به گزارش ایسنا تاخیر در ارائه لایحه بودجه به مجلس شورای اسلامی موضوع جدیدی نیست و همواره طی سالهای گذشته اتفاق افتاده است به طوری که لایحه بودجه ۸۰ در ۱۶ آذر ۷۹، بودجه ۸۱ در دوم دی ۸۰، بودجه ۸۲ در دوم دیماه ۸۱، بودجه ۸۳ در دو دی ۸۲، بودجه ۸۴ در ۱۹ دی ۸۳، بودجه ۸۵ در ۲۵ دی ۸۴، بودجه ۸۶ در اول بهمن ۸۵، بودجه ۸۷ در ۱۷ دی ۸۶، بودجه ۸۸ در هشتم بهمن ۸۷، بودجه ۸۹ در چهارم بهمن ۸۸ و بودجه ۹۰ در اول اسفند ۸۹ و بالاخره بودجه ۹۱ در ۱۲ بهمن ۹۰ ارائه شدهاند.
اما در مورد بودجه سال آینده دولت تلاش کرد که زمان بندی مناسبتری را تا تدوین نهایی طی کند به طوری که مراحل مقدماتی تدوین آن از اوایل پاییز آغاز شد و محمود احمدی نژاد - رییس جمهوری - بخشنامه بودجه ۱۳۹۲ کل کشور را دوم آبان ماه ابلاغ کرد.
البته در دولتهای نهم و دهم اغلب در اوایل آبانماه بخشنامه بودجه منتشر میشد اما تدوین نهایی آن اندکی به درازا میکشید. بخشنامه سال ۸۷ در هفتم مهرماه زودترین زمان و بخشنامه سال ۹۰ هشتم آذر ماه ابلاغ شده که دیرترین زمان را به خود اختصاص دادهاند اما در هیچکدام تا ۱۵ آذر لایحه به مجلس نرفت.
لایحه بودجه ۹۲ هم با وجود تاکید بهروز مرادی - معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رییس جمهوری - مبنی بر اینکه لایحه ۹۲ در موعد مقرر به مجلس ارائه میشود ظاهرا فردا هم به مجلس نمیرسد و حتی نگرانی برخی نمایندگان مجلس را در پی داشته است به طوری که برخی از آنها پا را فراتر گذاشته و عنوان کردهاند که در صورت تاخیر در ارائه لایحه از سوی دولت، برای بودجه سال آینده یک دوازدهم و دو دوازدهم ابلاغ میشود!
در این زمینه سیدشمسالدین حسینی - وزیر اقتصاد و سخنگوی اقتصادی دولت - اظهار کرده است: هرگاه معاونت برنامهریزی کار خود را نهایی کرد و به دولت آورد، پس از تصویب دولت زمان ارائه بودجه به مجلس را اعلام میکنیم.
از سویی دیگر رحیم ممبینی - معاون بودجه معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رییسجمهوری - نیز در آخرین اظهار نظر خود با تاکید بر ضرورت تجدید نظر در تعداد دستگاههای اجرایی اعلام کرده که اکنون حدود ۸۰۰ دستگاه اجرایی داریم که تدوین بودجههای سنواتی این ۸۰۰ دستگاه در وقت کم کار سنگین و فشردهای میطلبد و نیاز است که دستکم گزارش شش ماهه عملکرد دستگاههای اجرایی را داشته باشیم تا بتوانیم یک بودجه واقعی را تدوین کنیم.
به گفته او با کاهش تعداد دستگاههای اجرایی، بودجه از نظر حجم سبکتر میشود و زمانبندی چه در زمان تدوین و چه در زمان بررسی در مجلس راحتتر است.
حال باید دید که آخرین بودجه دولتهای احمدینژاد (نهم و دهم) در چه زمانی و با چه ویژگیهایی به مجلس میرود آیا رکورد هفت دوره گذشته را میشکند و پیش از ۱۷ دی ماه یا پس از اول اسفند به مجلس ارائه میشود یا خیر؟