; ?>; ?>
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ریشه تورم در ناترازیهای بودجه، شبکه بانکی، صندوقهای بازنشستگی و انرژی است و همه اینها دست به دست هم میدهند، خاطرنشان کرد: مهم است دولت و مجلس تلاش کنند این ناترازی بودجه به حداقل برسد.
وی یادآور شد: معمولا در ظاهر این ناترازی وجود ندارد، اما هنگامی که در منابع و مصارف عمیق و دقیق میشویم مشاهده میکنیم منابعی پیشبینی شده که محقق نمیشود، یا مصارفی دیده میشود که منابع واقعی برایش دیده نشده و همه اینها باعث میشود ناترازی ایجاد شود.
نگاهداری افزود: اهتمام مجلس به ویژه ریاست مجلس این بوده که تا جایی که امکان دارد از افزایش هزینهها و کسری بودجه جلوگیری کنند و نیاید با مصارفی که منابع متناظر ندارد باعث ناترازی شود و این دغدغه جدی رئیس مجلس بوده و در این مدت هم دنبال شده است.
وی با بیان اینکه واقعیت این است که ناترازی یک جاهایی هم به دولت بازمیگردد و هم یک جاهایی به مجلس بازمیگردد، خاطرنشان کرد: لایحه بودجهای هم که دولتها معمولا به مجالس در همه سال ها دادهاند یک ناترازی هایی در همان اول که لایحه ارائه می شود وجود دارد، چرا؟ چون اصلاً در فرآیند کاری ما اینگونه است که بسیاری از اوقات نگاههای بخشی مختلف، رایزنیها و چانهزنیهای بخشی وجود دارد، یا تحت فشارهایی که وزارتخانه ها به دولت میآورند از همان اول در لایحه بودجه یک ناترازی وجود دارد و به مجلس هم که میرسد نمایندگان هم دغدغه حوزههای انتخابیه و مشکلات محلی و استانی و منطقه ای دارند، آنها هم دوست دارند کارهایی برای مردم منطقه خودشان انجام دهند و در نتیجه ممکن است یکسری مصارف و هزینههای این گونه درست شود.
رئیس مرکز پژوهش مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: تلاش کلان مجلس و دولت یقیقا به این سمت است که ناترازی ها رخ ندهد، اما ممکن است در اثر فشارها و یا انگیزههای بالایی که برای کمک به مردم وجود دارد این ناترازی بعضی جاها ایجاد شود.
وی گفت: مجلس همت زیادی برای رفع مشکلات مردم دارد ولی ما باید این همت بلند را بتوانیم با طاقت دولت همسان کنیم یعنی یکطوری برنامه ریزی کنیم علیرغم اینکه دوست داریم به مردم کمک کنیم دولت هم بتواند توانایی لازم را داشته باشد. اگر ناترازی در بودجه وجود دارد باید ریشه اش را هم در دولت و هم در مجلس باید دنبال کرد.