این افزایش نرخ در صورت نهاییشدن قیمت لبنیات را تا ۳۰درصد افزایش خواهد داد. بهگفته فرهاد اکبری، قیمت پیشنهادی دامداران برای نرخ مصوب جدید، ۱۹.۵۰۰تومان بوده که دولت با وعده حمایت از کاهش هزینه تولید، نهایتا با رقم ۱۵هزار تومانی برای هرکیلو شیر موافقت میکند. تأمین نهادههای دامی با قیمت سال گذشته، پرداخت بهای شیر بهصورت روزانه، پرداخت تسهیلات کمبهره به واحدهای تولیدی زیر ۱۰۰رأس و حذف هزینه پشت بارنامه ارسال خوراک دام، ازجمله کمکهایی است که دولت برای جبران هزینههای تولید، متعهد شده است.
تامین نهادههای دامی و طیور با نرخ مصوب، قولی است که سال گذشته نیز برای کاهش هزینه تولید داده شد اما از ماههای پایانی سال گذشته روند واردات نهادههای دام و طیور بهدلیل مشکلات تامین ارز، مختل شد و تداوم این شرایط تا هفتههای اخیر، هزینههای تولید را برای دامداران و مرغداران افزایش داد. اتحادیه مرکزی دامداران ایران پیشتر اعلام کرده بود زیان دامداران در تولید شیر به مرز ۴هزار تومان در هر کیلوگرم رسیده و قیمت مصوب خرید شیرخام از دامداران متناسب با هزینه تمامشده تولید نیست.
نکته قابل توجه توافق اخیر دولت با دامداران این است که بهگفته رئیس هیأت مدیره اتحادیه مرکزی دامداران، میزان افزایش قیمت شیر به ازای یک درصد چربی بیشتر، براساس توافق دامداران با کارخانههای لبنی خواهد بود و این موضوع میتواند قیمت محصولات غیریارانهای را با جهش مواجه کند. قیمت مصوب خرید شیرخام از دامداران در سال گذشته برای هر کیلوگرم شیر خام ۲.۳درصد چربی ۱۲.۸۰۰تومان بود که به ازای هر یک درصد افزایش یا کاهش درصد چربی، ۱۵۰تومان اضافه یا کم میشد.
درصورت تأیید و ابلاغ نرخ مصوب جدید شیرخام از سوی ستاد تنظیم بازار، انتظار میرود قیمت محصولات مشمول قیمتگذاری شامل؛ شیر نایلونی کمچرب ٩٠٠گرمی، شیر بطری کمچرب، پنیر یواف ۴۰۰گرمی و ماست ساده ۵. ۲کیلوگرمی کمچرب، دستکم ۳۰درصد افزایش یابد و این رشد برای محصولات قیمتگذاری آزاد، احتمالا بیش از ۵۰درصد خواهد بود.اردیبهشت پارسال قیمت خرید هر لیتر شیر خام در دامداری از ۶.۴۰۰به ۱۲.۸۰۰تومان افزایش یافت و رشد ۷۰درصدی قیمت تمام اقلام لبنی را بهدنبال داشت. در ماههای پس از آن تاکنون قیمت کالاهای لبنی تغییرات چشمگیری نداشت اما در روزهای اخیر قیمت محصولات برخی شرکتهای لبنی افزایش ۲تا ۳هزار تومانی داشته است.