به گزارش
مردم سالاری آنلاین،بسیاری بر این باورند که بعضی از تصمیمهای دولت باعث شدید بحرانهای اقتصادی شده است؛ برای مثال یکی از اقداماتی که گرچه اقتصاددانها اصل آن را مناسب میدانند اما زمانبندی و شیوه اجرایش محل انتقادهای گسترده است، حذف ناگهانی ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی است که دولت به علت عدم رعایت کالا برگ الکترونیکی باعث تنشهای قیمتی و گرانی شد.
در اینباره محمدعلی محسنی بندپی عضو کمیسیون بهداشت و درمان و نماینده نوشهر و چالوس در مجلس گفت:
بر اساس گزارش رئیس مجلس شورای اسلامی و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور صد درصد درآمدهای دولت محقق شده است و این موضوع در سالهای گذشته به واسطهی تحریم و موج شدید کرونا اتفاق نیفتاده بود، اما مردم انتظار داشتند با تحقق صد درصدی درآمدی دولت اوضاع مردم بهتر شود؛ چرا که در لایحه بودجه وقتی درآمدها را میبینیم مصارف آن هم مشخص است.خیلی وقتها مصارف به دلیل اینکه درآمدها به طور کامل محقق نمیشود، ناقص انجام میشود و ما انتظار داریم تعادل بین منابع و مصارف باعث بهتر شدن وضعیت فعلی کشور شود.
وی ادامه داد: موضوع دیگر این است که دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۱ مکلف شده بود در صورت حذف ارز ترجیحی، قیمت کالاها نباید نسبت به شهریور ۱۴۰۰ افزایش پیدا کند و ما به التفاوت ارز ۲۳۰۰۰ و ۴۲۰۰ به گونهای مدیریت شود که بتواند افزایش قیمتها را پوشش دهد و مردم همان قیمتها و مصوب شهریور ۱۴۰۰ را پراخت کنند. اما شما ببینید در هیچ یک از کالاهای اساسی، قیمتها مصوب شهریور ۱۴۰۰ نیست و این نشان میدهد مجلس قانونگذار خوبی بوده است، اما دولت مجری خوبی نبود.
مجلس در لایحه بودجه ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ وقت بسیار و دست دولت را باز گذاشته است
وی ادامه داد: اگر به تفصیل و بخشهای مختلف لایحه بودجه ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ توجه کنیم، مجلس وقت بسیار گذاشت و دست دولت را باز گذاشته است و دولت را مخیّر کرده تا مدیریت در اختیار خودش باشد. منابع خوبی نیز برای دولت پیشبینی شد؛ در بحث بهداشت و درمان، معالجه بیماران صعب العلاج، هزینه زوجهای نابارور و تقویت بنیان خانواده، مصوبات کمیسیون تعالی خانواده و افزایش جمعیت و در بحثهای دیگر اشتغالزایی، تقویت کشاورزی و... را لحاظ کردیم. اما واقعیت این است چون دولت سال اولش است و در سال اول تا اعضا تیم هم دیگر را پیدا کنند و توانمندیهای خود را بشناسند و با هم ارتباط برقرار کنند، شاید فرصت زیادی نبوده است؛ خصوصا دولتی که پاکسازی وسیع در نظام اجرایی کشور انجام داده که تقریبا بیسابقه بوده است.
نگاه تک قطبی مردم را متضرر می کند
بندپی با اشاره به حذف نگاه تک قطبی در نظام اجرایی گفت: بارها تذکر دادهام که اگر قرار باشد ایران اسلامی درست شود باید از همهی ایرانیهای متعصب، متفکر و توانمند استفاده شود و این نگاه تک قطبی به نظام اجرایی، بیش از اینکه دولت را متضرر کند ملت را متضرر خواهد کرد. ما باید برای مردم اختلافهای جناحی، حزبی و گروهی را کنار بگذاریم و با نگه داشتن خط قرمزهای خود، آنهایی که از خط قرمزهایمان عبور نکردند و دغدغه کشور و از تجریبات و دانش خوبی برخوردار هستند و حتی در گروه و جناح و حزب ما نیستند، استفاده کنیم.
وی یادآور شد: یکی از دلایل ناکارآمدی دولتهای قبل این بود که از افراد خودشان استفاده میکردند و این زمانی اتفاق میافتد که کشورهای توسعه یافته از افراد توانمند دشمنان خود استفاده میکنند و این نشان از آن دارد که برای توسعه کشور خود حد و مرزی نمیشناسند.
علیرغم تکذیب دولت، استیضاح وزیر بهداشت به قوت خود باقی است
وی در خصوص استیضاح وزیر بهداشت تصریح کرد: علی رغم تکذیب دولت به گفتهی دکتر روح الامینی استیضاح وزیر بهداشت با ۵۹ امضا با قوت خود باقی است. ما امروز با کمبود دارو و تجهیزات پزشکی روبه رو هستیم بیمارانی به علت کمبود تجهیزات در درد غوطه ور هستند و این به نفع مردم و کشور نیست. وزیر بهداشت سه ماه قبل گفتند مشکل دو ماه دیگر رفع میشود! امیدواریم این اتفاق بیففتد و مردم نفس راحتی بکشند.
در شرایط فعلی افراد نمیتوانند کاری انجام دهند باید بسیاری از روش، شیوه و استراتژیها عوض شود
عضو کمیسیون بهداشت در خصوص تأثیر جابهجایی وزرا در وضعیت فعلی کشور گفت: وزرا زمانی که آمدند تغییرات اساسی در کشور انجام دادند؛ معتقدم مدیریت خیلی موثر است، اما در شرایط فعلی افراد نمیتوانند کاری انجام دهند. باید بسیاری از روش، شیوه و استراتژیها عوض شود و علتها را آسیب شناسی کرده و آنها را برطرف کنیم در غیر این صورت با تغییر افراد به نظر نمیرسد شاهد تحولات باشیم.
وی در آخر در خصوص تأثیرگذاری تحریمها افزود: تحریم و عدم تحقق بودجههای نظام سلامت که سازمان بودجه و برنامه به طرز جدی و گاهی در بعضی ردیفها آن را بلاک کرده تأثیرگذار است، ولی باید در اصل قضیه سیاستها تغییر کند.
منبع:جماران