات مورد بحث در نشستهای کمیته اجرایی کابینه را تعیین کند. او همچنین قادر خواهد بود که یک موضوع خاص را به دفعات در دستور کار این کمیته قرار دهد، با این امید که بالاخره یک بار این موضوع مورد پذیرش قرار گیرد، یا حداقل با ارائه مکرر، نتانیاهو بتواند از خروج کلی یک موضوع از کمیته جلوگیری کرده و از آن موضوع بهرهبرداری کند.
به علاوه، طرح جدید به نتانیاهو حق وتوی تصمیمات کمیته را داده و این اجازه را به وی میدهد که تصمیماتی را که کمیته وتو کرده، مجددا وارد میز مذاکره کند. نتانیاهو در صورت تصویب این طرح این اجازه را دارد تا رای خود در مورد تصمیمات کابینه را به صورت تلفنی اعلام کرده و تا ۱۲ ساعت نیز برای اصلاح رای خود زمان خواهد داشت.
تصویب این طرح با انتقادات شدید مخالفان نتانیاهو روبرو شده است. "شائول موفاز" رهبر حزب "کادیما" اسرائیل در این رابطه گفته است: حرکت اخیر موجب میشود تا روند تصمیمگیری نخستوزیر بیش از پیش بیثبات شود. ما تصمیمات مهمی پیش رو داریم، و به کارگیری پروسههایی که صداهای مخالف را ضعیفتر میکند، تنها موجب بیشتر شدن این واهمه میشود که شاید تصمیمات اتخاذ شده به درستی مورد قضاوت قرار نگرفته باشند.
موفاز همچنین افزوده است که نتانیاهو تلاش میکند تا خود را پشت آئیننامهها پنهان کند، که در این امر موفق نخواهد شد.
"شلی یچیموویچ" رهبر حزب کار رژیمصهیونیستی هم با انتقاد از چنین طرحی، عنوان کرده است که این تغییرات "گامهایی بیسابقه و خطرناک است که تمام قدرت را در اختیار یک نفر قرار میدهد".
بنیامین نتانیاهو در خود اسرائیل نیز به انحصارطلبی و روحیه دیکتاتوری مشهور است. تصمیمگیریهای یکجانبه و شخصی وی تا بدان جا پیش رفته که برخی مطبوعات نظیر نشریه "تایم" به وی لقب "بنیامین شاه" را دادهاند.