۰
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۲:۴۰

متن و حاشیه میزبانی پزشکیان از احزاب مخالف

متن و حاشیه میزبانی پزشکیان از احزاب مخالف

مسعود پزشکیان درحالی در راستای شعار دولت وفاق ملی این روزها میزبان احزاب سیاسی مختلف و مشخصا مخالفان خود است که برخی بر این اعتقادند که در شرایط بحرانی که دولت و کشور گرفتار آن است برگزاری چنین جلساتی چندان الزام آور نیست.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بیش از ۴ ماه از چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری گذشته است، انتخاباتی که مسعود پزشکیان با ۱۶ میلیون رأی به صندلی پاستور رسید، همان صندلی که اردوگاه راست‌ و مشخص تر تندروهای این جناح برای آن نقشه کشیده بودند اما بازنده از کارزار بیرون آمدند.

شاید هم به همین خاطر بود که در همین فاصله ۴ ماه گذشته، طیفی از تندروهای این اردوگاه به هر روشی برای تخریب رئیس جمهور و دولت او دست زده‌اند؛ از تهدید پزشکیان به زندان رفتن و خلع از ریاست جمهوری تا ایجاد تفرقه میان آرای مردم به او و تلاش برای برکناری ظریف از معاونت ریاست جمهوری.

علی رغم این فشارها، پزشکیان که دولت خود را با شعار وفاق ملی تشکیل داده، در طی صد روزی که از عمر دولتش می‌گذرد با برخی از اهالی سیاست و حزب‌های سیاسی دیدار کرده است. دیدارهایی که با توجه به جزئیاتی که از سوی سیاسیون و آنچه در سایت دولت منتشر شده،تکرار وعده ها و شعارهای انتخاباتی رئیس جمهور بوده است و چندان نکته جدیدی در آن شنیده نشده است.

مهمان اول، پایداری‌ها! 
مسعود پزشکیان در اولین دیدار خود با احزاب سیاسی، میزبان پایداری‌ها شد. طیفی تندرو که در جریان رقابت‌های انتخاباتی تمام تلاش خود را در جدال با پزشکیان به کار برده بودند تا او نتواند فاتح میدان شود. اما پس از پیروزی رئیس دولت چهاردهم تا به اکنون، این طیف که دایره نفوذشان در نهادهای سیاسی و رسانه‌ای چون مجلس و صدا و سیما گسترده است، از هیچ تخریبی علیه دولت فروگذار نبوده است.

با این حال، پایداری‌ها در روز سه شنبه ۱۵ مهرماه راهی پاستور شدند تا بنابر اظهارات مجید متقی‌فر، سخنگوی این تشکل درباره موضوعاتی چون FATF، وفاق و لزوم به کارگیری جوانان در مناصب اجرایی صحبت کنند.

پزشکیان در دیدار با پایداری‌ها بار دیگر بر وفاق ملی تاکید کرد و از وحدت و انسجام سخن گفته بود. او گریزی هم به قهر مردم از انتخابات زده و بیان کرده بود: «هدف و تلاش ما این است که با رفتار و عملکرد صحیح و اصولی با مردم، آن بخش از جامعه که دچار دلخوری و گلایه‌مندی‌هایی شده‌اند نیز به سمت خود بیاوریم نه اینکه فاصله آنها را با نظام و حاکمیت روز به روز بیشتر کنیم.»

دیدار با نمایندگان و یک ادعا علیه ظریف
دومین دیدار پزشکیان مربوط به حضور اعضای مجمع نمایندگان استان تهران در پاستور است. دیداری که با توجه به سبقه پزشکیان در مجلس و روال کاری روسای جمهور پیشین امری طبیعی و معمول است؛ اما ادعای عجیبی که پس از این دیدار توسط نمایندگان تندرویی چون حمید رسایی و کامران غضنفری مطرح شد، به ایجاد جدال میان پسر رئیس جمهور و رسایی ختم شد. 

حمید رسایی که از مخالفان سر سخت محمد جواد ظریف است و با اتکا بر قانون مشاغل حساس برای برکناری او تلاش می‌کند، پس از این جلسه مدعی شد که پزشکیان برای جلوگیری از اپوزیسیون شدن ظریف به او در دولت سمت داده است. ادعایی که غضنفری دیگر نماینده تندروی مجلس بر آن صحه گذاشت اما یوسف پزشکیان، فرزند رئیس جمهور در واکنش این ادعاها در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: ‏«از رئیس‌جمهور پرسیدم، گفتند حرفم همان بوده که همیشه گفته‌ام. نتیجهٔ تنگ‌نظری‌ها بیرون راندن دلسوزان توانمند از دایره انقلاب است. مواضع وفاق ستیز⁩ به صلاح ایران ‌نیست. دوستی و برادری‌ام با آقای دکتر ظریف خدشه‌ناپذیر و خیرخواهی و وفاداری ایشان به نظام و ایران انکارناپذیر است.»

پزشکیان میزبان حامیانش در انتخابات شد
پزشکیان که تنها کاندیدای جبهه اصلاحات بود که توانست از فیلتر شورای نگهبان عبور کند، در ایام انتخابات مورد حمایت اردوگاه چپ قرار گرفت. اعضای این جبهه تاکنون دوبار با مسعود پزشکیان دیدار کردند که دیدار اول در تاریخ ۲ مرداد ماه و در ساختمان شهید رجایی صورت گرفت. دیدار دوم نیز به وقت ۱۷ آبان ماه و پس از گلایه‌های اصلاح‌طلبان از رئیس جمهور رخ داد. گلایه‌هایی که در پی انتخابات برخی از وزرای دولت سیزدهم در کابینه چهاردهم و انتصاب اصولگرایان تندرو در دولت ایجاد شد و انتقادات اصلاح‌طلبان را در پی داشت. 

با این حال، گلایه و انتقادات اصلاح‌طلبان از پزشکیان مورد توجه او در این دیدار واقع شد. او که؛ «در این فرآیند تلاش‌های زیادی شد که به وفاق و همدلی برسیم و در مجموع نتایج بد نبود و انصافاً باید از همراهی‌های رئیس و نمایندگان مجلس و نیز رئیس قوه قضائیه در این زمینه تشکر کنم. البته از همان ابتدا یک گروه نمی‌خواستند ما به نتیجه برسیم و هنوز هم تلاش‌هایی می‌کنند. در نهایت در انتخاب و معرفی وزرا و کسب رای از مجلس موفق بودیم، چنان که میانگین رأی وزرا در تاریخ مجلس بی‌سابقه بود.»

رئیس دولت چهاردهم با اشاره به فرآیند انتخاب استانداران در دولت تاکید کرد: «در انتخاب استانداران که هنوز هم ادامه دارد و جلسات زیادی برای آن برگزار می‌شود، تلاش بر این بوده است که به اجماع برسیم. همانطور که می‌دانید نهادهای مختلفی در انتصابات نظر دارند و اگر با این نهادها به نتیجه نمی‌رسیدیم، نمی‌توانستیم استاندار اهل سنت انتخاب کنیم، یا در استان‌هایی مانند سیستان و بلوچستان و کردستان از افراد محلی به عنوان استاندار استفاده کنیم و این دستاورد بزرگی است.»

پزشکیان و حزب رقیب دور یک میز
حزب موتلفه اسلامی یکی دیگر از احزاب رقیب انتخاباتی دولت چهاردهم از دیگر مهمانانی بود که به دیدار پزشکیان رفتند. دیداری که طی چند روز گذشته در نهاد ریاست جمهوری انجام شد و اصولگرایان مهمان رئیس جمهوری شدند که چه از لحاظ گرایش سیاسی و چه از نظر اندیشه با او همراه نیستند. 

مسئله تحزب و کارآمدسازی نظام سیاسی، وفاق ملی، عملکرد دولت و انتخابات استانداران هم از مهم‌ترین محورهایی بود که در این جلسه از سوی مسعود پزشکیان مورد اشاره قرار گرفت. بنابر آنچه ایرنا نوشته است، اسدالله بادامچیان، دبیرکل این حزب سنتی اصولگرا نیز در گفت‌وگویی، درباره دیدار با پزشکیان تاکید کرد: «به رئیس جمهور گفتیم حزب موتلفه با همه دولت‌ها همکاری داشته، نسبت به هر دولتی که با رأی اکثریت سر کار می‌آید و تنفیذ ولایت فقیه را کسب می‌کند، وظیفه خود می‌دانیم که به آن دولت کمک کنیم و همراهش باشیم، شهید رجایی و شهید باهنر نیز از حزب مؤتلفه بودند.»

وی گفت: «حزب موتلفه با آقای پزشکیان وفاق دارد، طبق نظر ولایت همه تلاش ما این است که دولت موفق شود، موفقیت دولت در گرو رفع مشکلات جامعه و رضایت عمومی ملت است و این روشن است. دیگر احزاب نیز وظیفه دارند با رئیس جمهور منتخب مردم که تنفیذ ولایت را دارد همراهی کنند.»

جلسه متفاوت با کارگزارانی‌ها /فائزه هاشمی هم آمد
از دیگر مهمان پزشکیان، اعضای حزب کارگزاران بودند که به همراه یک مهمان ویژه به دیدار رئیس جمهور رفتند. فائزه هاشمی رفسنجانی دختر آیت الله هاشمی که در پی اعتراضات سیاسی در ۱۴۰۱ به زندان اوین رفته بود و حال مدتی است که آزاد شده است، در این دیدار حضور داشت. 

پزشکیان در دیدار از رسیدن به یک نگاه مشترک میان سران کشور درباره رفع فیلترینگ خبر داد. او ضمن اشاره به انتخابات استانداران عرب، بلوچ و اهل سنت گریزی به حمایت های رهبری از دولت زد و تاکید کرد که؛ «این امر جز با حمایت‌های مقام معظم رهبری و ایجاد همدلی با سایر دستگاه‌ها و نهادها ممکن نبود.»

رسیدگی به مشکلات زندانیان سیاسی در کشور بر مبنای قوانین موجود، ارائه برنامه‌های پیشنهادی به دولت در حوزه سیاست خارجی، ارائه راه‌کارهایی برای حل مشکلات اقتصادی، ضرورت جوان‌گرایی و نوسازی دولت و استفاده از حامیان دولت در بدنه اجرایی کشور، رفع فیلترینگ، پیگیری لایحه خشونت علیه زنان توسط دولت، از دیگر نکاتی بود که در این جلسه توسط حاضرین بیان شد. 

انتقاد از حضور مخالفان پزشکیان در دولت
آخرین مهمان پزشکیان تا به لحظه نگارش این گزارش، اعضای حزب اعتدال و توسعه بودند. علی جنتی، محمود واعظی و محمدباقر نوبخت از جمله مهمانان شاخص بودند که در این دیدار حضور پیدا کردند. مسئله وفاق ملی از جمله مهم‌ترین نکاتی بود که در این جلسه بیان شد و حتی اعتدالی‌ها نسبت به حضور مخالفان پزشکیان در دولت چهاردهم گلایه‌هایی را مطرح کردند.  

پزشکیان هم با اشاره به آن بیان کرد: «امروز بنده به تبعیت از فرمایشات و سیره پیامبر و ائمه، هر فردی را که بتواند در چارچوب اسناد و سیاست‌های کلان نظام، به پیشبرد اهداف دولت در ساختن ایران به ما کمک کند، حتی اگر به من بدی کرده باشد، به کار خواهم گرفت، تا چه رسد به اینکه در انتخابات به رقیب من رای داده باشد.»  

تلاش برای رفع فیلترینگ و رسیدن به تفاهم با سران قوای دیگر در این زمینه و ایجاد زمینه‌های لازم برای بهره‌گیری از ظرفیت‌های جوانان از جمله دیگر اقدامات دولت بود که پزشکیان در این جلسه به آنها اشاره و خاطرنشان کرد: «باور دارم که اگر ما درست عمل کنیم، دیگر جایی برای مخالفت باقی نمی‌ماند، مخالفت‌ها نه با انقلاب، بلکه با عملکرد ماست.»  

اتحاد خوب است اما...
اگر چه برخی از اهالی سیاست دیدارهای پزشکیان با سیاسیون و حزب‌های سیاسی را حمل بر حرکت در جهت وفاق ملی و تلاش پزشکیان برای دادن دست دوستی با مخالفان خود می‌دانند، اما برخی نیز براین اعتقادند در شرایطی که پزشکیان از اولین روز کاری‌اش در پاستور درگیر شرایط بحرانی در داخل کشور و مسائل منطقه‌ای بوده است، آنچنان ضرورتی برای برگزاری چنین جلساتی نیست و تمرکز اصلی دولت باید بر حل چالش های معیشتی و اقتصادی از یک سو، پیگیری معضلات فرهنگی و اجتماعی از سوی دیگر و البته یافتن مسیری برای حل چالش ها در سیاست خارجی بگذارد. 

از سوی دیگر برخی تحلیلگران وفاق ملی را پوست خربزه زیر پای رئیس جمهور می دانند و معتقدند تندروهایی که تمام تلاش خود را بر شکست دولت چهاردهم گذاشته اند مسیر وفاق را دنبال نخواهند کرد.

کد مطلب: 227143
برچسب ها: پزشکیان
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *