; ?>; ?>
آمریکا از همان روزهای نخست ناآرامیها در سوریه در سال ۲۰۱۱ از سرنگونی بشار اسد حمایت کرده و اقدام به تسلیح گروههای مسلح تروریست در این کشور کرد. دونالد ترامپ در کارزار انتخاباتی خود در سال ۲۰۱۶ صراحتاً هیلاری کلینتون، رقیب دموکرات و باراک اوباما را به ایجاد داعش در سوریه متهم کرد. سرنگونی فعلی بشار اسد باعث مداخلات جدید واشنگتن در سوریه شده است.
بر این اساس، سابرینا سینگ، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرد: ما اکنون به دقت در حال رصد شرایط در سوریه هستیم. حقیقت آن است که شرایط در این کشور شکننده بوده و ما با نیروهای دموکراتیک سوریه (کُردهای سوریه) برای از بین بردن تروریستهای داعشی همکاری داریم.
وی افزود: نیروهای دموکراتیک سوریه همپیمانان مهم ما در این کشور به شمار میروند. ما به دنبال حمایت از مردم سوریه هستیم تا آنها بتوانند در این شرایط زندگی بهتری داشته باشند. نظامیان آمریکایی در سوریه باقی مانده و این امر برای جلوگیری از قدرت گرفتن داعش ضروری است.
سینگ با اشاره به تقابل میان ترکیه و نیروهای کُرد سوری، تاکید کرد: ترکیه از همپیمانان مهم ما در سازمان ناتو به شمار میرود و ما کانالهای ارتباطی با آنها را در خصوص سوریه و مبارزه با تروریستهای داعشی باز گذاشتهایم.
آنکارا از مخالفان نیروهای کُرد سوریه به شمار میرود و خودمختاری آنها در نوار مرزی خود را تهدیدی برای امنیت ملی ترکیه قلمداد میکند. با این حال، آمریکا حامی نیروهای دموکراتیک سوریه به شمار میرود و اسلحه در اختیار نیروهای کُرد سوری قرار داده است.
سخنگوی پنتاگون در پایان اعلام کرد واشنگتن هیچ آگاهی پیش از عملیات ترور ایگور کریلوف، فرمانده نیروهای دفاع رادیولوژیکی، شیمیایی و بیولوژیکی روسیه نداشته و با چنین اقداماتی مخالف است.
با این حال، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه اعلام کرد: واشنگتن رژیم کییف را ایجاد و مسلح کرد و هرگز حمله تروریستی یا ترور برنامهریزی شده توسط رژیم کییف را محکوم نکرده است.