به گزارش
مردم سالاری آنلاین،در نخستین روز از آبان ۱۴۰۱ قیمت دلار رشد اندکی نسبت به روز قبل داشت و در پله ۷ کانال ۳۲ هزار تومان باقی ماند. قیمت دلار در مهر ماه نیز در کانال ۳۲ هزار تومان در گردش بود و تنها دو روز وارد محدوده ۳۳ هزار تومان شد. اما دوباره به محدوده مقاوم ۳۲ هزار تومان بازگشت.
فعالان بازار معتقدند قیمت دلار به صورت دستوری و با ارزپاشیها و تلاش بازارساز تثبیت شده است. اقدامی که به نظر میرسد سیاست جدی بانک مرکزی و جدالی است بر سر قیمت دلار میان دولت و تورم .
با وجودی که تحلیلگران بازار، قیمت دلار را از آنچه که اکنون هست بیشتر و با روند صعودی پیشبینی میکنند و عامل تورم را دلیل اصلی روند صعودی قیمت دلار میدانند، اما باز هم به نقش بازارساز و ارزپاشی دولت اشاره میکنند که فضای هر گونه پیشبینی را از بین برده است.
مُسکن موقت برای قیمت دلار
به اعتقاد فعالان بازار تا زمانی که بازارساز جهت انتظارات صعودی را تغییر ندهد تزریق عرضه صرفا به عنوان یک مُسکن کوتاه مدت عمل خواهد کرد و احتمال افزایش قیمت دلار در بلند مدت وجود دارد.
میثم رادپور، کارشناس بازارهای مالی درباره تاثیر نفوذ دولت بر قیمت دلار میگوید: از ابتدای سالجاری تا کنون تورمی در حدود ۵۰ درصد در کشور وجود داشته و اگر رشد قیمت دلار با میزان تورم سنجیده شود متوجه میشوید که قیمت دلار به نسبت تورم بسیار عقبتر است.
او در ادامه میافزاید: در اقلام مصرفی خانوار، صندوقهای سرمایهای و تمامی بخشهای بازار و اقتصاد تورم افسارگسیختهای را شاهد بودیم اگر بخواهیم قیمت دلار و عوامل تاثیرگذار بر آن را بررسی کنیم، تمام عوامل تکنیکی و فنی در کنار تورم رنگ میبازد. بنابراین انتظار داریم کمابیش مطابق با تورم قیمتها جابهجا شود .
رادپور با اشاره به خبرآزادسازی دلارهای بلوکه شده در کره جنوبی میگوید: این پول قرار نیست به دست بانک مرکزی برسد و پرداختهای انتقالی با آن تسویه شود. قرار نیست این پول به جز واردات کالا از کشورهای خاص در جای دیگری هزینه شود. بنابراین خبر ارزهای بلوکه شده فقط جنبه خبردرمانی دارد نه حقیقت. دولت نمیتواند از دلارهای بلوکه شده فعالانه در جهت مدیریت بازار ارز استفاده کند.
پشت پول خالی است
این کارشناس بازارهای مالی با بیان اینکه در ۱۰ سال اخیر تولید به شدت آسیب دیده خاطر نشان میکند: طی این مدت نه تنها سرمایهگذاری جدیدی انجام نشده بلکه شاهد خروج سرمایه از بخش تولید هستیم. بازار ارز به دلیل این که کشور فعالی در زمینه تولید نیستیم و نمیتوانیم پشتوانه تولیدی قوی برای ساپورت پولمان باشیم نیز آسیب میبیند. تولید رو به افول است و سالانه حداقل ۵ درصد کاهش تولید ناخالص داخلی داریم .
روز یکشنبه اول آبان ۱۴۰۱ قیمت دلار با افزایش ۵۱ تومانی به قیمت ۳۲ هزار و ۸۱۷ تومان در بازار تهران معامله شد. اما سیگنال دلار هرات همراستا با قیمت دلار در تهران نبود و روند نزولی ۵۰ تومانی را تجربه کرد. درهم امارات با رشد قیمت ۱۵ تومانی در همان محدوده ۸ هزار تومان باقی ماند و با قیمت ۸ هزارو ۹۳۸ تومان معامله شد.
باید دید آرامشی که در بازار حاکم است در روزهای آینده چه روندی را تجربه خواهد کرد.
منبع:تجارت نیوز