امروز باتوجهبه اطلاعیه منتشر شده تعداد 990,000,000 واحد سرمایهگذاری صندوق سرمایهگذاری در اوراق بهادار با درآمد ثابت کیمیا با ارزش مبنای هر واحد 10،000 ریال در نماد (اونیکس1) از امروز شنبه مورخ 28 مردادماه لغایت چهارشنبه مورخ اول شهریور ماه به مدت 5 روز کاری، مورد پذیرهنویسی قرار میگیرد.
مهمترین خبرهای امروز بازار سرمایه در خصوص مجمععمومی نماد ایرانخودرو بود تا بالاخره در خصوص وضعیت ادامه فعالیت این نماد تصمیمگیری شود. به استناد گزارشهای منتشر شده از این مجمع در روز جاری سهامداران شدید تقاضای حذف قیمتگذاری دستوری را دارند و هیچکدام از سهمداران رأی به توقف تولید محصولات زیانده ندادند.اما بازار با بیرمقی ایجاد شده در ارزش معاملات همچنان نشان میدهد که با ابهامات زیادی که هنوز امکان حلشدن وجود ندارد در حال دستوپنجه نرم کردند است. از همین روز علیرضا توکلی کاشی، کارشناس و پژوهشگر اقتصادی در مصاحبهای عنوان کرده است که با جابهجایی نرخ حاملهای انرژی و مواردی ازایندست، اقتصاد را بالا و پایین میکنیم. باید اول به این سؤال پاسخ دهیم که پتروشیمی میخواهیم یا خیر؛ چه از نظر تأمین بازار داخلی و چه از نظر ارزآوری. اگر دولت باهدف جبران کسری بودجه و با تغییر نرخها، عوارض صادراتی و امثال آن در بدنه اقتصاد و کسبوکارها دستکاری کند، بیاعتمادی به دولت افزایشیافته و نهتنها کسبوکار جدیدی ایجاد نشده و توسعهای را شاهد نخواهیم بود؛ بلکه کسبوکارهای قبلی نیز از رده خارج میشوند.
اما در ادامه خبر تهیه و تدوین آییننامه بازار حرفهای برای بورس اوراق بهادار تهران رضا کیانی، مدیر تحقیق و توسعه بورس اوراق بهادار تهران گفت: بنا بر طراحی صورتگرفته توسط بورس تهران برای هریک از ابزارهای قابلمعامله در این بازار بیانیه ریسکی تهیه خواهد شد و هر شخصی که بخواهد از ابزارها استفاده کند میبایست بیانیه مذکور را امضا کند.از سویی هم گفته میشود که حسین هاشمی مدیرعامل "حسیر" با اشاره به ارسال به موقع تمام موضوعات بااهمیت شرکت در کدال، اعلام کرد: افزایش حجم معاملات در روزهای 22 و 23 و 24 مرداد احتمالاً ناشی از بهبود وضعیت عملیاتی شرکت نسبت به سنوات گذشته و همچنین پیشرفت مراحل مربوط به عرضه اولیه سهام شرکت پرتو بار فرابر خلیجفارس است که در زمان مناسب اطلاعات مربوطه در کدال منتشر خواهد شد. این موضوعی عاملی شده است تا مدیرعامل این شکرت در خصوص نوسانات اخیر چند روز خود واکنشهایی را نشان دهد.
شاخص کل بورس تهران در این روزها روند فرسایشی بدی را در حال سپری کردند است. فعالان بازار معتقد هستند که شاخص میزان دقیق و درستی از تغییرات را نشان نمیدهد چرا که با جلوگیری از افت بیشتر نمادهای تأثیرگذار روی شاخص کل بورس تهران از افت بیشتر شاخص جلوگیری میشود و در مقابل نمادهای کوچکتر با افت منفی در حال دستوپنجه نرم کردند است فاصله شاخص کل از سقف تاریخی سال 99 خود پس از گذشت سه سال اعداد و ارقام معنیداری را به خود میبیند.شاخص کل در 26 تیرماه سال جاری حدوداً یک ماه پیش در همین محدودهها قرار گرفت و رقم یک میلیون 957 هزارواحدی را به خود دید؛ اما پس رویه مثبتی را به خود گرفت تا در نهایت کار به نیمه نرسیده دوباره منفی شود و بار دیگر رقم یک میلیون 957 هزارواحدی در روز جاری دیده شود.
اوضاع برای شاخص هم وزن هم بر همین منوال است شاخص هم وزن نیز به سطح حمایتی که در حوالی 26 تیرماه ایجاد شده بود رسیده است و در حال حاضر در اعداد و ارقام 677 هزارواحدی قرار دارد ازدسترفتن این سطوح حمایتی میتواند شاخص را به رقمهای پایینتر و فاجعهبارتری هدایت کند.
هنوز واکنشی از سوی رئیس سازمان بورس اوراق بهادار دراینخصوص دیده نشده است و مجید عشقی در آخرین اظهارات خود اعلام کرده است که وضعیت بورس تهران جای نگرانی ندارد؛ اما دقیقاً بازار از نظر فعالان در بحرانیترین وضعیت خود قرار دارد. بازار بورس تهران نهتنها از اولویت اول دولتیها خارج شده است و بلکه از وضعیت از دست ریاست سازمان هم خارج شده است!