; ?>; ?> گاردین: اسرائیل هیچ برنامه ای برای پایان دادن به جنگ در غزه ندارد - مردم سالاری آنلاين
۰
دوشنبه ۱۱ دی ۱۴۰۲ ساعت ۱۴:۱۵

گاردین: اسرائیل هیچ برنامه ای برای پایان دادن به جنگ در غزه ندارد

وضعیت وحشتناک انسانی در غزه، رژیم اسرائیل را در سطح بین‌المللی منزوی کرده است و حتی متحدانی مانند بریتانیا اکنون خواستار «آتش‌بس پایدار» هستند.
گاردین: اسرائیل هیچ برنامه ای برای پایان دادن به جنگ در غزه ندارد

به گزارش مردم سالاری آنلاین، گاردین در گزارشی به بررسی وضعیت رژیم اسرائیل و سردرگمی آن در جریان ادامه جنگ در نوار غزه پرداخته و می نویسد: هواپیماهای رژیم اسرائیل روز شنبه در حالی اردوگاه های آوارگان در غزه را بمباران کردند که نیروهای اسرائیلی عملیات زمینی را گسترش دادند که در نتیجه آن ده ها هزار فلسطینی از خانه های خود گریختند . اکنون زمینه برای آغاز سالی خونین و ویرانگر مانند سه ماه آخر سال 2023 فراهم شده است.

با تشدید درگیری ها در مرز شمالی با لبنان و اشاره مقامات اسرائیلی به اینکه «ساعت شنی دیپلماتیک» برای دستیابی به راه حلی از طریق مذاکره رو به اتمام است، خطر تشدید تنش ها در منطقه افزایش یافته است. در حال حاضر، حتی پس از آنکه مصر هفته گذشته میزبان رهبرانی برای گفت و گو بود و برنامه‌هایی را برای توقف مرحله‌ای در جنگ پیشنهاد داد، امید چندانی به توقف موقت حملات وجود ندارد.

یک مقام ارشد حماس روز شنبه به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که این گروه در موضع خود قاطع است که بدون آتش‌بس دائمی، هیچ اسیری آزاد نخواهد شد. اسرائیل نیز در این شرایط پایان دادن به جنگ را نمی پذیرد. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل می گوید که حماس باید پس از حملات 7 اکتبر، نابود شود.

وضعیت وحشتناک مرگ و رنج در غزه، اسرائیل را در سطح بین‌المللی منزوی کرده است و حتی متحدانی مانند بریتانیا اکنون خواستار «آتش‌بس پایدار» هستند. مقامات بخش های بهداشت و درمان در نوار غزه که تحت کنترل حماس است می گویند که بیش از 21600 نفر در غزه کشته شده اند (شهید شده اند) که اکثر آنها زن و کودک هستند و هزاران نفر دیگر زیر آوار مدفون شده اند.

مقامات گفتند که حملات شدید روزهای جمعه و شنبه، از جمله در اردوگا های پناهندگان نصیرات و البریج، 165 نفر را در 24 ساعت کشته است. حمایت محکم واشنگتن به رهبران اسرائیل کمک کرده تا از نگرانی بین‌المللی درباره بحران انسانی دوری و بر کارزار نظامی تمرکز کنند.

روز جمعه، دولت جو بایدن، فروش 150 میلیون دلاری (118 میلیون پوند) تجهیزات نظامی به رژیم اسرائیل را تصویب کرد و کنگره را برای دومین بار در یک ماه دور زد. وزارت امور خارجه در توجیه این روند به « فوریت نیاز دفاعی اسرائیل» اشاره کرد.

یک استراتژیست سیاسی و عضو اندیشکده سیاست خارجی ایالات متحده در بنیاد قرن، به گاردین می گوید که در سراسر جامعه اسرائیل حمایت گسترده ای از جنگ وجود دارد، علیرغم خشم گسترده از شکست های نظامی و اطلاعاتی که اسرائیلی ها را در 7 اکتبر بسیار آسیب پذیر کرد. او می گوید که خانواده‌های اسرا در اختیار حماس از منتقدان قدرتمند دولت و صداهای بلندی بوده‌اند که خواهان آتش‌بس هستند، اما حتی آنها «واقعاً خواستار پایان دادن به جنگ نیستند.»

مقامات آمریکایی در هفته‌های اخیر در میان هشدارهای روزانه سازمان ملل و سایر آژانس‌های امدادی درباره هدف قرار گرفتن غیرنظامیان، خواهان حملات «هدف‌مند» بیشتر به رهبران حماس شده‌اند.

غزه با گرسنگی فاجعه بار دست به گریبان است. آنروا، آژانس آوارگان فلسطینی سازمان ملل روز شنبه اعلام کرد: 40 درصد از جمعیت اکنون در معرض خطر قحطی هستند. و در این شرایط هر روز یک مبارزه برای بقا است. مردم غزه تقریباً همه خانه‌های خود را ترک کرده‌اند و در خیمه‌ها و بخش‌های شلوغ جنوب و نوار مرکزی تجمع کرده‌اند که به گفته مقامات ارتش اسرائیل امن‌تر است، اگرچه هنوز مرتب بمباران می‌شوند.

پس از هفته‌ها محاصره شدید غزه توسط اسرائیل، کمبود غذا، آب تمیز و تجهیزات پزشکی وجود دارد. توماس وایت، مدیر امور غزه در آنروا، می گوید که سربازان اسرائیلی روز جمعه به سمت کارکنان سازمان ملل در یک ماموریت کمک آتش گشودند.

وایت در شبکه مجازی ایکس یا همان توییتر سابق خود نوشت: «سربازان اسرائیلی هنگام بازگشت از شمال غزه در مسیری که ارتش اسرائیل تعیین کرده بود، به یک کاروان کمک شلیک کردند. رئیس کاروان بین المللی ما و تیمش آسیبی ندیدند اما یک خودرو آسیب دید.»

حمایت نظامی و دیپلماتیک از اسرائیل هنوز در جریان است، اما پایان حمایت بی قید و شرط آمریکا در سال آینده قابل پیش بینی است. در چنین شرایطی احتمالا  آمریکا مقامات اسرائیلی را تحت فشار قرار می‌دهد تا حداقل مراحل پایان جنگ را کلید بزنند. با اینهمه  آنها که سوگند خورده اند حماس را نابود کنند و رهبری آن را از بین ببرند، هنوز هیچ مدرک ملموسی ندارند که نشان دهد جنگی که غزه را به ویرانه ای تبدیل و به اسرائیل هم تلفات بسیاری وارد کرده ، سرزمین های اشغالی را به مکان امن تری برای ساکنانش تبدیل کرده است.

ارتش اسرائیل بارها مدعی شده است که در حال نزدیک شدن به مردان پشت پرده دستور حملات 7 اکتبر است. یک سخنگوی ارتش اسرائیل روز شنبه گفت که سربازان یک مجتمع تونل را در خانه ای که یحیی سنوار رهبر حماس در غزه استفاده می کرد، ویران کردند و تصاویری از این مکان را به اشتراک گذاشت. اما آنها موفق به کشتن یا دستگیری هیچ یک از رهبران ارشد حماس نشده‌اند، آنها حتی نمی گویند  که چگونه معتقدند می‌توانند سازمانی را با ارتباطات سیاسی و ایدئولوژیکی بسیار فراتر از غزه از بین ببرند.

برخی از کارشناسان جنگ غزه را جنگی می دانند  که به عنوان تلاشی درهم و برهم برای متوقف کردن یک حمله فعال ( حمله حماس ) آغاز شد و به یک کمپین با هدف نظامی تبدیل شد، اما با خشم برای انتقام شعله ور شد و الان به تیر به خودی به اسرائیل تبدیل شده است.  وحدتی که پس از حملات 7 اکتبر توسط حماس، اسرائیلی ها را در غم و اندوه و وحشت گرد هم آورد، شروع به تبدیل شدن به شکاف هایی در میان مردم شده است.

شاید مهم ترین سوال این است که سرنوشت اسرای در اختیار حماس چقدر باید در اولویت باشد: بسیاری از خانواده ها می گویند که احساس می کنند از سوی دولت مورد بی توجهی قرار گرفته اند. پرسش‌ها درباره فشار نتانیاهو برای اصلاحات قضایی بحث‌برانگیز، که به اختلافات سیاسی شدید و اعتراضات گسترده دامن زد، اکنون دوباره مطرح شده است. اقتصاد با فراخوان نیروهای ذخیره تحت الشعاع  و گردشگری به شدت تحت تاثیر جنگ قرار گرفته اند.  با اینهمه ممکن است که فشار داخلی و بین‌المللی در کنار هم به پایان جنگ منتهی نشود چرا که دولت هیچ برنامه مشخصی برای این پایان این جنگ  ندارد.

کد مطلب: 209121
برچسب ها: گاردين
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *