۰
پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۳:۵۲

تاثیر پیروزی ترامپ بر بازار مسکن (انتخابات 2024 آمریکا)

پیروی ترامپ در انتخابات آمریکا چه تاثیر بر بازار مسکن ایران دارد؟ در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
تاثیر پیروزی ترامپ بر بازار مسکن (انتخابات 2024 آمریکا)

انتخابات 5 نوامبر 2024 آمریکا برگزار و به پیروزی دونال ترامپ ختم شد. در این انتخابات آقای ترامپ 295 رای کسب وکرد. آمریکا یکی از اقتصادهای بزرگ و پرنفوذ دنیاست؛ به همین دلیل این پیروزی بر اقتصاد همه دنیا تاثیر خواهد داشت. این تاثیر به دلیل انتخاب آقای ترامپ می‌تواند زودتراز آنچه که فکر می‌کنیم خود را نشان دهد. در ایران نیز ما باید منتظر تاثیرات پیروزی ترامپ بر بخش‌های مختلف بازار باشیم. در مطلب قصد داریم تاثیر پیروزی ترامپ بر بازار مسکن ایران را از جنبه‌های مختلف بررسی کنیم. در ادامه با ما همراه باشید.

تاثیرات پیروزی ترامپ بر بازار مسکن ایران

پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات 2024 آمریکا می‌تواند تأثیرات گسترده‌ای بر بازار مسکن ایران داشته باشد. سیاست‌های ترامپ در دور قبلی ریاست جمهوری او نشان داد که او تمایل به تشدید فشارها و تحریم‌های اقتصادی بر ایران دارد. از جمله مهم‌ترین آن‌ها باید به موارد زیر اشاره کرد:

افزایش نرخ دلار در آبان ماه

در ساعات ابتدایی شروع کار بازارها و قوی شدن احتمال پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات، قیمت دلار آزاد، بالا رفت و از مرکز 70 تومان نیز گذشت؛ البته در ساعات انتهایی دوباره به کانال 69 هزار تومان بازگشت. احتمالا این نوسانات با هر بار سخنرانی ترامپ در مورد ایران و سیاست‌های خارجی او در خاورمیانه ادامه خواهد داشت.

افزایش قیمت دلار به طور مستقیم باعث افزایش قیمت مسکن می‌شود؛ از سوی دیگر نوسانات باعث ناامنی سرمایه‌گذران می‌شود و خریدها کاهش می‌یابد. با در نظر گرفتن این دو مورد، احتمالا رکود در بازار مسکن بیشتر می‌شود و قیمت‌ها بالاتر می‌شود.

افزایش نرخ مصالح ساختمانی

با بالاتر رفتن نرخ دلار و تورم در بازار، قیمت مصالح ساختمانی نیز بیشتر می‌شود. در این میان افزایش در قیمت آهن به خصوص میلگرد و تیرآهن بیشتر مشاهده خواهد شد. این موضوع را می‌توان با دنبال کردن قیمت روز میلگرد در هفته‌های اخیر به خوبی مشاهده کرد. در واقع این موضوع به دلیل تاثیر پیروزی ترامپ بر بازار فولاد و آهن است که باعث افزایش قیمت‌ها، کاهش صادرات و افزایش هزینه‌های تولید می‌شود.

 این موضوع باعث می‌شود که سرمایه‌گذاری در بخش مسکن کاهش پیدا کند. سرمایه‌گذران برای حفظ ارزش پول خود و سود بیشتر به سمت بازارهای دیگر تمایل پیدا کنند.

افزایش تقاضا برای خرید املاک لوکس و دلاری

بسیاری از افراد ثروتمند و سرمایه‌گذاران بزرگ به دنبال راه‌هایی هستند تا دارایی‌های خود را از تأثیرات منفی تورم حفظ کنند. . این امر باعث رشد قیمت‌ها در بازار املاک لوکس می‌شود و ممکن است بر قیمت‌ها در کل بازار مسکن نیز تأثیر بگذارد. در بلندمدت، چنین روندی می‌تواند به نابرابری اقتصادی و افزایش مشکلات مسکن در جامعه منجر شود، چرا که دسترسی به مسکن برای بخش زیادی از مردم دشوارتر خواهد شد.

در شرایطی که نرخ ارز بالا می‌رود، تمایل به خرید دارایی‌هایی که به ارزش دلار وابسته هستند، بیشتر می‌شود. املاک لوکس معمولاً به دلیل قیمت‌های دلاری و تقاضای محدود در این بخش، به عنوان دارایی‌های دلاری شناخته می‌شوند. بنابراین، تقاضا برای این املاک در دوره‌های افزایش نرخ ارز بیشتر می‌شود، چرا که سرمایه‌گذاران به دنبال حفظ قدرت خرید خود در قالب دارایی‌های وابسته به ارز خارجی هستند.

املاک لوکس و دلاری به دلیل شرایط خاصی مانند موقعیت جغرافیایی ممتاز، امکانات خاص، و معماری منحصربه‌فرد، عرضه محدودی دارند. این عرضه محدود به همراه افزایش تقاضا، باعث افزایش قیمت این نوع املاک می‌شود. به‌علاوه، در شرایط اقتصادی خاص که پول نقد ارزش خود را از دست می‌دهد، فروشندگان نیز تمایل کمتری به فروش املاک لوکس خود دارند، و این کمبود عرضه نیز باعث می‌شود قیمت‌ها در این بازار افزایش یابد.

 رکود و کاهش توان خرید مسکن در دوره دوم ریاست جمهوری ترامپ

پیروزی دونالد ترامپ و بازگشت سیاست‌های او، تاثیرات مختلفی بر وضع معیشت مردم و رکود بازار مسکن خواهد داشت که از جمله آن‌ها باید به موارد زیر اشاره کرد:

 کاهش توان خرید

با افزایش هزینه‌ها و کاهش درآمد مردم، تقاضا برای خرید مسکن نیز کاهش پیدا می‌کند؛ در عین حال، هزینه‌های ساخت‌وساز نیز به دلیل افزایش قیمت مصالح و تجهیزات بالا می‌رود. این شرایط باعث می‌شود بازار مسکن به رکود بیشتری دچار شود و قیمت اجاره‌نشینی نیز به دلیل افزایش تقاضا در این بخش بالا برود. کاهش توان خرید مسکن و افزایش هزینه‌های اجاره باعث می‌شود که تأمین سرپناه مناسب برای خانوارها به یکی از چالش‌های بزرگ تبدیل شود.

افزایش فشار روانی و کاهش کیفیت زندگی

شرایط اقتصادی سخت و نااطمینانی از آینده، فشار روانی بر مردم را افزایش می‌دهد. افزایش قیمت‌ها، بیکاری و کاهش دسترسی به کالاها و خدمات مورد نیاز، استرس و نگرانی‌های خانوارها را تشدید می‌کند. این موضوع به کاهش کیفیت زندگی مردم و افزایش مشکلات روانی مانند افسردگی و اضطراب منجر می‌شود. به‌علاوه، فشار اقتصادی بر روابط خانوادگی و اجتماعی نیز تأثیر منفی می‌گذارد و ممکن است به افزایش نرخ طلاق و مشکلات اجتماعی دیگر بیانجامد.

افزایش تمایل به مهاجرت

در شرایط اقتصادی نامناسب، بسیاری از افراد به ویژه جوانان و نیروهای متخصص ممکن است تمایل به ترک کشور داشته باشند. مهاجرت برای دستیابی به فرصت‌های شغلی بهتر و زندگی پایدارتر می‌تواند راهی برای فرار از فشار اقتصادی و اجتماعی باشد. اما این روند می‌تواند در بلندمدت به کاهش نیروی کار ماهر و توانمندی‌های اقتصادی و علمی کشور منجر شود و خود یکی از مشکلات بلندمدت برای توسعه ایران خواهد بود.

سخن پایانی

همه این موارد یک نتیجه‌گیری از رفتارهای دوره ریاست‌جمهوری ترامپ است؛ در صورتی که او در سخنرانی‌های انتخاباتی خود اعلام کرد که برای کاشه تنش‌ها حتی حاضر است در تهران گفت‌وگو کند. با در نظر گرفتن این موضوع می‌توان به بهبود روابط ایران و آمریکا امیدوار بود که در نتیجه آن کاهش قیمت دلار و تورم را تجربه خواهیم کرد.

کد مطلب: 226205
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *