وی گفت که این گروه با افزوده شدن اعضای جدید وزن و اهمیت جدیدی در معادلات بینالمللی به دست آورده و این سازوکار چندجانبه نیز فرصتهای بیشتری در حوزه مناسبات چندجانبه بینالمللی در اختیار ایران قرار میدهد.
سازوکار بریکس (BRICS) شامل پنج اقتصاد بزرگ در حال ظهور، یعنی برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است و دوم شهریور سالجاری و در پانزدهمین نشست سران در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی اعلام شد که شش عضو جدید از جمله ایران از اول ژانویه ۲۰۲۴ به عضویت بریکس درخواهند آمد. روسیه برای سال جاری میلادی ریاست دورهای این گروه را عهدهدار شد و نشست بعدی سران هم قرار است در قازان برگزار شود.
پیش از این کارشناسان مطلع در گفتوگو با فارس گفته بودند که در صورتی اعضای جدید دعوت شده به این گروه از جمله ایران این دعوت را اجابت کنند، از اول ژانویه آنها هم به صورت خودکار به عضویت کامل درمیآیند.
ناصر کنعانی همچنین امروز عنوان کرد که عضویت کامل در بریکس یکی از نتایج ارتقای جایگاه بینالمللی ایران به شمار میرود و ایران با استفاده از ظرفیتهای این گروه نقش سازنده و اثرگذار خود را در معادلات چندجانبه بینالمللی ارتقا خواهد بخشید.