; ?>; ?>
معاون آموزشی دانشگاه تهران تاکید کرد: هر سال دو بار فراخوان جذب هیات علمی از سوی وزارت علوم اعلام میشود و تمامی متقاضیان جذب باید در این فراخوان ثبت نام کنند. پس از آن، پرونده آنها به دانشگاهها ارجاع میشود و ما این پرونده ها را ابتدا در دانشگاه و پس از آن در دانشکده های تخصصی بررسی میکنیم و افراد واجد شرایط نهایتا توسط هیات اجرایی جذب هیات علمی دانشگاه انتخاب و به عنوان هیات علمی معرفی میشوند.
کمرهای با بیان اینکه دانشگاه تهران نیاز زیادی به جذب هیات علمی دارد، گفت: ظرفیت مورد نیاز برای جذب هیات علمی در دانشگاه ما زیاد است اما میزانی که به ما مجوز جذب می دهند کمتر از میزان مورد نیازمان است. ضمن اینکه متقاضی برای جذب در دانشگاه تهران نیز زیاد است به طوریکه سال گذشته ما در یک فراخوان 3 هزار 270 نفر متقاضی داشتیم، این در حالی است که ظرفیت جذب ما در طول یکسال 150 نفر است.
این استاد دانشگاه تهران ادامه داد: در حال رایزنی با وزارت علوم هستیم تا ظرفیت جذب در دانشگاه را برای سال جاری افزایش دهد. ضمن اینکه باید به این نکته هم توجه کرد که سالیانه حدود 40 تا 50 نفر بازنشست میشوند.
معاون آموزشی دانشگاه تهران با بیان اینکه ما در این دانشگاه جذب هیات علمی خارج از چارچوب مشخص، ضوابط علمی و فراخوان نداریم، گفت: همچنین موردی از اخراج هیات علمی در دانشگاه تهران هم نداریم و هر کسی این ادعا را دارد اسم بدهد تا موردی بررسی کنیم. اگر چه ممکن است فردی به دلایل شخصی از ادامه فعالیت استعفا بدهد اما اینکه ما فردی را به دلایلی اخراج یا خاتمه کار داده باشیم نداریم اگر موردی است اسمشان را به ما بدهند تا بررسی کنیم.
وی خاطر نشان کرد: اعضای هیات علمی دانشگاه ابتدا به صورت پیمانی وارد دانشگاه می شوند بعد از آن باید قرارداد آنها تمدید شود که البته آن هم شرایطی دارد که فرد باید صلاحیت های علمی و عمومی را کسب کند. صلاحیت عمومی را یک واحد در دانشگاه مورد بررسی قرار میدهد و اگر دلایلی داشته باشد را به واحد جذب ارائه می دهد و در آنجا بر مبنای صلاحیت علمی و عمومی وضعیت پذیرش فرد را مورد بررسی قرار می دهند.
کمره ای خاطر نشان کرد: ما در دانشگاه تهران به دلیل کمبود هیات علمی، از اساتید مدعو از دانشگاه های دیگر استفاده می کنیم.