; ?>; ?>
به گزارش مردم سالاری آنلاین، دکتر سجاد اسماعیل در مورد بلاگرهای نسخه پیچ اظهار کرد: در قانون به صراحت بیان شده است تبلیغاتی که ترغیب کننده برای خرید کالای سلامت محور اعم از داروهای شیمیایی، گیاهی، مکمل و آرایشی و بهداشتی باشد، ممنوع است؛ چراکه در حوزه فراورده های سلامت محور عدم تقارن اطلاعاتی بین گیرنده خدمات و ارائه کننده خدمات وجود داشته و نقش دولت این است که بازار را کنترل و از حق مصرف کننده دفاع کند.
وی افزود: هیچ یک از افراد کادر درمان و غیرکادر درمان به استناد قانون، مجاز به تبلیغ دارو و مکمل در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی نیستند و تنها می توانند در جنبه آموزش های عمومی مربوط به این کالاها همچون عوارض مصرف داروها، تداخلات دارویی و ... اطلاع رسانی کنند.
سخنگوی سازمان غذا و دارو تصریح کرد: از سال 97 دستورالعملی از سوی سازمان ابلاغ شد که براساس آن مکملها، فراورده های آرایشی و بهداشتی و داروهای گیاهی از طریق داروخانه به صورت غیرحضوری که سایت مستقل و درگاه اختصاصی دارند، قابل عرضه است.
وی با اشاره به اینکه هرگونه ترغیب و تشویق برای مصرف دارو غیرقانونی است، گفت: کارشناسان سازمان غذا و دارو و معاونت های غذا و داروی سراسر کشور گزارش تخلفات نهادهای مختلف را بررسی و ارزیابی کرده و موارد تخلف را به مراجع انتظامی و قضایی معرفی می کنند.
دکتر اسماعیلی تصریح کرد: مردم به هیچ عنوان برای تهیه دارو، مکمل، داروهای گیاهی و آرایشی و بهداشتی به شبکه های اجتماعی و فضای مجازی اعتماد نکنند؛ چراکه توسط عده ای غیرمتخصص و سودجو با منافع شخصی صورت می گیرد که بعضا براساس گزارشات دریافتی فراورده ها در این بستر با 10 برابر قیمت واقعی به فروش می رسند؛ همچنین در مواردی مکمل های عرضه شده فاقد اصالت بوده و یا مواد مخدر در ترکیبات آن دیده شده است.
وی خاطرنشان کرد: آیین نامه عرضه غیرحضوری دارو بزودی توسط وزارت بهداشت ابلاغ و با سامانه ملی که توسط سازمان غذا و دارو طراحی شده است، در بستر نسخه الکترونیک اجرایی خواهد شد.