محققان دانشگاه علوم پزشکی شیراز با انجام پژوهشی دریافتند که شاخصهای متعددی از جمله میزان باروری عمومی، سرانه مصرف انرژی و سوخت، مطالعه، تورم و رشد اقتصادی میتواند بر سرعت انتشار کووید-۱۹مؤثر باشد.
به گزارش ایسنا
، در یافتههای این پژوهش عنوان شده، کروناویروسها، ویروسهای دارای +RNA متعلق به خانواده Coronaviridae و دسته Nidovirales هستند که به طور گسترده در انسان و سایر پستانداران وجود دارند. بطوریکه Coronaviruses در موشها، مرغها، بوقلمونها، خوکها، سگها، گربهها، خرگوشها، اسبها، گاوها و انسانها شناسایی شدهاند و میتوانند باعث ایجاد انواع بیماریهای شدید از جمله بیماریهای دستگاه گوارش تا دستگاه تنفسی شوند.
در دسامبر سال ۲۰۱۹، تعدادی از موارد ذاتالریه پنومونی ناشی از علت ناشناخته در شهر ووهان و هوبئی چین ظاهر شد و شواهد بالینی نشان داد که این موارد بسیار شبیه پنومونی ویروسی است.
در این پژوهش که توسط علیرضا میراحمدیزاده با همکاری هاله قائم، موسی قلیچی قوجق و فاطمه رضایی انجام شده، مشخص شد که تعیین این عوامل مؤثر بر سرعت انتشار کووید-۱۹ میتواند اطلاعات دقیقتری را با توجه به شاخصهای موجود در ۳۰ کشور اول با شیوع بالا در اختیار سیاستگذاران قرار دهد تا نتایج این اطلاعات برای برنامهریزی و مدیریت بهتر این بیماری مورد استفاده قرار گیرد.
بر اساس نتایج این پژوهش، شاخصهای متعددی از جمله میزان باروری عمومی، سرانه مصرف انرژی و مصرف سوخت، سرانه مطالعه، تورم و رشد اقتصادی میتواند بر سرعت انتشار کووید-۱۹ اثر داشته باشد.