از ۵۰۰ هزار تا ۳ میلیارد تومان جریمه؛ برای مبارزه به خانمهایی که حجاب را رعایت نمیکنند. البته جریمههایی، چون ابطال گواهینامه رانندگی، ابطال پاسپورت، ممنوعیت استفاده از اینترنت و ... نیز در نظر گرفته شده است.
ابتدا میگفتند گشت ارشاد برای جلوگیری از ترویج گناه است، با مرگ نابهنگام مهسا امینی و ۳ ماه اعتراض عمومی در کشور، حالا قرار است با پرداخت جریمه که شاید بتوان گفت نوعی خرید مجازات است، وضعیت بهگونهای دیگر مورد توجه توام با عصبانیت افکار عمومی قرار گرفته است، زیرا خلاف همه آنچیزی است که در ابتدای انقلاب نیز نسبت به آن وعده داده شده بود مانند این تیتر روزنامه اطلاعات که در ویترین نیم تای بالای صفحه اول روزنامه اطلاعات بهعنوان مهمترین تیتر روزنامه یعنی تیتر یک خودنمایی میکند: «در مورد حجاب اجبار در کار نیست».
اما طرح مذکور واکنشهایی بههمراه داشت. ضمن اینکه طرح مذکور از منظر دو محور علمی و عدم توجه به دیدگاههای استراتژیک نیز محل ایراد است تا جایی که میتوان گفت خلاء طرح مذکور در دو محور نگرش علمی به پیامدهای ناخواسته طرح، و دیگری عدم توجه به دیدگاههای نیروهای استراتژیک از جمله سردار سلیمانی و حذف آن از برنامههای خود بسیار برجسته است.
واکنش وزیر دولت روحانی به طرح مذکور
ماجرای طرح به زودی آثار و عوارض خود را هویدا کرد تا جایی که مورد اعتراض وزیرارتباطات دولت روحانی نیز قرار گرفت. محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات دولت روحانی، در توئیتی نوشت: نمیدانم این طرح برخی از نمایندگان مجلس برای حجاب مطرح شده چقدر صحت دارد؛ اگر صحت دارد باید از طراحان پرسید که مطابق کدام فقه، دیه ۹۰۰ میلیون و جریمه بدحجابی میتواند ۳ میلیارد تومان باشد؟ برخی دیگر نیز به این سو تمایل پیدا کردند که طرح مذکور را مانند خریدن بهشت این بار با جریمه که پیش از اینها توسط روحانیت قرون میانه اروپا انجام میشد تشبیه کردند.
اما در حوزه سلبریتیها این مهراب قاسم خانی یکی از نویسندگان و کارگردانهای معروف ایرانی است که نسبت به طرح مذکور واکنش نشان داد. او در کارنامه هنری اش کارهای شاخص و جذاب زیادی دارد که از جمله آنها میتوان به فیلمنامه سریال «مرد هزار چهره» به کارگردانی مهران مدیری، سریال «مسافران» به کارگردانی رامبد جوان نیز اشاره کرد. او در استوری خود در اینستاگرام نوشت: «همه اش سه میلیارد؟ تساهل و تسامح تا مجا؟ ما از شما انتظار داریم برای ابطال شناسنامه اقدام کنید.»
دلیل تناقض میان اظهارات تندروها با طرحهایشان در مجلس
آوردن طرح مناقشه برانگیز قانونی کردن جریمه مربوط به عدم رعایت حجاب، با آنچه حتی برخی دیگر نمایندگان تندرو در مجلس اظهار میکنند، نیز قابل توجه است. به گفته لارگانی نماینده فلاورجان، «صبر اقتصادی مردم تمام شده است چرا که سفره معیشتی مردم در تنگنا قرار دارد.»
هرچند ارگانهای رسانهای جناح تندرو نیز دلیل اصلی آمدن مردم به کف خیابان را شرایط فقر اقتصادی مردم ذکر میکنند، با این همه قدرت یکدست در چارچوب دیدگاه خود به ویژه در حوزه تندروها دنبال آن است که کماکان خشم مردم افزایش یابد. جبهه پایداری که شاید تا بیش از ۵۰ درصد اعضای دولت و به ویژه تیم اقتصادیاش را در اختیار دارد، به جای تلاش بر حل بحرانهای معیشتی مردم، نمایندگانش در مجلس کماکان بر طرحهای مبارزه با بیحجابی و ایجاد تنش در کشور متمرکز هستند.
از نظر کارشناسان دلیل ارائه نشانی اشتباه، انتخابات آینده است که با بحرانسازی، قرار است مردم پس از حوادث پاییز ۱۴۰۱ کماکان، همانند انتخابات ۱۴۰۰، از صندوقها قهر کرده، و زمینه حضور نمایندگان جبهه پایداری با حداقل رای در مجلس آینده نیز فراهم شود. به عبارتی تندروها به نظر میرسد، به عمد چوب به لانه زنبور میکنند./خبرآنلاین