این محققان برای رسیدن به چنین نتیجهای ۱۱۸هزار داوطلب آزمایش و ارتباط بین ۱۳۹ نوع خوراکی و سرطان روده را بررسی کردند. داوطلبان آزمایش باید اطلاعاتی نظیر سطح تحصیلات، سابقه خانوادگی سرطان روده،شاخص توده بدنی و میزان فعالیت بدنی خود را هم ارائه میدادند.
محققان در بررسیهای خود دریافتند، تمام افرادی که به سرطان روده مبتلا بودند، ویژگیهای مشابهای داشتند. آنها مسنتر بودند، شاخص توده بدنی بیشتری داشتند و فعالیتهای فیزیکیشان کمتر از افراد سالم بود.
درضمن آن دسته از افرادی که الکل و نان سفید مصرف میکردند، بیش از دیگران در معرض خطر ابتلا به سرطان بودند. اما معلوم شد مصرف مواد مغذی حاوی کلسیم، منیزیم، فسفر، منگنز و فیبر فراوان از خطر ابتلا به سرطان روده تا حد زیادی میکاهد.