به گزارش
مردم سالاری آنلاین، روزنامه دنیایاقتصاد نوشت: این در حالی است که وزیر دارایی عراق پیشتر سخن از قصد آمریکا برای اعمال محدودیت و تحریم بخش بانکی عراق و غیره را نادرست خوانده بود.
یک روزنامه فرانسوی از عزم ایالاتمتحده برای ادعای «قطع جریان تامین مالی سپاه پاسداران با استفاده از شبکه پولی و مالی عراق» خبر داده است. روزنامه فیگارو با استناد به اطلاعات منتشر شده در مطبوعات عراق گزارش داد که وزارت خزانهداری آمریکا به زودی افزون بر ۱۵ بانک خصوصی عراق را به ظن مشارکت در فرآیند دور زدن تحریمهای آمریکا علیه سپاه پاسداران تحریم خواهد کرد. این در حالی است که وزیر دارایی عراق پیشتر سخن از قصد آمریکا برای اعمال محدودیت و تحریم بخش بانکی عراق و... را نادرست خوانده بود.
به نظر میرسد که قطع شبکههای تامین مالی ایران از جمله در عراق و محتملا در قطر، عمان و امارات به دستورکار ایالات متحده برای فشار بیشتر به تهران به قصد تغییر رفتار برجامی صورت میگیرد. اگرچه کاخ سفید بارها اعلام کرده که توافق هستهای را از دستور کار خارج کرده، اما همزمان تاکید مقامات دولت بایدن بر پیگیری دیپلماسی در قبال ایران نشان میدهد که از دید واشنگتن دیپلماسی همچنان بهترین راهحل برای حل مساله هستهای است، البته یک برجام بهروز شده آنهم در فضای متغیرهای حادث شده در طول چند ماه اخیر.
ادعای فیگارو چیست؟
روزنامه فرانسوی فیگارو با استناد به اطلاعات منتشر شده در مطبوعات عراق گزارش داد که وزارت خزانهداری آمریکا به زودی افزون بر ۱۵ بانک خصوصی عراق را به ظن مشارکت در فرآیند دور زدن تحریمهای آمریکا علیه سپاه پاسداران و کمک به قاچاق دلار به ایران، سوریه، اردن و ترکیه تحریم خواهد کرد. به گزارش «ایسنا»، فیگارو روز سهشنبه ۲۰ دی ماه با استناد به اطلاعات منتشر شده در مطبوعات عراق گزارش داد که وزارت خزانهداری آمریکا به زودی افزون بر ۱۵ بانکخصوصی، عراق را به ظن مشارکت در فرآیند دور زدن تحریمهای آمریکا علیه سپاه پاسداران و کمک به قاچاق دلار به ایران، سوریه، اردن و ترکیه تحریم خواهد کرد.
در همین حال، روزنامه عراقی المداء هم با انتشار گزارشی در این مورد، نوشت: «حجم قاچاق ارز در هفته بین ۱۰۰ تا ۲۵۰ میلیون دلار است که حداقل نیمی از آن به تهران و مابقی به ۳ کشور همسایه ارسال میشود.»مقام آگاه عراقی هم به این نشریه گفته که وزارت خزانهداری ایالات متحده بر پایه مستندات خود به بانک مرکزی عراق گزارش داده که افزون بر ۶۰ بانک و موسسه مالی این کشور خارج از استانداردهای واقعی یک سیستم بانکی فعالیت میکنند و در واقع، با جعل اسناد تجاری و بهویژه اقلام وارداتی به قاچاقچیان ارز برای انتقال دلار در پوشش واردات کالا کمک میکنند.
به نوشته المداء، الحاق ۲۰ بانک از ۸۰ بانک عراقی به سامانه پیشنهادی وزارت خزانهداری ایالات متحده آغاز شده و بانک مرکزی عراق نیز در حال همکاری برای تسریع این روند است. با وجود این ، روزنامه عراقی مدعی شده که جریان فعال در زمینه قاچاق دلار، طی روزهای اخیر، تلاش تازهای را برای دور زدن محدودیتهای آمریکا از طریق ارائه «بلیت سفر جعلی» به بانکهای عرضهکننده دلار آغاز کرده بودند که سازمان گردشگری عراق با ارسال دستورالعمل جدیدی به آژانسهای مسافرتی از آنها خواسته تا از صدور بلیتهای قابل لغو و جعلی برای افرادی که خود را بازرگان معرفی میکنند، اجتناب کنند.