۰
شنبه ۳ دی ۱۴۰۱ ساعت ۲۰:۴۵

از وضعیت حقوق ها در کشورهای عربی با خبر شوید

در چند ماه گذشته، تظاهرات در محکوم کردن قیمت های بالا در بسیاری از کشورهای عربی و غیر عربی افزایش یافته است، که در آن معترضان خواستار بهبود دستمزدها با توجه به دستمزدهای پایین یا راکد خود برای سال ها در ازای افزایش قابل توجه هزینه ها به ویژه افزایش قیمت مواد اولیه در سال های اخیر شدند.
از وضعیت حقوق ها در کشورهای عربی با خبر شوید
به گزارش مردم سالاری آنلاین،وضعیت دستمزد در کشورهای منطقه در دوره اخیر چه شد؟ و چگونه قیمت مواد اولیه در کشورهای عربی در سال های اخیر با توجه به لرزه هایی که جهان را درنوردیده است، توسعه یافته است؟
قدرت خرید خانواده ها در کشورهای عربی به ویژه خانواده‌های فقیر و متوسط در سال‌های اخیر به دلیل افزایش مداوم هزینه‌های زندگی کاهش یافته است.
به گزارش الجزیره در چند ماه گذشته، تظاهرات ضد گرانی در بسیاری از کشورهای عربی و غیر عربی افزایش یافته است، که معترضان خواستار افزایش دستمزدهای پایین یا ثابت خود شدند که برای سال ها متناسب با افزایش هزینه ها به ویژه گرانی کالاهای اساسی در سال های گذشته تغییری نکرده است.
وضعیت دستمزدها در کشورهای منطقه در دوره اخیر چگونه است؟ قیمت اقلام اولیه در کشورهای عربی در سال های اخیر و در سایه حوادث جهانی چگونه بالا رفت؟
افزایش دستمزدها
«سازمان بین المللی کار» در تازه ترین گزارش خود اعلام کرد دستمزدها در کشورهای عربی در سال جاری شاهد افزایش جزئی ۱.۲ درصدی بوده است، این میزان در سال ۲۰۲۱ حدود ۰.۵ درصد و در سال ۲۰۲۰ معادل ۰.۸ درصد بوده است.
با این حال، خود این سازمان، که وابسته به سازمان ملل است، هشدار داد که این درصدها با احتیاط در نظر گرفته شود، زیرا اطلاعات موجود در منطقه در این زمینه اندک است.
در جدولی که در پیوست گزارش دستمزدهای جهانی در پایان نوامبر گذشته منتشر شد، دستمزدها در تعدادی از کشورهای عربی تغییرات زیر را تجربه کردند:
رشد منفی:
مغرب: ۲.۶ درصد (سال ۲۰۲۰)
مصر: ۱.۵ درصد (سال ۲۰۲۱)
رشد مثبت:
عُمان: ۴.۶ درصد (۲۰۱۹)
بحرین: ۲.۲ درصد ( ۲۰۲۱)
کویت: ۱.۸ درصد (۲۰۱۸)
قطر: ۰.۹ درصد (۲۰۲۱)
عربستان: ۰.۵ درصد (۲۰۲۰)
اردن: ۰.۱ درصد (۲۰۲۰)
در مورد بقیه کشورهای عربی، هیچ اطلاعاتی از آن ها در دسترس سازمان بین المللی کار نیست.
میانگین دستمزدها
به گفته همین منبع نرخ دستمزد در منطقه عربی به شرح زیر است:
قطر: سه هزار و ۲۱۴ دلار
بحرین: ۲ هزار ۱۶۷ دلار
عمان: هزار ۸۳۳ دلار
عربستان سعودی: هزار ۷۴۵ دلار
کویت: هزار ۱۱۲ دلار
لبنان: ۷۷۷ دلار
اردن: ۷۶۹ دلار
مراکش: ۴۸۸ دلار
الجزایر: ۳۰۳ دلار
مصر: ۲۲۶ دلار
میانگین دستمزد به معنای تقسیم کل دستمزد کارکنان در یک کشور بر تعداد کارمندان است.
در گزارش سازمان ملل اطلاعاتی در مورد سایر کشورهای عربی وجود ندارد.
هزینه های زندگی
آخرین گزارش صندوق بین المللی پول درباره شرایط اقتصادی منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا، که در اکتبر گذشته منتشر شد، نشان می دهد که نرخ تورم در کشورهای عربی از سال ۲۰۱۹ با نرخ تصاعدی افزایش یافته است.
نرخ تورم از ۳.۵ درصد در سال ۲۰۱۹ به ۶.۲ درصد در سال ۲۰۲۰ رسید، سپس در سال بعد به ۹.۳ درصد افزایش یافت. انتظار می‌رود با توجه به اینکه متوسط نرخ تورم بین سال‌های ۲۰۰۰ و ۲۰۱۸ معادل ۴.۷ درصد بوده، این رقم در سال جاری حدود ۹.۴ درصد باشد، پیش از آنکه در سال آینده به ۷.۴ درصد کاهش یابد.
بر اساس گزارش « صندوق بین المللی پول»، افزایش نرخ تورم عمدتاً ناشی از افزایش قیمت مواد غذایی و انرژی است و این افزایش بر محصولات و کالاهای مختلف تأثیر گذاشته است که منجر به بحران هزینه زندگی در بسیاری از کشورها شده است.
نرخ تورم در کشورهای عربی بر اساس طبقه بندی آنها، بین کشورهای واردکننده غذا و انرژی و کشورهای صادرکننده، متفاوت است.
از سال ۲۰۱۹، نرخ تورم قیمت مواد غذایی در منطقه بین ۶ تا ۴۹ درصد در کشورهای واردکننده نفت و بین ۷ تا ۲۴ درصد در کشورهای صادرکننده نفت متغیر بوده است.
ایجاد تعادل
با توجه به اختلاف زیاد بین افزایش دستمزد و افزایش هزینه زندگی، از دولت‌های منطقه تقاضاهای فراوانی شده تا سیاست‌های اقتصادی ای اتخاذ کنند که به تعادل بین دستمزد و قیمت ها بیانجامد.
اکتبر گذشته، «اولیویه دی شوتر»، گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد فقر شدید و حقوق بشر، از دولت های جهان خواست تا پاداش ها و دستمزدها را به سطوح تورم برسانند. این در حالی است که قیمت‌های کالاهای اساسی «بیش از حد» بالاست که میلیون‌ها نفر قادر به تأمین آن نیستند.
گزارشگر سازمان ملل افزود که چه در اروپا که تورم به رکورد ۱۰ درصد رسیده است و چه در کشورهای جنوب صحرای آفریقا که قیمت مواد غذایی حدود ۲۴ درصد افزایش یافته است، درآمد خانوارها در سراسر جهان به نقطه سقوط می رسد.
وی افزود: همانند پاندمی کووید-۱۹، بار دیگر آسیب پذیرترین افراد هزینه بحران های جهانی را می پردازند. پیش بینی می شود این بحران ها در مجموع بین ۷۵ تا ۹۵ میلیون نفر را تنها در سال جاری به فقر شدید بکشاند.
منبع:جماران
کد مطلب: 185037
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *