بروز تقلب و لو رفتن سؤالات آزمون ورودی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی و حواشی آن چند سالی است که نگرانیها و ابهامات زیادی را در اذهان عمومی جامعه به ویژه برای داوطلبان رشتههای پرطرفدار دانشگاهی ایجاد کرده و مسئولان طی سالها اقدامات و روشهای گوناگونی را برای برگزاری سلامت این آزمون سراسری در نظر گرفتند که میتوان به مواردی مانند قطع اینترنت در زمان برگزاری کنکور در سال گذشته اشاره کرد.
موضوع قطع اینترنت در زمان برگزاری کنکور، توسط معاون امور آزمونهای سازمان سنجش مطرح شد؛ موضوعی که حواشی بسیاری درپی داشت، اما مسئولان از جمله وزیر علوم و رئیس سازمان سنجش جهت رعایت حقوق داوطلبان با اجرای این روش موافق بودند. درنهایت پس از موافقتها و مخالفتها اینترنت همراه به صورت نقطهای (مناطق نزدیک به حوزههای برگزاری کنکور) برای چند ساعتی قطع شد.
طبق اعلام مسئولان اگرچه این روش تا حد زیادی موفق بود و هیچ برگشت پاسخی به حوزههای امتحانی در کنکور رخ نداد، اما پس از پایان زمان برگزاری شهروندان از مشکلاتی که به دنبال قطع اینترنت برایشان پیش آمد گله و نارضایتی داشتند، به گونهای که وزیر ارتباطات چندی پس از این موضوع ضمن عذرخواهی از مردم بابت مشکلاتی که در محدوده BTSهای حوزههای امتحانی پیش آمده بود، تأکید کرد به سازمان سنجش اعلام کرده اند و این بار آخری است که اینترنت به خاطر کنکور قطع میشود و حتما باید برای دور بعدی کنکور به فکر راهکاری جایگزین باشند و به هیچ وجه دیگر اینترنت را به خاطر کنکور قطع نمیکنند.
حال با گذشت چند ماه از این مسئله، زمان برگزاری نوبت دوم کنکور سراسری سال ۱۴۰۲ نزدیک است و در یک ماه گذشته بار دیگر شائبه قطع اینترنت مطرح شد و عیسی زارع پور- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- در واکنش به مسئله پیش آمده اعلام کرد قطع اینترنت نمیتواند کمکی کند و فناوریهایی وجود دارند که بتوان حتی در صورت قطع اینترنت هم ارتباط را برقرار کند.
توصیه او به سازمان سنجش این بود که با استفاده از فناوریها و روشهای آشکارساز سیگنال، این امکان ایجاد شود تا هرگونه ارتباط ممنوعهای که داوطلبان دارند، تشخیص داده و شناسایی شود چراکه با قطع اینترنت نیز ممکن است بتوان ارتباط ایجاد کرد. در نهایت با دستور رئیس جمهوری، پرونده قطع اینترنت در زمان برگزاری کنکور بسته شد. به عبارتی رئیس جمهور تأکید کرد که اگرچه سلامت آزمون برایشان مهم است و همه تدابیر را برای باید متولیان امر برای ارتقاء سلامت کنکور به عمل آورند، اما اینترنت به هیچ وجه قطع نخواهد شد؛ در واقع این دستوری بود که رئیسجمهوری صادر کردند و وزارت ارتباطات مطابق آن عمل خواهد کرد.
حال به تازگی محمد علی زلفی گل- وزیر علوم، تحقیقات و فناوری - بر عدم قطع اینترنت در روزهای برگزاری کنکور ۱۴ و ۱۵ تیرماه تأکید کرده است. وی در این زمینه گفته است: دستور دادهاند که نباید اینترنت قطع شود و ما هم سیستمهای خاص خودمان را داریم تا امنیت کنکور را تأمین و تضمین کنیم؛ بنابراین با توجه به اظهارات وزیر علوم و دستور رئیس جمهور مبنی بر عدم انجام این کار، پرونده قطع اینترنت برای حفظ سلامت کنکور و رعایت حقوق داوطلبان این آزمون سراسری پس از چند ماه بسته شد.