ماسک در آفریقای جنوبی به دنیا آمد و بعدها به کانادا نقل مکان کرد و تحصیل را در دانشگاه استنفورد برای گرفتن مدرک دکترای خود شروع کرد؛ اما پس از مدتی، بدون دریافت مدرکش قید تحصیل کردن را زد؛ ولی در آخر این نابغهی تکنولوژی قبل از رسیدن به سی سالگی به یک فرد میلیونر تبدیل شد. ماسک همراه با برادرش کیمبال، زیپ2 (وبسایتی که راهنماهای سفر شهری را برای روزنامهها ارائه میکرد) را راهاندازی کرد، و آن را به مبلغ 300 میلیون دلار در سال 1999 به Compaq فروخت. برخی از افراد بر این باورند که ماسک در آن زمان که 27 سال داشت، از آن معامله 22 میلیون دلار بهدست آورد و توانست به یکی از ثروتمندترین افراد خانوادهاش تبدیل شود.
همه چیز محدود به سرمایه گذاریهای او در دنیای تکنولوژی نیست و خانه های ایلان ماسک هم ارزش بسیار زیادی دارند. در واقع ایلان ماسک توانست با فروش این خانهها، بخشی از هزینههای مورد نیاز خرید توییتر را تامین کند.
شاید اعدادی که در این مقاله اعلام شده، برای درک عظمت ثروت و داراییهای ایلان ماسک کافی نباشد. اگر شما هم میخواهید بدانید او دقیقا چقدر پول دارد و دارایی ایلان ماسک را چطور میتوان خرج کرد، پیشنهاد میکنیم بازی Spend Elon Musk Money را تجربه کنید. شما در این بازی میتوانید ببینید ثروت ایلان ماسک را دقیقا به چه شکلی میتوان هزینه کرد.
او همچنین در همان سال در راهاندازی بانکداری آنلاین X.com وارد شراکت شد که مدتی بعد با شرکت کانفینیتی که متعلق به فردی به نام پیتر تیل بود ادغام شد و PayPal را به وجود آورد. سپس این شرکت در سال 2002 توسط eBay به مبلغ 1.5 میلیون دلار خریداری شد. علیرغم اینکه ماسک از سمت مدیرعاملی برکنار شد، اما حدود 165 میلیون دلار از این معامله به دست آورد. بهتر است به یاد داشته باشید منظور ما از ایکس دات کام، توییتر امروزی نیست و او این دامنه را در دوران اوجگیری دامنههای دات کام خریداری کرد و در سال ۲۰۲۳، آن را به توییتر اختصاص داد.
ماسک در سال 2002 در تاسیس شرکت امور فضایی اسپیسایکس (SpaceX) مشارکت کرد. او همچنین در سال 2004 سرمایهگذار اصلی و رئیس شرکت خودروهای الکتریکی تسلا شد و توانست دارایی خود را بیشتر کند. در سال 2008 بحران مالی تقریبا بزرگی در شرکت تسلا بوجود آمد، اما ایلان ماسک اجازه نداد این بحران، تسلا را به سمت و سوی ورشکستگی ببرد و بلافاصله با سرمایهگذاری 40 میلیون دلاری خود در این شرکت و 40 میلیون دلار دیگر که بهعنوان وام به تسلا اهدا کرد، آن را از ورشکستگی قطعی نجات داد. ماسک همان سال به پاس تلاشهایش برای نجات تسلا به عنوان مدیرعامل این شرکت منصوب شد.
ایلان ماسک گفته بود که سال ۲۰۰۸ بدترین سال زندگیاش بودهاست. علاوه بر مشکلاتی که در زندگی شخصی او وجود داشت، خطر ورشکستگی تسلا و همچنین مشکلاتی که اسپیکسایکس در پرتاب موشک فالکون۱ خود داشت، ماسک را تحت فشار قرار داده بود. تا سال ۲۰۰۹ او از ثروت شخصیاش برای جبران خسارات این دو شرکت استفاده میکرد و ثروت ایلان ماسک در مقایسه با گذشته کاهش یافت.
اما در سال ۲۰۱۰ اتفاقی افتاد که همهچیز را تغییر داد. در آن سال تسلا وارد بورس شد و دارایی خالص ماسک که به صورت تخمینی محاسبه میشود بهطور پیوسته افزایش یافت. او در سال ۲۰۱۲ با ثروتی حدود ۲ میلیارد دلار در لیست میلیاردرهای فوربس قرار گرفت.
در سال 2016، ماسک کسبوکاری برای حفر تونل با راهاندازی شرکتی به نام The Boring Company ایجاد کرد. درست یک سال بعد او استارتآپ نورالینک که قرار بود در زمینهی فناوری عصبی فعالیت کند را نیز تاسیس کرد و به رشد داراییهای او کمک شایانی کرد.
بعد از شروع همهگیری بیماری کرونا، دارایی خالص ایلان ماسک با افزایش سهام تسلا رشد سریعی را در پیش گرفت. ماسک سال ۲۰۲۰ را با دارایی خالص تخمینی کمتر از ۳۰ میلیارد دلار آغاز کرد، ولی تنها یک سال بعد ثروتش به ۱۷۰ میلیارد دلار رسید؛ که این نشان میدهد که دارایی او فقط در عرض یک سال بیشتر از پنج برابر افزایش یافته است. افزایش ثروت ماسک به جایی رسید که او در نوامبر سال ۲۰۲۱ حدود ۳۴۰ میلیارد دلار دارایی داشت.
او همچنین در اکتبر سال ۲۰۲۲، سهام توییتر را به مبلغ ۴۴ میلیارد دلار خریداری کرد و تا اوایل ماه ژوئن سال جاری، به عنوان مدیرعامل آن فعالیت میکرد اما بعد ازآن از سمت خود کنارهگیری کرد. اگرچه بلومبرگ دارایی خالص فعلی ماسک را ۲۳۹ میلیارد دلار اعلام کرده است، اما فوربس گفته است که او حدود ۲۴۲.۴ میلیارد دلار ثروت دارد.
بخش بزرگی از دارایی ایلان ماسک وابسته به سهام او در شرکت تسلا است. گرچه او هیچ حقوقی از این شرکت دریافت نمیکند، اما زمانی که شرکت تسلا وارد فعالیتهای چالش برانگیز میشود و اتفاق جدیدی را رقم میزند، پاداشهای پیشرو به خاطر سهامی که ماسک در این شرکت دارد به خود او تعلق میگیرد. جالب است بدانید دارایی ماسک دو برابر مارک زاکربرگ است و یکی از ثروتمندترین افراد تاریخ محسوب میشود.
تسلا در سال ۲۰۱۸، وقتی پاداشی را که برای عملکرد ۱۰ سالهی ماسک در این شرکت در نظر گرفته بود را اعلام کرد، گفت: «ایلان هیچگونه پاداش تضمینشدهای دریافت نخواهد کرد – هیچ حقوقی، پاداش نقدی و هیچ سهامی که صرفا با گذشت زمان به دست میآید. در عوض تنها پاداشی که او دریافت خواهد کرد، جایزهی عملکردهای صد در صد ریسکی این شرکت در صورت موفق شدن آن است؛ و این تضمین وجود دارد که تنها در صورتی که تسلا و همهی سهامدارانش عملکرد فوقالعاده و عالیای داشته باشند، ماسک هم پاداشی را دریافت خواهد کرد».براساس گزارشات بلومبرگ، نزدیک به نیمی از دارایی خالص ماسک از سهام تسلا تامین شدهاست؛ در حالی که کمی بیش از 20 درصد آن از سهام اسپیسایکس است. مابقی ثروت او از سهام توییتر، The Boring Company و همچنین سایر بدهیهای متفرقه تامین میشود.
این پایان ماجرا نیست و ایلان ماسک میخواهد در آینده راههای جدیدی برای بیشتر کردن ثروتش پیدا کند. اگر گوشی ایلان ماسک به تولید برسد، میتوانیم انتظار داشته باشیم که این مدل به یکی از پرفروشترین موبایلهای جهان تبدیل شود و درآمد ماسک را چندین میلیون دلار بیشتر کند.
طبق برآوردهای بلومبرگ، ماسک در زمان حال ثروتمندترین فرد جهان است، اگرچه او به طور متناوب با میلیاردرهای دیگر برای حفظ این جایگاه رقابت میکند و گاهی آنها این جایگاه را از دست او در میآورند. او چندی پیش توانست دوباره ثروتمندترین شخص جهان شود.
دارایی ماسک در حال حاضر حدود 38 میلیارد دلار بیشتر از برنارد آرنو، بنیانگذار LVMH است که بلومبرگ داراییاش را 201 میلیارد دلار تخمین زدهاست. جف بزوس بنیانگذار آمازون با 153 میلیارد دلار، بیل گیتس بنیانگذار مایکروسافت با 137 میلیارد دلار و لری الیسون بنیانگذار اوراکل با 133 میلیارد دلار، در جایگاههای بعدی قرار دارند.