نتایج تحقیقات جدید به رهبری دانشگاه سیدنی استرالیا نشان داده که تغذیه خوب ممکن است بهترین داروی ضد پیری باشد.
به نقل از ارث، دانشمندان با مقایسه اثرات متابولیکی یک رژیم غذایی سالم با اثرات داروهایی که منجر به پیری سالم میشود، دریافتند هیچیک از داروهای مورد مطالعه به اندازه تغذیه مناسب برای موجودات زنده مفید نبودند.
محققان در یک مطالعه پیشبالینی روی موشها دریافتند مصرف متعادل کالری و درشت مغذیها نسبت به سه داروی معمولی که برای درمان دیابت و کاهش روند پیری(متفورمین، راپامایسین و رسوراترول) تجویز میشود، مزایای قابل توجهی در محافظت در برابر پیری دارد.
استفان سیمپسون، استاد علوم زیستی و محیطی دانشگاه سیدنی، اظهار کرد: رژیم غذایی به عنوان دارویی قدرتمند است؛ با این حال داروها بدون در نظر گرفتن اینکه ممکن است چگونه با ترکیب رژیم غذایی ما تداخل داشته باشد(حتی زمانی که این داروها به همان شیوه و در مسیرهای سیگنالینگ مواد مغذی مشابه رژیمغذایی طراحی شده باشند) تجویز میشود.
کبد نقش اساسی در تنظیم متابولیسم حیوانات و انسانها دارد.
پروفسور سیمپسون و همکاران وی با بررسی تاثیر رژیم غذایی و داروها روی موشها در ۴۰ ترکیب مختلف از پروتئین، چربی، کربوهیدرات، کالری و محتوای دارو دریافتند که کالری دریافتی و تعادل مناسب بین پروتئین، چربی و کربوهیدراتها بیشتر است و مزایایی بر عملکرد کبد نسبت به داروها دارد.
علاوه بر این پروتئین و تعداد کل کالری مصرفی موشها تاثیر زیادی بر مسیرهای متابولیک بدن و فرآیندهایی دارد که عملکرد سلولها را کنترل میکنند.
در واقع به نظر میرسد که هر سه داروی مورد بررسی به جای اینکه عملکرد سلولی را تغییر دهد، پاسخ متابولیک سلولها را به رژیم غذایی کاهش میدهد.
پروفسور سیمپسون نتیجه گرفت با توجه به اینکه انسانها اساسا مسیرهای سیگنالینگ مواد مغذی مشابه موشها را دارند، نتایج این تحقیق نشان میدهد افراد از تغییر رژیم غذایی خود برای بهبود سلامت متابولیک به جای مصرف داروهای مورد مطالعه ارزش بیشتری کسب خواهند کرد.
نتایج این مطالعه در مجله Cell Metabolism منتشر شده است.