روزنامه شرق در گزارشی نوشت؛
اکنون که دولت، لایحه تقلیل ساعات کاری را تقدیم مجلس کرده است و بهاینترتیب تعطیلات به دو روز در هفته میانجامد، تعیین روزی علاوه بر جمعه اهمیت دارد.
گاه شنیده میشود که برخی از نمایندگان به تعطیلی رسمی پنجشنبه نظر دارند. دلایلی مانند وصلشدن پنجشنبه به جمعه، سنت زیارت اهل قبور در عصرهای پنجشنبه و همچنین تعطیلشدن شنبه موجب تشبه به یهود خواهد شد زیرا شنبه تعطیل رسمی یهودیان است. نهایت اینکه اکنون نهادهای آموزشی کشور روزهای پنجشنبه تعطیل و ادارات نیز نیمهتعطیل هستند و هماهنگی اقتضا میکند که پنجشنبه تعطیل باشد.
اگرچه تعطیلی شنبه ریشه در کتاب مقدس یهودیان دارد، اما در گذشته؛ ولی بسیاری از کشورهای مسلمان جهان نیز اکنون شنبه را هم تعطیل کردهاند. در برخی کشورهای مسلمان از سال ۲۰۰۸ این اقدام را در فرایندی پنجساله انجام دادند و چنین احساسی نداشتهاند زیرا اگر بنا بر مخالفت باشد، برخی احکام دیگر نیز میان ما مسلمانان و یهودیان مشترک است، آیا باید آنان را نیز حذف کنیم؟ اساس نگاه فرهنگی و تمدنی با توجه به ساختار فرهنگی، سیاسی و اجتماعی کشور به این مسئله نادرست است.
واقعیت این است که از منظر منافع ملی، اگر تعطیلی شنبه موجبات بهبود روابط بنگاههای اقتصادی کشور با جهان بیرون را فراهم آورد و از این طریق بر حجم تجارت ایران و سهم آن مؤثر باشد، زمینه رونق اقتصادی، افزایش نرخ اشتغال و کاهش زمینه اعمال تحریمهای بیشتر یا حتی کاهش تحریمها فراهم خواهد شد.
تعطیلات نظام آموزشی در پنجشنبهها را نیز پس از قانون تعطیلی شنبه میتوان در یک فرایند، با روال جدید تنظیم کرد. از این گذشته اکنون که ایران عضو شانگهای و بریکس شده و دولت سیزدهم به آن افتخار کرده، آن را با نگاهی ایدئولوژیک راهی برای تقابل با آمریکا میداند، توجه به این نکته لازم است که بسیاری از این کشورها نیز در شنبه تعطیل هستند، ازاینرو برای بهبود مراودات مالی با این دسته از کشورها نیز بهتر است شنبه تعطیل شود.