; ?>; ?> اهمیت عبور از «سوگ پس از طلاق» برای ازدواج مجدد - مردم سالاری آنلاين
۰
چهارشنبه ۱۵ تير ۱۴۰۱ ساعت ۱۱:۰۰

اهمیت عبور از «سوگ پس از طلاق» برای ازدواج مجدد

اشتباهات قدیمی را وارد ازدواج‌ جدید نکنید
یک روان‌درمانگر با بیان اینکه معمولا در ازدواج دوم چالش‌های زندگی مشترک برای افراد بیشتر می‌شود، خطاب به افرادی که تجربه طلاق داشته‌اند و در صدد ازدواج مجدد هستند، گفت: همانطور که طلاق پیامدهای جبران ناپذیری دارد، ازدواج مجدد بدون بررسی‌های لازم نیز پیامدهای جبران ناپذیری دارد و نباید کوله بار اشتباهات قدیمی را به زندگی جدید وارد کرد.
اهمیت عبور از «سوگ پس از طلاق» برای ازدواج مجدد
یک روان‌درمانگر با بیان اینکه معمولا در ازدواج دوم چالش‌های زندگی مشترک برای افراد بیشتر می‌شود، خطاب به افرادی که تجربه طلاق داشته‌اند و در صدد ازدواج مجدد هستند، گفت: همانطور که طلاق پیامدهای جبران ناپذیری دارد، ازدواج مجدد بدون بررسی‌های لازم نیز پیامدهای جبران ناپذیری دارد و نباید کوله بار اشتباهات قدیمی را به زندگی جدید وارد کرد.
گوهر یسنا انزانی در گفت و گو با ایسنا، همزمان با هفته ملی ازدواج به بیان نکات قابل توجه برای ازدواج مجدد افرادی که تجربه طلاق داشته‌اند پرداخت و اظهار کرد: از جمله مسائل مهمی که پس از طلاق در زندگی افراد رخ می‌دهد، "تکرار" است، به این معنا که افراد بدون بررسی اشتباهات زندگی مشترک قبلی، مجددا ازدواج می‌کنند و همان مسائل و اشتباهات گذشته را در زندگی مشترک جدید نیز تکرار می‌کنند.
این روانشناس با بیان اینکه اگر افراد همان فکر، احساس و رفتار زندگی گذشته را وارد زندگی جدید خود کنند نتایج یکسانی می‌گیرند، تصریح کرد: برای ازدواج مجدد لازم است حتما افراد از مراحل سوگ پس از طلاق گذر کرده و به پذیرش رسیده باشند. باید طلاق خود را با آگاهی بپذیرند و سپس به حل مساله بپردازند.
انزانی "انکار"، "خشم"، "چانه زنی" یا "ای‌کاش‌ها" و "افسردگی" را چهار مرحله سوگ پس از طلاق دانست و درباره مراحل یاد شده توضیح داد: نباید طلاق را انکار کرد بلکه باید تمام اتفاقاتی که در زندگی مشترک رخ داده و رابطه را به طلاق کشانده است  بررسی کرد. باید سهم خود از اشتباهات زندگی گذشته را پذیرفت. پس از طلاق ابتدا افراد عصبانی شده، طلاق و اشتباهات خود را انکار کرده، دچار خشم می‌شوند، دائما با خود می‌گویند ای‌کاش با این فرد ازدواج نمی‌کردند و یا ای‌کاش این اتفاقات رخ نمی‌داد (مرحله چانه زنی یا ای‌کاش‌ها) و در نهایت افسرده می‌شود. زمان نیاز است تا افراد از این چهار مرحله گذر کرده و به مرحله "پذیرش" برسند.
به گفته این روان درمانگر، وقتی افراد به مرحله "پذیرش" می‌رسند، از ابتدا تا انتهای رابطه پیشین خود را به دقت واکاوی می‌کنند، اشتباهات خود را می‌یابند و به کمک مهارت‌های حل مساله از مواجهه با مسائل قبلی در شرایط مشابه زندگی جدید خود جلوگیری می‌کنند.
به گفته انزانی، برای ازدواج مجدد افراد باید اشتباهات خود در زندگی پیشین را مورد بررسی قرار داده و متوجه شوند چه مهارت‌هایی را باید بیاموزند تا زندگی جدید آنها با مشکل مواجه نشود، از این رو شناخت کافی نسبت به احساسات و افکار خود بسیار حائز اهمیت است.
وی از دست دادن حمایت اجتماعی، برچسب زدن به افراد طلاق گرفته از سوی خانواده و جامعه، نگرش منفی دیگران نسبت به افراد طلاق گرفته، کاهش فرصت ازدواج مجدد، نگرانی و ترس درباره زندگی آینده، پرخاشگری، افسردگی، اضطراب، خشم، وحشت از آینده، احساس شکست و طرد شدگی، احساس تنهایی، ضعف، بدبینی و تردید، دوگانگی عاطفی، حس گناه، کاهش عزت نفس و کاهش اعتماد به نفس را از جمله پیامدهای منفی طلاق عنوان کرد و ادامه داد: معمولا اعتماد به نفس افراد پس از طلاق کاهش یافته و فرد بیشتر بر روی ویژگی‌های منفی و محدودیت‌های خود تمرکز می‌کند. در این شرایط افراد احساس دوست داشتنی نبودن می کنند و تصور می‌کنند تمام زندگی خود را از دست داده‌اند و از ازدواج مجدد و شکست دوباره می‌ترسند.
این روانشناس معتقد است که افراد پس از طلاق تصور می‌کنند شایسته دوست داشتن و دوست داشته شدن نیستند چراکه اگر اینگونه بود زندگی پیشین آنها به طلاق ختم نمی‌شد و از این رو بدون بررسی مسائل و اشتباهات موجود در زندگی مشترک قبلی، دائما خود را سرزنش کرده و احساس گناه، خشم و ترس از مواجهه با افراد و واقعیت‌های زندگی در آنها بیشتر شده و نمی‌توانند به طور منطقی با واقعیت طلاق خود برخورد کنند.
این روانشناس در پایان سخنان خود تاکید کرد: می‌توان گفت وقتی زن و شوهر اولویت یکسانی در زندگی مشترک ندارند، از هم طلاق می‌گیرند. شاید افراد از نظر ارتباطی ضعیف نباشند اما از آنجا که پس از طلاق بلد نیستند چگونه فرآیند رابطه به طلاق منتهی شده خود را بررسی کنند، با همان مسائل قبلی و بی آنکه آنها را حل کرده باشند وارد زندگی جدید می شود. نباید فراموش کرد پیش از ازدواج مجدد باید حتما مراحل سوگ طی شود و سپس با کمک مشاورین و روانشناسان متخصص اشتباهات و مسائل زندگی قبلی را بررسی و با حل آنها، آگاهانه زندگی مشترک جدیدی را آغاز کرد.
کد مطلب: 167906
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *